Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:00, 21 sty 2016

Do góry
miłego dzionka

na dziś Hindi Zahra
https://www.youtube.com/watch?v=YI2XuIOW3gM

miłego kochani
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:49, 20 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)

no w twoim wątku albo wstaw jak masz na kompie

Mam zdjęcia od początku, ale głęboko zakopane. Poszperam w domu.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:16, 20 sty 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Gdzieś? Znaczy w sieci, czy są?

no w twoim wątku albo wstaw jak masz na kompie
Typografia ogrodu 11:33, 20 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
i Malkul te klony ma. I ja też mam.

Twoich nie znam.pokazEsz?
Typografia ogrodu 11:31, 20 sty 2016

Do góry
i Malkul te klony ma. I ja też mam.
Ogród z pergolą 10:48, 20 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, podziwiam Cię, że chce Ci się to wszystko czytać...Ja proponuję pierwsze dwa lata ominąć. Tak naprawdę to prawdziwy ogród zaczął się tworzyć od stycznia 2015

Żagiel ma u siebie Kokoszka czyli Malkul i pamiętam, że jakieś patenty z dziewczynami wymyślała na zbierający się pośrodku deszcz.

Paula ja lubie czytać ogrodowe metamorfozy, dzieki temu moze nie bedę mieć doła gdy ja piaty raz bede zmieniać rabatę
podpytam Gosię jakie ma wrażenia, ja myslałam ze wystarczy jeden róg zrobić o wiele nizej i bedzie zlatywać...
a ty zadaszasz jakos swój placyk wypoczynkowy? bo nie kojarzę..
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:16, 20 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)

o ty! przypomnij mi sie jak juz będą pomidory i będzie spotkanko jakieś to ci wezmę przepysznych odmian do pokosztowania

Gosia, Justyna - pomysł świetny Zaatakujemy Justynę pomidorami z dwóch stron
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:13, 20 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Goś - kojarzysz gdzieś zdjecia z twoich upraw warzywnich z zeszłych sezonów?

Gdzieś? Znaczy w sieci, czy są?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:11, 20 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)

mnie wcale nei wykiełkowała już nei sieję

Gosia, nie wiedziałam, że komuś ona nie kiełkuje!
Opisałam wyżej, jak ja robię
Ogród z pergolą 23:25, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Paulina a ja u ciebie trzeci wieczór siedzę ja myslalam o żaglu 5x5 a jak się nie sprawdzi to sie cos pomysli...
Kasia tylko czy wiesz co bedziesz ustawiać?widzę ze masz podobnie do mnie, ciężko tak na papierze ustalić wszystko konkretnie ale dobrze mieć chociaz listę roslin

Aniu, podziwiam Cię, że chce Ci się to wszystko czytać...Ja proponuję pierwsze dwa lata ominąć. Tak naprawdę to prawdziwy ogród zaczął się tworzyć od stycznia 2015

Żagiel ma u siebie Kokoszka czyli Malkul i pamiętam, że jakieś patenty z dziewczynami wymyślała na zbierający się pośrodku deszcz.
Ogród z pergolą 20:23, 19 sty 2016

Do góry
dzięki Renata, ogród Marty zapisałam do obejrzenia po Polince a malkul to wręcz klasyk więc znam go już
a co do ślimaków to nawet niewiem jak mam to opisać..fobia to chyba oddaje choc trochę moj strach przed nimi
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 18:50, 19 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

krytyki? uhahaha
a w czym te pomidory przyniesiesz?

może w naparstku
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:08, 19 sty 2016
Do góry
malkul napisał(a)
Justyś- wiesz - krytki się bojam

ps. nei mówiłam nic o torbach

krytyki? uhahaha
a w czym te pomidory przyniesiesz?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:03, 19 sty 2016

Do góry
Justyś- wiesz - krytki się bojam

ps. nei mówiłam nic o torbach
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:57, 19 sty 2016
Do góry
malkul napisał(a)

o ty! przypomnij mi sie jak juz będą pomidory i będzie spotkanko jakieś to ci wezmę przepysznych odmian do pokosztowania

zamiast degustacje zrobić jak przystało na ogrodnika to ty chcesz być rozpoznawana po torbach z pomidorami
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:22, 19 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Kasya- twój wózek do siewów mnei rozwalił!! szkoda że nie mam skąd wziąc takiego wózka!

Ikea

ja mam w calym domu tylko 3 parapety na narmalnej wysokosci a w salonie ani jednego
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:21, 19 sty 2016

Do góry
Kasya- twój wózek do siewów mnei rozwalił!! szkoda że nie mam skąd wziąc takiego wózka!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:44, 19 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a stipa ?

mam takie skopiwane notatki ale nei pamiętam do kogo:

Stipe wysiałem dokładnie 17 lutego do większych wielodoniczek, sztuk 6 w podstawce.
Nasiona rozsypałem po powierzchni ziemi i lekko palcem 'wgniotłem' w podłoże.
Wzeszłą po niespełna dwóch tygodniach. Podlewałem raczej oszczędnie, a stała cały czas na parapecie południowego okna.

30 marca pikowałem do mniejszych wielodoniczek, po dwie sztuki do jednej doniczki oraz do doniczek p9 po kilkanaście sztuk. Pikowałem jak stipa miała już kilka źdźbeł
Ze względu na wąski parapet zamiast podkładek owinąłem doniczki folią aluminiową, wyglądało średnio, ale sprawdziło się idealnie, tym bardziej w pociętych na mniejsze części paletkach. Przy pikowaniu bardzo przydatna była wykałaczka

Na początku maja wyniosłem do ogrodu, ale chowałem przed ewentualnymi przymrozkami.
Do gruntu posadziłem dopiero na samym końcu maja, ale spokojnie mogłem wsadzić po zimnej Zośce. Mimo to późne wsadzenie wystarczyło, aby w drugiej połowie lipca pojawiły się pierwsze zielone kłosy.
.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies