Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 18:53, 08 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
Kasiu miłych imprez życzę i koniecznie napisz jakie nowości są na giełdzie i zrób fotki.

Iwonko tam zawsze jest co kupić Widziałam tylko po drodze w doniczkach duże już, ładne, jędrne i zieloniutkie liście korony cesarskiej. Ze dwa tygodnie w ciepełku i będą kwitły. Poza tym kupę nasion i cebulek mijaliśmy. Byłam dzielna i nie zatrzymywałam się...trochę mi pomógł brak czasu...
Kindzia 18:54, 08 kwi 2013

romka napisał(a)

Romcia się znalazła...wiosna jednak blisko
Kindzia 18:58, 08 kwi 2013

malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,rozszalałas się imprezowo.Mam nadzieję,że od czwrtku bedzie wiosna w końcu i będzie mozna na tarasie rozstawić mini szklarenkę i częściowo powynosic roślinki,bo ciasno robi się wszędzie.

Wiesz co? Mam dość...wykończył mnie ten weekend. Tylko jeszcze na początku maja komunia i trochę spokoju
Już dzisiaj było zupełnie przyzwoicie. Bardzo się szykuję na ten czwartek, trzeba hartować
Kindzia 19:06, 08 kwi 2013

Już mi się mordka śmieje, dzisiaj ładnie było. W sobotę na Żarze była taka mgła, że nic nie było widać...ale śniegu masa, znakom drogowym tylko kółko widać, cały drąg pod śniegiem...kiedy to stopnieje?
Krokusy w niedzielę u nas pod 40-to centymetrową pokrywą śnieżną, mam nadzieję, że dzisiaj jest jej mniej.
Wszystkie doniczki przeniesione, stoją na parapetach. Te pierwsze lilie takie biedoki, ale pąki mają!!!!! Ciekawe co z tego będzie?

Te ostatnie też na potęgę rosną

Kindzia 19:12, 08 kwi 2013

Kobea tylko w ilości 4 sztuki

maleńkie jeżówki

i cała reszta

A teraz już idę do Was, ciekawe czy nadrobię
grazyna 20:22, 08 kwi 2013

Nawet nie staraj się nadrabiać, ale u Ciebie Kasiu wiosnaaaaaaaaaaaa
Kindzia 20:39, 08 kwi 2013

grazyna napisał(a)
Nawet nie staraj się nadrabiać, ale u Ciebie Kasiu wiosnaaaaaaaaaaaa

Trochę się udało
Tak na parapecie Ale już niedługo
eliza3 20:41, 08 kwi 2013

Niezła ilość tej zieleniny, będziesz miała co wysadzać .zauważyłam kobeę, bardzo ładna i nie jest tak wyciągnięta jak moja, chyba ma więcej światła. Dziewczyny pisały, że trzeba ją uszczknąć za drugim liściem właściwym, aby się rozkrzewiała ja swojej już łepek ukręciłam
Widziałaś moją?
Kindzia 20:45, 08 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Niezła ilość tej zieleniny, będziesz miała co wysadzać .zauważyłam kobeę, bardzo ładna i nie jest tak wyciągnięta jak moja, chyba ma więcej światła. Dziewczyny pisały, że trzeba ją uszczknąć za drugim liściem właściwym, aby się rozkrzewiała ja swojej już łepek ukręciłam
Widziałaś moją?

Co to znaczy "za drugim liściem właściwym"? U mnie mają najpierw większe listki, a potem się rozgałęziły od razu. Co mam uszczknąć?

Idę u Ciebie poszukać.
eliza3 20:48, 08 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

Co to znaczy "za drugim liściem właściwym"? U mnie mają najpierw większe listki, a potem się rozgałęziły od razu. Co mam uszczknąć?

Idę u Ciebie poszukać.

Ja wypuści drugą parę palczastych to wtedy uszczknąć czubek, wtedy puści na boki.