Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

anna_g 23:06, 05 kwi 2013

Danusiu a ja mam pytanie a propos lilii które kupiłam ale jestem z nich "bladozielona" Danusiu mam je cały czas w piwnicy, w chłodzie i ciemnym, na razie nie wypuszczają (ups patrzyłam na nie jakieś 4 dni temu - nic się nie działo - dzisiaj nie wiem) - czy ja je powinnam wsadzic do jakichś donic czy coś? czy mogą poczekać na wiosnę w tym torfie i prosto do ziemi? Jakoś tak nie wiem co mam zrobić...
Pozdrawiam cieplutko.
danuta_szwajcer 05:31, 06 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Danusiu a ja mam pytanie a propos lilii które kupiłam ale jestem z nich "bladozielona" Danusiu mam je cały czas w piwnicy, w chłodzie i ciemnym, na razie nie wypuszczają (ups patrzyłam na nie jakieś 4 dni temu - nic się nie działo - dzisiaj nie wiem) - czy ja je powinnam wsadzic do jakichś donic czy coś? czy mogą poczekać na wiosnę w tym torfie i prosto do ziemi? Jakoś tak nie wiem co mam zrobić...
Pozdrawiam cieplutko.

Aniu prosto do gruntu
margi 07:59, 06 kwi 2013

Pozdrowienia ślę,wyglądam wiosny,a Twoje lilie naprawdę piękne
anna_g 12:03, 06 kwi 2013

Dziękuję Danuś Ale gdzie ten grunt? Grunt to się nie przejmować, że gruntu nie widać Kiedyś chyba wylezie spod śniegu.
Jak zdrówko Danusiu - lepiej? A aura u Ciebie dzisiaj jaka? Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 13:54, 06 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Dziękuję Danuś Ale gdzie ten grunt? Grunt to się nie przejmować, że gruntu nie widać Kiedyś chyba wylezie spod śniegu.
Jak zdrówko Danusiu - lepiej? A aura u Ciebie dzisiaj jaka? Pozdrawiam serdecznie

Aniu ze mna fatalnie na nic nie mam sił ,w nocy dawno nie miałam takiej gorączki a za oknem co jakis czas snieg pada no i pochmurno bardzo i ponuro i pozdrawiam serdecznie i oby w koncu sie cieplo zrobilo
danuta_szwajcer 13:59, 06 kwi 2013

grazyna napisał(a)
Danusiu jak słońce Ci zajrzy przez okno od razu wyzdrowiejesz Nabieraj sił, robota czeka

Grażynko jestem tak słaba, ze dzis bym nic nie zrobiła a slonka to jak nie ma to nie ma ale w koncu sie chyba doczekamy obym tylko wyzdrowiała do tego czasu bo pracy ogrom bedzie.
danuta_szwajcer 14:01, 06 kwi 2013

GorAna napisał(a)
Danusiu może jakaś naleweczka by się przydała?

Naleweczki ze sliwek wegierek sie wczesniej napiłam no i nic powaliło mnie totalnie teraz to mi moj M z jego przetworami robi tj. z malinami, jezenami i żórawinka....
danuta_szwajcer 14:02, 06 kwi 2013

asc napisał(a)
A ja Ci zostawię przetacznik ożankowy Piekne lilie..... moje w doniczkach w ilości dużej... kiedy i gdzie posadzę .... dobrze, że nie mam czasu myśleć nad tym problemem...

Aniu piekny ten przetacznik musze takiego poszukac bo bardzo lubie niebieski kolor w ogrodzie
Green 14:02, 06 kwi 2013

Podziwiam Twoje lilijki!
Może skuszę się na jakieś w tym roku do siebie?
danuta_szwajcer 14:03, 06 kwi 2013

EPODLAS napisał(a)
Danusiu, jak tylko zrobi się ciepło to wszystko ruszy na raz. Twoje lilie też. Masz naprawdę okazałą kolekcję tych pięknych roślin. No i zapach kiedy kwitną pewnie cudnie rozchodzi się po ogrodzie.

Bożenko zapach jest przecudny chociaz nie wszystkie maja intensywny zapach