Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

w Oborze też mogą być ogrody 20:32, 27 kwi 2014

Do góry
Mówisz o tych wysokich co są ustawione przy wjeździe ?

Edit To są brzozy

Mówisz o tych żółtych pod ścianą

Ja posadziłbym je na miejscu brzóz bo są bardzo reprezentacyjne i jak podrosną będą ozdobą wjazdu a brzozy jak podrosną będą chyba kłopotliwe
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:47, 27 kwi 2014

Do góry
Kolejny zakup. Dorwałem wczoraj 2 brzozy Fascination. Zostały ostatnie sztuki. Mogłyby być ładniejsze ale i tak mi się podobają. Posadzone po bokach huśtawki nad stawem. Powoli myślę nad resztą nasadzeń. Pokażę co już jest chociaż tak naprawdę nie ma nic Posiana tydzień temu trawa już wschodzi.

Pod huśtawką będzie placyk w kształcie półkola wysypany grysem granitowym. Zbieram fundusze
Thuje podrosną i będzie git.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:51, 27 kwi 2014

Do góry
Aniu, ja z pytaniem, bo masz brzoze, to pewnie bedziesz wiedziala, a jak nie Ty to tylu masz odwiedzajacych, ze pewnie ktos mi odpowie czy te "gluty" od brzozy mozna wyrzucic na kompostownik ?
w Oborze też mogą być ogrody 13:42, 27 kwi 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Alu zakupy świetne - jak ja lubię taki spontan a te szczepione na 2m to nie brzozy? chociaż ja w kwestii drzewek jestem laik to pewnie się mylę, też dziś dopadł mnie spontan i kupiłam sobie do donic na taras pelargonie malutkie do towarzystwa dla trawy evergold, bakopę i smagliczkę w stópki pod róże na pniu Pozdrawiam!

Wiuniu masz dobre oko, to brzozy ja źle podpisałam bo się spieszyłam dobrze że to zauważyłaś, ja już edytowałam
Ja do donic nic jeszcze nie planowałam, myślę dopiero co posadzić
buziaki
w Oborze też mogą być ogrody 00:44, 27 kwi 2014

Do góry
Alu zakupy świetne - jak ja lubię taki spontan a te szczepione na 2m to nie brzozy? chociaż ja w kwestii drzewek jestem laik to pewnie się mylę, też dziś dopadł mnie spontan i kupiłam sobie do donic na taras pelargonie malutkie do towarzystwa dla trawy evergold, bakopę i smagliczkę w stópki pod róże na pniu Pozdrawiam!
Początki w Kruklandii 23:43, 26 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Świerki karłowe w brzozy? eee... no nie wiem.

Super klonik i żywopłocik .

Tylko myślę
Chodzi dokładnie o gniazdkowe świerczki..

Klonik super...tylko mączniak go zjada
Początki w Kruklandii 23:14, 26 kwi 2014

Do góry
Świerki karłowe w brzozy? eee... no nie wiem.

Super klonik i żywopłocik .
w Oborze też mogą być ogrody 17:25, 26 kwi 2014

Do góry
Dominiko, Marto, Ewo,Kasiu, Gosiu, Ilono,Wiuniu i wszystkim za miłe przyjęcie naszych zmian i poczynań.

Idąc za wczorajszym ciosem wybraliśmy się z eMkiem do "naszej" szkółki na zakupy tła do reszty roślin
Kupiliśmy :
1 kula bukszpanowa- na prezent dla sąsiada Jurka dla siebie też kiedyś kupię

3 świerki serbskie

2 brzozy yungi, szczepione na 2 m

I na deser 2 wiązy wredei

Podsumowując wydaliśmy 270 zł za wszystkie roślinki
U Oci ... 07:35, 26 kwi 2014

Do góry
Kulki Ikeowskie przed tarasem ( planuję za nimi jeszcze jakieś trwy lub trzciniaki Karl Foerster. posadzić )

I nowość w ogrodzie brzozy Doorenbos sztuk 2

Na razie posadziliśmy je tylko do gruntu, aby już były. Nie wiem kiedy będziemy kończyć plac z brzózkami.

Ogród przydomowy - Hosty 23:19, 25 kwi 2014

Do góry
Wojtku
Jaka hosta będzie sie nadawała do podsadzenia brzozy "Youngii" na słońcu- strona południowo-zachodnia?
Roztoczańskie klimaty 21:09, 24 kwi 2014

Do góry
Nie pokazuję zdjęć bo nie popisałam się świątczenie...
Na święta w Radomiu byłam a po świętach duuuuzo roboty w ogrodzie jutro pokazę zdjęcia brzozy wycięte ...reorganizacja rabat przy tarasie .....grab wsadzony....a dzisiaj pojechałam na targ po warzywka dla Maksia i przywiozłam pasażera na gapę .....mogę jeszcze kilka takich przygarnąć jak ktoś w okolicy chciałby oddać w dobre ręce

Ogród dla Agusi 19:16, 24 kwi 2014

Do góry
akanta napisał(a)
Jagódko jeszcze raz dziekuje!Wiele blasku bylo tego dnia w moim ogrodzie ,bo i niewiele jeszcze liści więc nie ma tego mojego cienia.Brunera jeszcze mi się nie rozsiewa.Co do dziurawca ,to spotkałam się ,że gdzieś u znajomej wymarzł ,bo w pierwszych latach nie okrywała.Moje lekko przysypują liście brzozy więc żyje.Potrafi się rozrosnąc nawet na 1,5 m szer.więc to okazały krzew i potrafi zachwycić.

Aniu mam nadzieję ,że święta były udane ,czyli po świętach do pracy w ogrodzie bo i pogoda fajna .Aniu ja też nie okrywam mojego dziurawca i faktycznie nie jest w najlepszej kondycji ,ale myślę ze w tym roku dojdzie do siebie ,a zimą na pewno go już przykryję
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:10, 24 kwi 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Wysiew byl rowno tydzien temu, oprocz, perzu, chwastow smieci z brzozy i skrzypow ??, ktore nie wiadomo skad sie wziely, ( przedz zimą sypałam dolomit) zobaczylam dzisiaj jakies kielki, glownie tam gdzie nasiona zostaly przyproszone ziemia
poza tym jakby malo bylo problemow, zaczely mi tam buszowac mrowki drazac korytarze pod powierzchnia
czy zdaży wyrosnac przed chwastami ?
czy zageszczenie jest prawidlowe, czy raczej trzeba bedzie dosiewac ?

Kasya, pocieszę Cię że u mnie perzu jest znaaaacznie więcej. A te kiełki pionowe to nie trawa, te czerwonawe ? U mnie tez mrówki szaleją, przed budową na działce był spory kopiec mrowiska, myślałam że się wyniosły.

Początki w Kruklandii 12:12, 24 kwi 2014

Do góry
ewalm napisał(a)
Justyna, nie załamuj mnie. Projektowanie to przewidywanie.

Ale to będzie za parę lat!!! A co ja przez ten czas będę robić? Poprzesadzam sobie jak będzie źle

Nie no aż takiego cienia to tam nie będzie. Placek jest prawie na środku ogrodu, a brzozy są ażurowe raczej. Nic nie będzie rozchodnikom. Tak myślę.
Początki w Kruklandii 12:00, 24 kwi 2014

Do góry
Cień będzie dopiero jak brzozy urosną
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:47, 24 kwi 2014

Do góry
Wysiew byl rowno tydzien temu, oprocz, perzu, chwastow smieci z brzozy i skrzypow ??, ktore nie wiadomo skad sie wziely, ( przedz zimą sypałam dolomit) zobaczylam dzisiaj jakies kielki, glownie tam gdzie nasiona zostaly przyproszone ziemia
poza tym jakby malo bylo problemow, zaczely mi tam buszowac mrowki drazac korytarze pod powierzchnia
czy zdaży wyrosnac przed chwastami ?
czy zageszczenie jest prawidlowe, czy raczej trzeba bedzie dosiewac ?

Brzoza - Betula 22:25, 23 kwi 2014

Do góry
Karol99 napisał(a)
Witajcie Mam troszkę dziwne pytanie, ale nie jestem pewny. Wiele razy spotkałem się z brzozami rosnącymi na piasku, ale również przy strumykach i na miejscach dość podmoklych. Wiec brzoza potrzebuje dużo wody(podlewania) czy niekoniecznie?

Brzozy znoszą okresowe zalewanie, ale generalnie to drzewa suchych lasów. W ogrodzie tak samo. Lubią suche miejsca i nasłonecznione.

Jednak wartościowe odmiany warto posadzić w ziemię zmieszaną z kompostem i po posadzeniu musisz podlewać, aż się zakorzeni głębiej, w następnym roku poradzi sobie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:54, 23 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
no no no widoczki wspaniałe zapierające dech w piersi.
u mnie wstawiłam Twoje kaczeńce

pozdrawiam

Widoczek na sad i brzozy też jest fajniutki, tylko nam w nocy spać nie dają....brzozy, bo mamy je dość blisko sypialni

Początki w Kruklandii 20:58, 22 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
No to faktycznie przepaść! U Ciebie forsycje, a u Irenki już orliki!

Dziwnie jakoś w tym roku.
Ale dzisiaj to chyba cały tydzień nadrobiło... przedwczoraj brzozy w pobliskim lasku jeszcze brązowe były, a dzisiaj już zielono!!!
Perzownik mi urósł...dzisiaj!!
I pisałam do Irenki, że nie ma tulipków, a parę godzin później jeden rzucił kolorem po oczach!

A ja siedzę w domu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:27, 22 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza ja bym zostawiła tego graba na forncie i go cięła geometrycznie. Będzie zwiewnie z brzozami i geometrycznie z kasztaltem rabat i formowanym grabem.
Brzozy za chwile, za momenciek bujną w górę i dopiero się będa wszyscy potykać. Ty przechodniom widoku nie zasłaniaj niech się goopie gapią

I wiesz coś mi się wydaje, ze koniec w tym roku zdekorowaniem wnętrz, tyś prawdziwa ogrodniczka !! Ty sie będziesz całe lato w rabaty gapić!!!

Wszystko pieknie wymyślone, poziomicą sprawdzone, wytyczone, Robert sie nawet zmieścił a i Ulfa inspiracje widze
Zmykam do grodu!

Madżen widzisz Ulfa tam gdzie ja ? ... jestem pewna, ze tak ...
grab zostaje ... czegoś się trzeba trzymać grab trzyma się twego poparcia ... ja nie wiem jak go formować ... wujek google musi mnie wyedukować

z wnętrzami siadło na mieliźnie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies