Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 11:55, 08 sie 2013

grazyna napisał(a)
Dawno nie kukałam do Ciebie Elizo, a tu jak zwykle cudne kfiotki Pozdrawiam, powiedzieć gorąco chyba będzie nietaktem w ten afrykański dzień, więc pozdrawiam serdecznie

Masz rację, upał niemiłosierny, ale za to nasz chlapaczek ma w tym roku wyjątkowe powodzenie.

grazyna 11:57, 08 sie 2013

Ooooooooo coś wspaniałego ! Moja sąsiadka ma takowy, a ja zakupię... jak wnuki mieć będę Kiedyś ....
eliza3 12:02, 08 sie 2013

Po co czekać na wnuki, w naszym najczęściej kąpie się mój M...
Kindzia 21:37, 08 sie 2013

Dobrze, że w Pszczynie jestem, to spokojnie mogę na Twoją wodę patrzeć

Jak od Alinki rozplenicę masz to na 100% taka wielka urośnie...ja z moimi nadzieję ciągle mam
eliza3 21:43, 08 sie 2013

Kindziu susza okropna, nie daję rady wszystkiego podlać, tylko to co najważniejsze, trawa wygląda okropnie, ale cóż lato ma swoje prawa, wolę to, niż deszcz i ogród w wodzie.
Pozdrawiam serdecznie.
Edit.
Moja rozplennica może rosnąć ile chce, mam miejsce, najwyżej przesadzę
ewsyg 21:43, 08 sie 2013

eliza3 napisał(a)

Na razie poznaje świat i śpi

Elu, to ja zrobie tak najpierw się z Figo pobawię a potem do basenu wskoczę, nie jednak odwrotnie, tak dzisiaj gorąco nawet o tej godzinie. Pozdrawiam
eliza3 21:52, 08 sie 2013

Ewo, basen miał dzisiaj powodzenie, to chyba był najcieplejszy dzień tego lata
Teraz można posiedzieć trochę na tarasie, bo zrobiło się przyjemnie, nawet komary upał wykończył
Pozdrawiam serdecznie
Celina 07:50, 09 sie 2013

basen mus kupić ! ale już w przyszłym sezonie. Ale M mówi ,że kupisz a lać będzie całe lato!
No i jak sie tu nie utopić po takim tekście
Debra 11:11, 09 sie 2013

eliza3 napisał(a)

Dziwaczki w ubiegłym roku były bardziej kolorowe, w tym tylko ciemno różowe... ale je lubię, bo fajnie wypełniają luki po przekwitniętych wiosennych kwiatkach.
Z kannami mam kłopot, zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować, za dużo zachodu.

Dziwaczki maja wspaniałe liście i nawet jak maja te kwiatuszki zwiniete, to i tak pieknie zdobią rabatki. Będę je siać w różnych miejscach jako wypełniacze. Masz rację z tymu lukami. Dobre rozwiązanie.

Kanny wg mnie wcale takie kłopotliwe nie są. Trzeba je tylko posadzić w miejscu, gdzie bez problemu można je w listopadzie wykopać. Przechowanie mało kłopotliwe, nie zajmują dużo miejsca, w marcu do doniczek, to w maju juz zielono na kannowej rabacie będzie.
Ja za nic z nich nie zrezygnuję bo sa takie efektowne, szczególnie te odmiany o brazowych liściach, jak Twoje.
eliza3 13:36, 09 sie 2013

Celina napisał(a)
basen mus kupić ! ale już w przyszłym sezonie. Ale M mówi ,że kupisz a lać będzie całe lato!
No i jak sie tu nie utopić po takim tekście

Ha, ha... M nie do końca ma rację, jeszcze nie było takiego lata, aby nie można było korzystać z grajdołka, najwięcej uciechy oczywiście mają najmłodsi, ale starsi też mają uciechę