Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 20:58, 25 kwi 2015

Do góry
Nastepna moja magnolia to zólta jak kanarek Butterflies, pięknosc niesamowita. U Własciciela rosnie większa niz moja -cudna.

Patrzcie i podziwiajcie to nowinki od których mnie ciśnienie z radości rośnie.
Do raju daleko - u Ewy 20:55, 25 kwi 2015

Do góry
Ewo, Twoja magnolia Leonard Messel była dzisiaj w programie Rok w ogrodzie
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:31, 25 kwi 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Szkoda trawniczka, w tej sutuacji tylko podlewanie raczej pozostaje. Magnolia prześliczna

Wczoraj opryskałam "asahai" podobno może zdziałać cuda, tylko, że może być już za późno. Dziś rano i wieczorem lałam cały trawnik wodą, ale przy takiej suszy to nie wiem, czy to coś pomoże.
Rododendronowy ogród II. 20:25, 25 kwi 2015

Do góry
Moi kochani wybaczcie że nie odpiszę najpierw wszystkim którzy odwiedzili mój wątek , zamiast tego chce podziekowac ludziom z którymi dzis spędziłam dzień , myśle że inni też poczytaja o tym z przyjemnością.
Dla mnie był to dzień całkowicie wyjątkowy. Zdjęc nie mam bo nie wzięłam aparatu ani nawet telefonu ale było cudownie. Bylismy w Opatówku na targach ogrodniczych ale kilka osób w tym ja chcielismy kupic magnolie. Na targach ich niee brakowało ale po wczorajszym obejrzeniu oferty szkółki pana Zymon postanowiliśmy tam pojechac a to co tam zobaczyliśmy i przezyliśmy warte było tego żeby chocby na piechptę isc do niego. Ja po wczorajszym długim wybieraniu z oferty wybrałam sobie trzy magnolie z których miałam kupic tylko jedną bo M tylko na jedna z dużym ,,poświeceniem zrezygnował z jednego drzewka zebym miała ją gdzie posadzic. Dwie pozostałe były na wszelki wypadek gdyby czegoś nie było w ofercie. Wjeżdżamy na teren szkólki i przy progu już wita nas cud nie magnolia , jaśniutko różowa o olbrzymich kwiatach i pięknym zapachu. Od progu wszyscy chemy ja kupic. Zdziwiło mnie tylko ze nie było jej w ofercie. Walimy prosto do sprzeawcy starszej bardzo sympatycznej Pani (piszę przez duże P bo ta rodzina to cudowni ludzie jakich jeszcze nie spotkaliśmy. Pani mówi że tej nie kupimy bo nie ma jej w ofercie sprzedaży. Cd nastąpi w następnym poście.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:48, 25 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Gratuluję Aniu pączusia na koperkowej. Ale to cieszy. A już miałem pytać o nazwę magnolii i czytam ze to Galaxy. Pewnie mam taka samą. Kwiatek na kwiatku u Ciebie. Pozdrowienia.

Zbyszku kupowałam jako Galaxy ale czy to u nas przez internet można być czegoś pewnym? miała być taka http://www.greatplantpicks.org/plantlists/view/970 a jest różowo biała tak jak podaja nasi http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Magnolia%20%27Galaxy%27&lang=1 a niech będzie już przecież nie wyrzucę
Kosolkowa Pasja 19:20, 25 kwi 2015

Do góry
Zakwitła magnolia

I pierwszy cunningham white zaraz zakwitnie

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:49, 25 kwi 2015

Do góry
Szkoda trawniczka, w tej sutuacji tylko podlewanie raczej pozostaje. Magnolia prześliczna
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:40, 25 kwi 2015

Do góry

Magnolia Galaxy
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:03, 25 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bardzo lubię ubiorka, ale u mnie jeszcze nie kwitnie. Wysiałam go też jeszcze z nasion. Pięknie kwitnie magnolia. Szkoda tulipanów

Mój ubiorek jest już kilkuletni,kupiłam go z sadzonek i od razu kwitł.
Na szczeście mam z drugiej strony domu jeszcze trochę tych cebulowych,to bardzo łyso nie będzie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:59, 25 kwi 2015

Do góry
Tulipany masz jakieś pomylone w tym roku? Bo ja mam, tradycyjnie
Piękna magnolia, jak panna młoda.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:56, 25 kwi 2015

Do góry
Cud magnolia i ubiorek a co zżera tulipany?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:35, 25 kwi 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Śliczna magnolia, moja znowu tylko liściory puściła .

Może ty masz jakąś kolekcjonerską odmianę,na która się czeka latami,tak jak Alinak czekała 7 lat
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:28, 25 kwi 2015

Do góry
Po pięknych paru tygodniach pogoda się skiepściła i zaczeło padać. Ale wykorzystam czas na inne rzeczy. A teraz wrzucę parę widoków ogródkowych.

Edit: Na zyczenie Ewci:
tulip white liberstar; drugi chyba nie wyszedł, ale powinien mu towarzyszyć tulip paul scherer [czarny].

Parrot z ubiegłego roku, nie mam dokładnej nazwy.

Biały to exotic emperor oczywiście, białe w kupie + troszkę różu to exotic emperor + coś różowego z ub.roku. Pomarańczowy to gratis - Orange dream - na chwilę obecną ładnie wygląda, zobaczę jak rozkwitnie. Różowe cieniowane to coś z ub roku. Magnolia - widok zapożyczony, ale to Nigra.

tutaj widać ile mam przybyszowych cebulek, które kwitną. Słodziutkie te maleństwa, prawda?

i jak tu nie kochać papuzich - nawet jeśli się pokładają!
Tulip papuzi Madonna [najprawdopodobniej]

Stwierdziłam [leżąc na hamaku], że liście krokusów w żurawkach zupełnie mnie nie denerwują [póki co!] Tutaj tulipki z poprzedniego sezonu - nazwy chwilowo nie pamiętam. Te brzoskwiniowe to fur elise; pinocchio to czerwono-beżowy. Tych nawet na lato nie wykopywałam i dlatego tak są w kółku - w środku jest koszyczek. Wg mnie ciut mniejsze niż w ub roku ale przybyło cebulek i kwiatków.

Niedługo ogrodzenie mi zakwitnie A bałam się że nie przetrwały zimy więc tymbardziej się cieszę.

Ogród tworzony z pasją 13:24, 25 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dziś pogoda tak piękna, że magnolia na pewno będzie już w rozkwicie.
A mnie ostatnio w szkółce zachwyciła magnolia Raspberry Fun

http://sadko.by/shop/magnolia-x-laebneri-raspberry-fun-magnoliya-raspberry-fun/

Jeju, faktycznie cudowna!
Ogród z widokiem na jezioro 12:46, 25 kwi 2015

Do góry
Witaj!
Piękna duża działka. Krajobraz obok też ładny.
Ja mam zalew ale laskiem przysłonięty. ale i tak niedaleko .
Tulipanki, magnolia ślicznie juz kwitną,I rodek nawet się wyrywa.mój podobny kolorek,ale śpi jeszcze
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:24, 25 kwi 2015

Do góry
Bardzo lubię ubiorka, ale u mnie jeszcze nie kwitnie. Wysiałam go też jeszcze z nasion. Pięknie kwitnie magnolia. Szkoda tulipanów
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:08, 25 kwi 2015

Do góry
Śliczna magnolia, moja znowu tylko liściory puściła .
Ogródek Rumiankowej 10:22, 25 kwi 2015

Do góry
Taaak, mi też się ta magnolia podoba. Pierwotnie chciałam chyba najpopularniejszą biało-różową, ale w szkółce się pomylili przy wysyłce

Ale choruję jeszcze na jedną z najnowszych odmian Sunsation - widziałam ją już w Obi, ale 80 zł sadzonka, na all nikt tego nie miał, jak sprawdzałam. Poczekam jeszcze, może się pojawi w szkółkach w standardowej cenie
Ogródek Rumiankowej 09:56, 25 kwi 2015

Do góry
Udało mi się podziałać wreszcie w warzywniku sałata i pory posadzone. Posadzone także cebulki oraz posiany: szpinak, 2 rodzaje pietruszki, tymianek i bazylia dosiany 2 rządek rzodkiewki, 1 już rośnie

Na dole rządek rzodkiewki, u góry szczypiorek czosnkowy i dosadzone cebulki, jeszcze ich nie widać

Z lewej sałata, powyżej posiany szpinak i zioła

Moja przechowalnikowa skarpa, na której rośnie wszystko szaleje kolorami
W sumie, gdzieś muszę zaplanować taką kolorową, wymieszaną kompozycję, nie w rządkach, ale właśnie taki mix, ma to chyba swój urok...

A magnolia już dziś/jutro się całkiem otworzy

Ogród tworzony z pasją 09:26, 25 kwi 2015

Do góry
dziś pogoda tak piękna, że magnolia na pewno będzie już w rozkwicie.
A mnie ostatnio w szkółce zachwyciła magnolia Raspberry Fun

http://sadko.by/shop/magnolia-x-laebneri-raspberry-fun-magnoliya-raspberry-fun/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies