Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

marta_d 18:37, 29 kwi 2015

Agnieszko!
W końcu po tygodniach nieobecności nadrobiłam spory kawałek wątku u Ciebie zrobiłaś mnóstwo pracy w ogrodzie! Tylko pozazdrościć! Z niecierpliwością będę czekała na efekty sadzenia róż, ciekawa jestem czosnków, u mnie już powoli rozkwitają, tulipany oczywiście też bez zarzutu papuzie piękne jestem ciekawa jak podarki ode mnie się przyjęły z tego co pamiętam, to chciałaś jeszcze nasiona dziwaczka różowego, jeśli nadal jesteś zainteresowana, to koniecznie daj znać jeszcze muszę do kilku forumowiczek wysłać bulwy dalii, nie zrobiłam tego jesienią, więc teraz mus nadrobić Pozdrawiam cieplutko
Napia 22:36, 29 kwi 2015

Rench napisał(a)
Piękna ta Twoja wiosenka
Moje niezniszczalne tulipany mają ok 20 lat
Ale te białe papuzie zżarły mi nornice wszystkie.

W weekend zimno ma być, brrr...
Zauważyłam, że te najzwyklejsze tulipany najlepiej sobie radzą w trudnych warunkach, czyli u mnie
U mnie na razie nie ma jeszcze nornic. Podejrzewam, że pięć kotów sąsiadów skutecznie i szybko by się z nimi rozprawiło
Napia 22:39, 29 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Pieknie u Ciebie. Amanogawa zachwycajaca i te łany tulipanów i szafirków, pięknie. Miłego dnia.

Amanogawy ślicznie wyglądają i cieszę się z każdego rozwiniętego pączka.

Tulipany i szafirki w tym roku debiutują na dwóch rabatach, więc chcą się pokazać z jak najlepszej strony
Życzę Tobie miłego weekendu, który zbliża się wielkimi krokami
Napia 22:43, 29 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Agnieszko ślicznie wiosną masz. Jaki to tulipan i gdzie je kupowałaś ?

Dziękuję Iwonko
biało-zielony tulipan to "Super parrot", kupiony albo w Bied albo w L. Wiem, że wzięłąm je bez zastanowienia, a potem żałowałam, że tak mało
Napia 22:45, 29 kwi 2015

ModraSowa napisał(a)
Aga, pospacerowałam. Ależ już kolorowo u Ciebie, ślicznie i romantycznie
Mi podoba się szczególnie ten różowy pełny tulipan.
I wybór róży pnącej pochwalam, też bardzo mi sie ona podoba.
Buziaki

Spaceruj, spaceruj, jak uda się kiedyś postawić ławeczkę, zapraszam na kawę pod pergolą
I pomyśleć, że kiedyś na samą myśl o kolorze różowym ciarki przechodziły mi po plecach, a teraz proszę, kwiatki w ogrodzie w przeważającej części różowe. I niech ktoś powie, że gusty się nie zmieniają Hihi
Napia 22:46, 29 kwi 2015

Mathildis napisał(a)
Tulipków i innych cebulowych u Ciebie dostatek i magnolia przepięknie kwitnie

Dziękuję Aniu
Pozdrawiam
Napia 22:52, 29 kwi 2015

marta_d napisał(a)
Agnieszko!
W końcu po tygodniach nieobecności nadrobiłam spory kawałek wątku u Ciebie zrobiłaś mnóstwo pracy w ogrodzie! Tylko pozazdrościć! Z niecierpliwością będę czekała na efekty sadzenia róż, ciekawa jestem czosnków, u mnie już powoli rozkwitają, tulipany oczywiście też bez zarzutu papuzie piękne jestem ciekawa jak podarki ode mnie się przyjęły z tego co pamiętam, to chciałaś jeszcze nasiona dziwaczka różowego, jeśli nadal jesteś zainteresowana, to koniecznie daj znać jeszcze muszę do kilku forumowiczek wysłać bulwy dalii, nie zrobiłam tego jesienią, więc teraz mus nadrobić Pozdrawiam cieplutko

Marto,
miło Cię widzieć potem będziesz miała mniej czasu na ogród, o forum już nie mówię. A może wręcz odwrotnie
Też czekam na efekty, na razie widać, że wcześnie wsadzone trzy jaśminy nie dają znaku życia. Hmmm, coś z tym muszę zrobić.
Roślinki od Ciebie pięknie ruszyły. Lilie posadzone przy różach rosną jak na drożdżach, żurawki po zimowym brzydkim okresie zaczynają się ładnie rozwijać, a niebieska szałwia już w kępkach. Nasiona dziwaczka już od Ciebie dostałam, więc mną się nie przejmuj. Może Tobie coś się podoba w moim ogrodzie? Jeśli tak, śmiało pytaj, chętnie się podzielę

Buziaki
ModraSowa 23:01, 29 kwi 2015

Napia napisał(a)

Spaceruj, spaceruj, jak uda się kiedyś postawić ławeczkę, zapraszam na kawę pod pergolą
I pomyśleć, że kiedyś na samą myśl o kolorze różowym ciarki przechodziły mi po plecach, a teraz proszę, kwiatki w ogrodzie w przeważającej części różowe. I niech ktoś powie, że gusty się nie zmieniają Hihi

Aga.Bardzo miło byłoby wypić kawę z Tobą
Wśród różu
Ja też nie cierpiałam czerwonego i zółtego a teraz mi się chce takich kolorów, sama nie bardzo to rozumiem ale godze się z tym
Czy pamiętasz jaki to tulipan ten różowy, tak pięknie napęczniały ?
Napia 07:05, 30 kwi 2015

Zaproszenie otwarte
Różowy pełny tulipan to Quuen of Marvel
anabuko1 07:09, 30 kwi 2015

Agnieszko witaj!!
Piękne masz te tulipanki
Ja też je lubię i sporo już ich mam.
Super parrot też mam.Fajniutkie Pełnych mam mało.Ale jesień jeszcze przed nami)