Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Do raju daleko - u Ewy 10:43, 26 kwi 2015

Do góry
Ewo witaj!!
Aż zazdroszczę wam tych targów, tych roślin, oglądania,podziwiania i nowych zakupów.
I najbardziej waszego spotkania.
Niestety ja nie mogłam.Wcześniejsze plany,zobowiązania....
Może jeszcze kiedyś będzie spotkanie wasze??Może mi się uda was zobaczyć na żywo i porozmawiać na zielone tematy ))
Magnolia Genie cudna , tak szeroka.Inna.Naprawdę piękna)
Pozdrawiam niedzielnie
Do raju daleko - u Ewy 10:36, 26 kwi 2015

Do góry
Ubolewam że nie było mnie na spodkaniu

Duże to centrum ogrodowe zakupy fajne

W roku w ogrodzie Witold Czuksanow mówił że magnolia Leonard Messel jednego roku miała 30 pare kwiatów a następnego roku ponad 140 o ile dobrze pamiętam
Genie też piękna
Ja w swoim starym ogrodzie nam magnolie Susan 10 letnia właśnie zaczyna kwitnąć
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:25, 26 kwi 2015

Do góry
Piękne te hostowe cuda, najbardziej spodobała mi się Great Escape. Czy wiesz czy ona latem utrzymuje taki soczysty kolorek?

Ale ceny zaiscie holenderskie. Choć z holendrami to chwilowo jestem na bakier za sprawą cisów niby w donicy ale z masakrycznie uciętym korzeniem.

Pozostałe roślinki zupełnie ładnie się prezentują. Magnolia piękna jak to magnolia!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:29, 26 kwi 2015

Do góry
Przepiekne tulipany
Te rococo to artystyczne dzieła.Ja mam tylko czerone
ale innych sporo.
Magnolia Nigra podobna do mojej Ann
Szmaragdowy Zakątek 09:26, 26 kwi 2015

Do góry
Luki – Noooo….faktycznie, magnolie to zdecydowane bohaterki wczorajszego dnia

popcorn – już się robi kochaniutka

monteverde – oj, Aniu działo się , oj, działo…

Milka – Irenko, wiosna się zaczęła to my też zaczynamy się rozkręcać…aż strach pomyśleć jak będą wyglądały nasze jesienne zakupy…

Luiza – Kasiu…rewelacyjne spotkanie, było tak wspaniale, że już nie mogę doczekać się majówki

an_tre – Aniu, byłam w zeszłym tygodniu w twojej okolicy. Żałuję że się nie zdzwoniłyśmy…taka okazja może się już nie powtórzyć. A może jednak, kiedyś...

Bogdzia, Krys, Margarete – do zobaczenia na majówce. Ta magnolia jest prześliczna. Wielkie buziaki dziewczyny.
Ogród tworzony z pasją 08:28, 26 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Migdałek i magnolia piękne i po egzaminach już jest , tylko patrzec i wakacje bedą i nowa szkoła, wybrales już?

Wybrałem, tylko ciekawe czy się dostanę.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:03, 26 kwi 2015

Do góry
Reniu, dziękuję, pozdrawiam! Wproszę się którejś soboty na te obiecana kawkę, to przytargam porzeczki i co tam jeszcze zapomniałaś

Kasiu, to ta cudna nowa magnolia, druga w Polsce trzeba dba© bardziej niż o niemowlaka, ale kto jak kto Bożenka da rade

Małgosiu, bałagan uprany w zmywarce To żaden bałagan, ogarnęłam w pół godziny a potem sadziłam nowe nabytki Costy, super było, choć krotko i kurczaki zostały
Ogród - Azyl Amatora 03:21, 26 kwi 2015

Do góry
Świetnie i ogrodowo spędzony był wspólnie ten dzień - dzięki za miłe towarzystwo
Jak twój zakup dla znajomych ? - bo moja kupiona i podarowana magnolia zawojowała dzis cała imprezę, podobała sie i obdarowanym i pozostałym gościom
Magnoliowych snów !

Rododendronowy ogród II. 02:54, 26 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

cudne te zdjęcia tak jak i prymulki i piwonie koperkowe, a ciemierniki po prostu och i ach
Bogdziu jakbyś kiedyś ciemierników chciała się pozbyć to ja bardzo chętnie przygarnę i na pewno godnie się odwdzięczę

Kolekcjonerska magnolia nie mogła lepiej trafić. W rododendronowym będzie jej dobrze.
Bożenko cieszę się razem z Tobą Ma cudne kwiaty.
Jak dziś się obudzę to obejrzę co mają na stronie
Hirutkowy raj:)) 02:52, 26 kwi 2015

Do góry
Spadam do łóżka bo dopiero dotarłam po imprezie, magnolia upominkowa która kupiłam zawojowała i obdarowanych i pozostałych gości .... a moje zakupy pokaże u siebie w wątku jutro.
Magnoliowych snów !
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 00:01, 26 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Kasieńko śliczne kwiatki
Magnolia pięknie kwitnie

Bo to największa eksplozja sie zaczęła, a dochodzą jeszcze kwitnące drzewa jak wisienka Royal..i krzewy jak mahonia

Byliny jak Serduszka od Kasieńki...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:42, 25 kwi 2015

Do góry
U mnie magnolia z jednym kwiatem, u Ciebie strajkujące tulipany. Cudnie, prawda? Musimy się wspierać, haha. I choć nie domaluję Tobie tulipków tak, jak Ty mi kwiatów magnolii, to łączę się z Tobą w zachwycie nad tym, co jest Pozdrawiam!
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:22, 25 kwi 2015

Do góry
Tak to ta szkołka co z drogi widać,tylko wstąp tam jak będziesz jechała do Przemyśla to nie będziesz musiała łamać przepisow drogowych(nakaz skrętu w prawo)
A za Genie płacilam 65zł-taki ponad metrowy patyk,ta druga była o wiela droższa..
Moja magnolia na tle stodoły to Aleksandrina,a druga to Rustika rubla,mam jeszcze Susan ale ledwie co żyje po ktorymś przemarznięciu.
Dlaczego oparłaś się Czarnemu Tulipanowi-ja poszłabym na przepadłe,przecież marzenia trzeba spełniać
A winnobluszcz przecież też już miałam-pnie się po słupie energetycznym,ale nie przyszło mi do głowy żeby zrobić z niego sadzonki,po prostu poszlam na łatwiznę
Amabilis-ładna nazwa,jeszcze jedną magnolię gdzieś bym upchała
Pozdrawiam serdecznie
Ogród tworzony z pasją 23:20, 25 kwi 2015

Do góry
Migdałek i magnolia piękne i po egzaminach już jest , tylko patrzec i wakacje bedą i nowa szkoła, wybrales już?
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:06, 25 kwi 2015

Do góry
Przepiękny kwiat ma ta magnolia na drugim zdjęciu - nie mogę się napatrzeć
Rododendronowy ogród II. 22:55, 25 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, u Karoliny jutro nie będę. Wybieram się do Kasi-Luizy, jeżeli spotkanie będzie 1-go, bo 2-gi mam zajęty. Coś zabrać dla Ciebie? Magnolia cudna, tak gęsto obsypana kwiatami. Udanych zakupów w doborowym towarzystwie

Mariolko w piątek o 11 u Kasi. Nie wiem czy coś chce. Czy mi sie wydaje ze masz blisko producenta sasanek? O papageno myślę ale tylko jesli masz blisko.
Do raju daleko - u Ewy 22:43, 25 kwi 2015

Do góry
Magnolia piękna.
A te robaki, to z przykrością muszę stwierdzić, że mogą być to larwy opulchlaków, podgrzyzaja korzenie magnoli. Natychmiast je zabij..
Moja bajka 22:41, 25 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ u Ciebie kolorów - kocham Twoje klimaty i Twój obiektyw! A magnolia jest oszałamiająca.... Mam nadzieję że niedługo znów się spotkamy, mój M bardzo Was polubił

Kasieńko bardzo Ci dziękuję . Spotkamy się na pewno. Tak więc widzę, że lubimy się wzajemnie . I dobrze, Króliki muszą trzymać się razem
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:41, 25 kwi 2015

Do góry
Magnolia w tym ciepełku długo nie utrzyma kwiatów więc trzaskam foty ile wzlezie...
Rododendronowy ogród II. 22:28, 25 kwi 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)
Oczekiwałam na efekty Twojego wyjazdu do raju magnoliowego. Cieszę się z Twojej radości. Żółta magnolia ma tak intensywne kwiaty jak widać na zdjęciu? Też się rozglądam za 3cią magnolią, myślałam o Rubrze albo Lenei, bo Genia piękna ale droga, gdyby jeszcze była szansa, że nie zmarznie?
W ub. roku kupiłam drzewko Aleksandriny z kwiatami, musiałam obciąć prawie do ziemi, bo zmarzła. A kiedy urośnie, chciałabym za mojego życia mieć drzewko. Bogdziu, a śliwa Twoja urocza długo rośnie? Wytnę świerk dla jakiejś piękności.Buziaki.

Rubry mieli i Genie i ceny są różne ale można tanio też kupic te mniejsze bardzo ładne sadzonki. Z magnoliami najtrudniejsze sa początki jak przeżyją poczatkowe zimy to potem rosna.Kup cos z tych nowych , Genie może byc ale wybór jest duży.
Edit żółta zależy od fazy rozwoju i z bliska wydaje sie nie az tak intensywna ale a daleka az swieci, podobno najintensywniejsza z zółtych.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies