Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci 21:42, 13 sie 2013

Do góry
Witam
Dojrzałem sporo ciekawych roślinek, również czekam na więcej zdjęć
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 23:13, 12 sie 2013

Do góry
Witaj Izo
Bardzo podoba mi się twój ogród, strasznie uporządkowany nie to co mój bałagan
Granitowe słupy z przodu są super i bardzo dobrze współgrają z całym założeniem.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:36, 12 sie 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ależ bujnie....więcej nie piszę bo się powtarzam....
a joga i soczek na zdrowie

Magdo za bujnie. Ale ja zawsze syndorm nadmiaru mam pod koniec lata... Najbardziej lubię ogród na początku maja

AniaK napisał(a)
To ja się powtórzę, przepięknie. Ja nie widzę nic do ograniczania.

Napatrzyłam się na piękny nowoczsńy ogród z trawami i grabami i mam ochotę się ograniczać
Ewkakonewka napisał(a)
Witam Przerobiłam kiedyś na jakimś forum budowę domu, a teraz trafiam na ogród
Przecudnej urody ogród
Miło nacieszyć oczy.
Pozdrawiam gorąco

Witaj, zapraszam na systematyczne wizyty
giza napisał(a)
Jeej, trawniczek jak dywan. A kompozycje rabatowe modelowe!

Lekko zbrzydł bo go w upał skosił M ... A ja zakręciłam nawadnianie bo przy wichurze mi zniszczyło czujnik pomiaru poziomu opadów....
Pszczelarnia napisał(a)
Ta obfitość nasadzeń jest obłędna. Ja się (w obłędzie patrzenia) powtarzam z komentarzami. Ale jak zapisem literowym oddać wzdychanie głębokie z głębi piersi?

Ewo lejesz miód na moje serce aczkolwiek obfitość nadmierna zdaje się nie być zaletą ogrodu Zamiar powzięłam ascezy .....
ana_art napisał(a)
sama słodycz.... czy śliwe wiśniowo przycinałaś, czy pozwalasz jej rosnąć jak chce?

Aniu cięlam ją dosyć póżno o na początku czerwca... Miały być kwadraty... Nic sobie z tego nie robi rośnie jak szalona, ale przynajmniej się zagęściła.

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie Marzenko. Ten jasny żywopłocik z lewej strony ściany wodnej to trzmielina cięta?

Ania już odpowiedziala - bukszpan variegata. Marzy mi się jeszcze drugi schodek z ciemnego ale za mało miejsca.... Chyba że sobie kiedyś zafuduję donice stalowe to je wypełnie ciemnozielonym bukszpanem

ana_art napisał(a)
o ile dobrze pamiętam to bukszpan variegata

Świetnie pamiętasz Mianuję Cię moim rzecznikiem, ja mam czasami fuchę u Sebka
Anita1978 napisał(a)
Ładniutko

Dziękuję
popcarol napisał(a)
Madżen, ale cudny busz u Ciebie!!! Trytomy dojrzałam, i stipy -boooskie!! Jak Ci zimują, jakoś je okrywasz? moje chyba zgniły

Zdradź jeszcze jak tniesz i nawozisz limki, bo moje straszne sieroty

pozdrawiam!!

Stip nie okrywałam, były tylko na ok 5 cm przysypane korą. O trytomach odpisałam Łukaszowi.
Limki cięłam nad 3-5 oczkiem, im grubszy badyl tym wyżej cięlam, jeśli cieniutki to nawet mocniej ciachnęłam. Widzę, że tak lubi Ale moją incredibal ostro potraktuję następnej wiosny aby się nie pokładała...
Hortensję przeważnie nawożę tymi samymi nawozami co Rh - wiosną kupuję gotowe mieszanki. Potem jak mam ochotę - magiczną siłą do hortensji (znalazłam wariant do białych....nigdzie nie mgłam potem takiego wariantu znależć) , a czasami sypnę ją nawet azofoską. Od kwietnia do lipca nawoże kwitnące raz w miesiącu.
Bogda napisał(a)
Ależ cudniaście

Dlaczego nie byłaś u Joli..???

bociek napisał(a)
No i co ja sie bede produkowac, jakies tam blablabla. Se westchne tylko cichutko i zapytam niesmialo co Ty kcesz ograniczac w tym raju... Czy moze byc piekniej? Echhhhhhh

I zazdraszczam jogi... Ona tak wiele potrafi czlowiekowi poprawic stan

Echhhhh

Kasiu chcę ograniczyć busz... Ale to walka z moją wewnętrzną kokoszką..... Zobaczymy jak mi wyjdzie bo będę ograniczać stopniowo. Mam nadzieję, że do emerytury zdążę

Jogę polecam na kręgosłup i psychikę

Luki napisał(a)
Cudowna Trytoma Szkoda, że nie doczekałem się kwiatów u swojej, zmarzła

Lukasz w ubieglym roku mi wymarzla... W tym skrzętnie okopczykowana i związana przeżyła zimę. Lubię tę cytrynową trytomę. Konweniuje z limkami
Ogród niby nowoczesny ale... 22:10, 12 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Skrzynie są cudowne i z chęcią podpatrze pomysł
Cukini nie ruszać łądnie wygląda, a później jaka będzie smaczna.

Spoko..nie ruszam bo lubię cukinie...tylko gdybym wiedziała, że to cukinia a nie dynia ozdobna to już jak mała była to bym przesadziła...a teraz doopa
Ogród niby nowoczesny ale... 22:00, 12 sie 2013

Do góry
Skrzynie są cudowne i z chęcią podpatrze pomysł
Cukini nie ruszać łądnie wygląda, a później jaka będzie smaczna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 12 sie 2013

Do góry
Cudowna Trytoma Szkoda, że nie doczekałem się kwiatów u swojej, zmarzła
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:09, 10 sie 2013

Do góry
Witajcie, dzięki za uznanie, to taki balsam dla spracowanych rąk
Magnolie mam dwie (niestety bo więcej się nie zmieści). Jedna to Susan ma już ponad 3 metry i ok 10 lat zaś parasolowatą mam 5 lat i ma ok 2,5 m z tym że kupiłam ją już 1,5 m. Był to pojedynczy kij bez odnóg, po pierwszym roku wypuściła 2 pędy główne stąd rośnie wolniej ale bujniej.Liście ma niesamowite - nawet do 50 cm długości ale jeszcze mi nie kwitła - pewnie jeszcze potrzebuje czasu. Nie przejmuje się tym jednak bo zachwycająca jest z ogroooomnych liści. co do przemarzania to faktycznie nawet nie tyle że strefa lecz gęsta zabudowa powoduje że u mnie rośliny nie wymarzają. Jak widać na planie mam budynki i mur otulające roślinność, zas na froncie odgrodziłam ogród garażami - efekt nie ma przewiewu.
Ścieżke tworzyłam bardzo długo, jak wrócę do domu to Wam wgram fotki ile przeszłam prób- najpierw był trójkąt z trawnika, potem ścieżka z trawy, na końcu kiedy zostało żwiru z budowy sypnęłam go na tą scieżkę - a to tylko dlatego że nie mogliśmy na fron dojechać kosiarką. Poza tym na początku rosło tam wiele róż piwoni, kosaćców, floksów szydlastych i innych roslin lubiących słońce. Ale w miarę jak tuje urosły (przed domem mamy boisko więc tuje stanowią ochronę dla elewacji) te rośliny zaczęły chorowac i zanikać. Dosadziłam więc hortensje i funkie i teraz wypełniaja luki.
Ogród z łezką 19:50, 09 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witam,
Piękny ogród stworzyłaś, tytułowa łezka strasznie mi się podoba. Piękne masz również lilie.
Będę zaglądał częściej
Pozdrawiam

To miłe co piszesz Mój ogródek cały czas tworzony...jak większość tutaj Lilie kocham prawie tak bardzo jak róże
Zaglądaj, będzie mi miło

Macham
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:09, 09 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ojeee, ale cacuszko i jaki teleobiektyw Ja to bym odliczał dni

Właśnie to robię i przebieram nogami jak małe dziecko.
Kwiatki i rabatki u Elizy 11:11, 09 sie 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Dziwaczki w ubiegłym roku były bardziej kolorowe, w tym tylko ciemno różowe... ale je lubię, bo fajnie wypełniają luki po przekwitniętych wiosennych kwiatkach.
Z kannami mam kłopot, zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować, za dużo zachodu.

Dziwaczki maja wspaniałe liście i nawet jak maja te kwiatuszki zwiniete, to i tak pieknie zdobią rabatki. Będę je siać w różnych miejscach jako wypełniacze. Masz rację z tymu lukami. Dobre rozwiązanie.

Kanny wg mnie wcale takie kłopotliwe nie są. Trzeba je tylko posadzić w miejscu, gdzie bez problemu można je w listopadzie wykopać. Przechowanie mało kłopotliwe, nie zajmują dużo miejsca, w marcu do doniczek, to w maju juz zielono na kannowej rabacie będzie.
Ja za nic z nich nie zrezygnuję bo sa takie efektowne, szczególnie te odmiany o brazowych liściach, jak Twoje.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:43, 09 sie 2013

Do góry
Ojeee, ale cacuszko i jaki teleobiektyw Ja to bym odliczał dni
Ogród z łezką 08:14, 09 sie 2013

Do góry
Witam,
Piękny ogród stworzyłaś, tytułowa łezka strasznie mi się podoba. Piękne masz również lilie.
Będę zaglądał częściej
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:31, 08 sie 2013

Do góry
Tak trzyma się i udało się nawet na innych liliowcach. Troszke za późno mi się udało, ale w przyszłym roku będe już wiedział co i jak.Liliowców będzie więcej i kombinacji Rabata z ładniejszymi odmianami dostanie może linie kroplującą, o każdej porze dnia będzie można podłączyć i podlać, bo wężem ogrodowym zawsze po jakiś kwiatach poleje i posprzątane.

W sklepie już byłem 2 razy w tym sezonie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 08 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ci serwisanci. Nam spadły rolety zewnętrzne z silników w oknie tarasowym i już 5 dzień w ciemnościach bo rolet ani rusz, a dotknij coś to powiedzą, że gwarancja już nie ważna.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne rozpoznanie sprawy.

Łukasz no to masz fajnie...
Piaskownia na zakręcie 22:32, 08 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nie kupowałem nic za pośrednictwem internetu, ale od 3 lat zaopatruje się w tej szkółce na miejscu i zawsze wychodze zadowolony tym bardziej, że mam już spory rabat

Na miejscu to dużo prostsza sprawa, Internet jest bardzo ryzykowny przy zakupie roślin. Jak się nie ma w okolicy zbyt dużego wyboru, to taki sprawdzony sklep to skarb. Ja się bałam też transportu w tym upale, ale za późno o przesunięciu terminu paczki pomyślałam, ale oni na szczęście bardzo dobrze zabezpieczyli.
Piaskownia na zakręcie 22:29, 08 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nie kupowałem nic za pośrednictwem internetu, ale od 3 lat zaopatruje się w tej szkółce na miejscu i zawsze wychodze zadowolony tym bardziej, że mam już spory rabat

No ale ten sklep jest w moich okolicach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fajne sadzonki i po fajnych cenach

Dla mnie rewelka, zaraz sobie wycieczkę zrobię
Piaskownia na zakręcie 22:18, 08 sie 2013

Do góry
Kwiatki i rabatki u Elizy 11:52, 08 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Elu, sliczna rabata, widzę znajome Kanny Wyoming i dziwaczki. Tak, wszystko przekwita za szybko, krzewowo zasychaja listki, rudzieją na brzegach, nasze rosliny nie są przyzwyczajone do takich upałów.

Ja juz nawet pozbierałam nasiona z dziwaczka. Różowego, biały dopiero zaczyna kwitnienie.

Pozdrawiam, słonecznie )))

Dziwaczki w ubiegłym roku były bardziej kolorowe, w tym tylko ciemno różowe... ale je lubię, bo fajnie wypełniają luki po przekwitniętych wiosennych kwiatkach.
Z kannami mam kłopot, zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować, za dużo zachodu.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:09, 07 sie 2013

Do góry
Świetne hortensje, robią wrażenie.
Bardzo podobają mi się twoje rabaty, a coś mi świta, że chcesz wprowadzać zmiany.
3 godzinne podlewanie to jest dopiero rozrywka, doskonale coś o tym wiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:05, 07 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To miejsce moje ulubione w twoim ogrodzie jest wręcz obrzydliwie cudowne, przepiękne.
Wiem tylko tyle, że jak będę miał swój własny ogród to będę chciał stworzyć, aby po części tak niesamowite miejsce.

Jeszcze zapytam co to za żółta trawka, zimuje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies