Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Wichrowe wzgórze 09:36, 01 sie 2015

Do góry
A my tu dalej czekamy....

Kofam
Roztoczańskie klimaty 09:35, 01 sie 2015

Do góry
Opuchlaki to raczej nie, moim brzozom nie zagrażały a były wkoło. Ale nornice , turkucie....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:34, 01 sie 2015

Do góry
i ja czekam na zdjęcia silverow, bo sobie kupiłam malutkie.... Ale posadziłam gesto... Mowisz że sie mnożą jak goopie??

Siakowa jesli uważasz, ze linie kroplujace wystarcza dla swiezo posadzonych drzew to mozesz je juz spisać na straty......
Linia kroplująca zdjaę swoja rolę wyłacznie w przypadku dobrze ukorzenionych roslin, ktore maja dobrze rozwinięty system drobnych korzonków . Swiezo sadzone drzewa i rośliny to ze dwa miesiace trzeba intensywnie konewka podelwać chyba ze jest bardzo deszczowa pogoda. W tym oku jest susza, więc drzewka nie daja rady zgromadzić odpowiedniej ilosci wody. Za rok bez problemu linia kroplująca wystraczy ale młode rosliny w takie tropikalne upały jak w tym roku trzeba mocno podlewac.
Moja codzienność - ogród Oli 09:05, 01 sie 2015

Do góry
Klon purpurowy zmienia swoje wybarwienia w zależności od pory roku, raz jest brzydziej czerwony, innym bordowy a jesienia rudo - czerwony. Dlatego ten roż na planue Marty nie jest realny. Olu zreszta Ty dokładnie wiesz jak zmienne oblicza ma Twoj klon i jakie to jest piekne. Nadal głosuje za decydującym akcentem kolorystycznym czyli klonem, ktory pokrojem będzie ozdabiał to miejsce. Na dodatek mozna go formowac, , powyginać gałezie aby był piekny rowniez zima. Dla mnie pinterestowe inspiracje z purpurowym klonem sa the best. Masz tak stonowaną architekturę ogrodowa , ze mozesz bez problemu poszalec z kolorem. A w nigach widzialabym kostrzewę niedźwiedzia jak na japońskich inspiracjach Chelsea a gdy klon podrosnie to jakies piekne wyzsze trawy.

Buk zdecydowanie nie, za cięzki. Ta zwiewność klona i układ gałezi mnie zachwyca. Dlatego mimo ze usmierciłam juz 5 katuje kolejne
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:01, 01 sie 2015

Do góry
Czyli mówisz ze jak wymienie roletę, ktora mi wiatr wyrwał to będe miała na cały ogród ekobordów ?
Ogród z łezką II 07:54, 01 sie 2015

Do góry
Gdzie jesteście Kasiu?
W Kruklandii 07:48, 01 sie 2015

Do góry
Bukszpanu z rozchodnikiem i trawą boskie!
To tu... 18:52, 31 lip 2015

Do góry
Oj tęsknimy za Domi, tęsknimy....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:49, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj mi tam najbardziej wpadł w oko pewien błękitny element wskoczyłbym sobie tak z rozpędu, ale nie będę narzekać bo mój też spory, ale skakać się nie da, chyba że miałbym trampoline po drodze, albo wchodził na dach dla własnego zdrowia jednak nie korzystam z tych sposobów

Ha zazdrościmy tego samego błękitu
Pomarzę sobie o tym błękicie next weekend gdy będzie u nas zapowiadane +38.....
Ogród Magdalenka 18:37, 31 lip 2015

Do góry
Karabela kobieto , czy Ty nie masz juz urodzić? A Ty po giełdzie jeszcze chcesz biegać?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:39, 30 lip 2015

Do góry
Nie uwierzę w brak nowych cebul!! Jak to Królowa Tulipanowa bez świeżych zakupów?
I tak wyjdzie z ziemi kilka tysiecy z lata 2014/2015
W Kruklandii 22:33, 30 lip 2015

Do góry
Ja mam klasyczne egzaltowane nakrapiane opuchlaki.... więc na tych czarnych się nie znam
Co z tym ogródeczkiem począć 22:27, 30 lip 2015

Do góry
Poczytałam, o mało w d..pę nie dostałam, zastanawiałam się pinia czy szarość. Byłam jednak przekonana, ze dach już przemalowałaś
Oba wiarianty kolorystyczne fajne, ja bym jednak wybrała klasyczną biel, leciuteńko złamana szarością, tak tyci tyci. Pinia do tego na płocie będzie super pasowała.
Anabelki masz na przedpłociu piękne. Posadź sobie teraz za nimi miskanty gracillimusy, troszkę przesłonisz ściany i będziesz miała pięknie. Umbry na przedpłociu dodałyby klasycznej elegancji. Czy Ty wiesz że to najważniejsza cześć twego ogrodu?
I weź zrób porządek z tą trawa na przedpłociu!!! Kanciki i koszenie i to już!
Nie godzi sie mieć taką trawę ogrodowiczanko !
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:21, 30 lip 2015

Do góry
Anek lubię poczytać Twoja frustrację. Dodajesz mi odwagi, czasem nerwa mam i aż mnie trzęsie.... ale nie mam cywilnej odwagi aby wyrazić swą opinie na forum... w pracy zupełnie inaczej.. Podziwiam cię za tę cywilną odwagę
Na razie do mnie nie wpadaj bo nic się nie dzieję. Gdy będą zdjęcia zawoła, ale to najwczesniej w sobotę..

Pozwolisz że jeszcze poleżę na tej kozetce u psychoterapeuty
Lawendowy zawrót głowy 21:10, 30 lip 2015

Do góry
CIeszę się, ze platany przeżyły.

Ogród przepiękny!
Typografia ogrodu 21:03, 30 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)

Juziu kochana,ale ja dzięki tobie się teraz staram ale to dlatego że ja matematyczna jestem

Przez Juzie raz na jakiś czas sprawdzam co napisałam i aż oczy ze ździwienia przecieram... Tylko ja na telefonie nic nie widzę... dlatego używam ipada bo wszystko mogę sobie powiększyć... ale za to podpowiada mi nie moje mysli

Uśmiałam się po pachy, M się na mnie jak na blondynkę patrzy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:50, 30 lip 2015

Do góry
Piekne masz lilie, zachwycajace.
Ja tez najbardziej lubie bladowróżowe hortensje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:18, 30 lip 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Anabellki skojarzyły mi się z widzami na trasie wyścigu, jak stoją stłoczeni przy barierkach i wyglądają na zawodników.
Madżenko, zrobiło mi się miejsce na 3 róże. Doradzisz coś? 2 malinowe i 1 biała/śmietankowa/wanilia. Wysokość - 1 malinowa max 70cm, druga i biała - mogą być wyższe, ale nie muszą.

Z niskich malinowych to przychodzi mi do głowy Red Leonardo da Vinci to prawdziwa malina, dojrzala cudowna- u mnie niziutki lub Red Eden Rose, ja uwielbiam Ascot. A jesli myślisz o purpurze to oczywiście niezawodna Munstead Wood. Testuję teraz Heatcliff, Darcey Bussell. ZObacz też LD Braithwaite (nie mam ale wiem że jest piękna) AAA krwista malina to GOSPEL

Na białych różach się nie znam... ale piekna jest Jude the Obscure (czsami mocniej waniliowa) , Winchester Cathedral.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 30 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I mnie to teraz dopadlo i najlepsze co mi wpadło do głowy to zwyczajnie przeczekać ten stan.
Marzenka, kiedy Ty będziesz bagatelki swoje korygować, bo moje wyglądają identycznie?

Cięłam je już ze trzy razy w tym sezonie. Teraz pewnie ciachnę znów. Tnij bez obaw, póki mają czas wypuścić piękne nowe czerwone pędy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:14, 30 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Marzenko
Czy masz u siebie jakąś jasnopomarańczową różę rabatową, którą mogłabyś polecić?

Nie mam rów w tym kolorze, mam zólte szt 2 . Z jasnopomarańczowych Rosomanes mają najpiękniejsze: Lady of Shallot (potocznie zwana Lady Szalet ) oraz Crown Princess Margarete. Pomyśl o pomarańczach z domieszką różu - Jubille Cellebration, Boscobell I Chippendale

O mam jeszcze Lady Emma Hamilton. Oglądam te róze u moich ulubionych rosomanes i czasami mysle czy aby sobie takiej rabaty nie machnąc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies