Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

anna_studio 22:54, 30 kwi 2015

Walka z opuchlakami to jak z...wiatrakami
Co tam walka...
Jakie Ty lale odstrzeliłaś, fiu, fiu...!!!
Napatrzeć się nie mogę...
Teraz jesteś zajęta ogrodniczkowaniem, ale zimą uśmiechnę się do Ciebie
i zamówię do mojej nowej starej kufni.
Tylko blondi, bo szatynka już jest.
A kolorystyka tej lali kuchennej idealnie mi się wpisuje...

Pozdrawiam zdolniachę
gierczusia 13:16, 02 maj 2015

Zobaczcie , jakiego przed chwileczką miałam gościa a do centrum Katowic 10 min autem....

gierczusia 23:28, 02 maj 2015

anna_studio napisał(a)
Walka z opuchlakami to jak z...wiatrakami
Co tam walka...
Jakie Ty lale odstrzeliłaś, fiu, fiu...!!!
Napatrzeć się nie mogę...
Teraz jesteś zajęta ogrodniczkowaniem, ale zimą uśmiechnę się do Ciebie
i zamówię do mojej nowej starej kufni.
Tylko blondi, bo szatynka już jest.
A kolorystyka tej lali kuchennej idealnie mi się wpisuje...

Pozdrawiam zdolniachę

Dziękuje za komplimenta
Trzymam kciuki za to nowe paskudztwo na opuchlaczki dziś zrobiłam pierwszą próbę na rododendronie i łażę kolo niego jak koło jeża albo ślag trafi roślinę albo opuchlaki zdecydowanie wolałabym to drugie
Aż do lal się wróciłaś ??? noo , to trochę tych stron musiałaś przewertować, mam nadzieję ,ze było warto
Na serio mam trzymać dla Ciebie ten kratkowany materiał ???..bo jeszcze na jedną mi tej kratki wystarczy
gierczusia 23:31, 02 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Ojoj nie doczytałam odbije moje 2 też od ziemi wybijaja i sa juz dosc spore kupilam Topsin dzisiaj i bede pryskac

Ajjjjj tak się pochwaliłam Mariką a w tak zwanym międzyczasie wpierniczył mi ją jakiś łysy palant .. ślimak ,kto znaczy dziś kupiłam drut miedziany i obwódkę zrobiłam doookoła..to są właśnie skutki czytania gardeners world dziwne metody mam nadzieję ,że zadziała a Marika ..ze jeszcze zafunkcjonuje
gierczusia 23:33, 02 maj 2015

AsiaK_Z napisał(a)

Elu, jestem wyssana z sił. Im bliżej końca, tym ciężej. Pocieszam się, że na "końcu" drogi czeka na mnie nagroda i DUUUUUUUŻO WOLNEGO CZASU NA OGRODNICZKOWANIE

Wytrzymaj jeszcze ..dasz radę ..a potem już bedzie szaleństwo ta jak piszesz tylko pomyśl ,co Ty tam będziesz wyprawiać w tym swoim ogródeczku

Buziole ,trzymam kciuki
gierczusia 23:35, 02 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Elu, czy Ty jeszcze czytasz o tych grzybach, czy już zaczniesz ich używać? Przy długim weekendzie już bym użyła Ale trochę się boję, czy dobrze to zrobię

Aaa...już pinkolę koniec czytania , pora na działania dziś podlałam pierwszego rodka póki co..żyje wylałam na niego całego litra z 6 ml preparatu nie opryskiwałam
gierczusia 23:37, 02 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Moja Simona rośnie w lesie, pąki ma już duże ale jeszcze nie kwitnie co jest normalne ze zakwitnie jako ostatnia Simona w kraju bo u mnie jest Syberia i najzimniej w Polsce. Elu a jak się ma magnolia ode mnie ? Zakwitła? U Nikity ma jeden kwiatek .

Bogdziu gdzież tam u Ciebie Syberia i tak wszyscy jesteśmy daaaleko za Wrockiem ale to nic , zakwitną wszytskie a my się bedziemy radować restę napisałam na priv

Buziole
gierczusia 23:42, 02 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś miłego weekendu życzę

Dzięki Gosieńko iiiii nawzajem

Madzenka napisała
hejka Kochana
cześć Madzenko bardzo mi miło ,że i do mnie zglądasz
gierczusia 23:45, 02 maj 2015

BusyBee napisał(a)
Poczytałam o Twoim nowym preparacie na opuchlaki. Mam nadzieje, że w końcu coś na nie znajdziesz...bo gdzież tak walczyć i nic ...znowu one górą Ja tego świństwa chyba za dużo nie mam, ale dziś znalazłam całą gromadę czegoś małego w jednej z doniczek ze szkółki......możliwe, że to opuchlaki właśnie. Jak znajdziesz chwilę to zapraszam na konsultacje- zrobiłam im focię zaraz zamieszczę

Ja po prostu nie potrafię ogarnąć , jak ne można znaleźć preparatu na jakieś głupie robale..normalnie nie ogarniam

Nie wiem , czy dam radę zidentyfikować te paskudy , ale jak coś masz podejrzanego to lepiej wywal tą glebę , korzeńie dobrze wypłucz najlepiej we wrotyczu i już..bo lepiej jak roślina padnie z powodu uszkodzenia korzeńi , niż te czarne paskudy mają Ci się rozleźć po całym ogrodzie .... Echhhh..to jest źycie ogrodnika
gierczusia 23:54, 02 maj 2015

Kupiłam dziś jakąś dziwaczną roślinkę w obisiu tak pięknie wyglądała w zestawieniu z tawułką arrendsa ,że nie mogłam jej zostawić ..ale żeby było śmieszniej oni tam nie wiedzieli co to roślina a była bez jakiejkolwiek metki moze ktoś zna to cudo ?? od spodu liście sa całkiem różowe..podobna do żurawki , ale wydaje mi się ,że to chyba nie żurawka..a możeee ??