Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ana_art 23:11, 20 maj 2014

oświeć mnie dlaczego rodki na jesieni będziesz kupać? wiosną większy wybór
Konstancja30 23:16, 20 maj 2014

hmmm ... wiosną ??? mówisz ... no widzisz Anuś ile ja jeszcze w tym ogrodniczkowaniu mam do zgłębienia )))) ...
Evchen 23:47, 20 maj 2014

Fiu Niezabudki z różem tulipków ... nie dziwię się, że rowerzyści tracą równowagę
Izula, kacze dzioby jakie wysokie będą?... za obwódkę bukszpanową można je upchać, czy nie będzie widać?
ana_art 06:24, 21 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
hmmm ... wiosną ??? mówisz ... no widzisz Anuś ile ja jeszcze w tym ogrodniczkowaniu mam do zgłębienia )))) ...
no może być teraz właśnie mam 4szt do posadzenie
Mala_Mi 20:35, 21 maj 2014

Z powodu mojego ogrodniczkowania (to ja zaś od Ciebie zapożyczyłam ), nie mam czasu robić wizyt towarzyskich na wątkach... a tu takie cudne ujęcia niezapominajek z Anżelkami..... a tak narzekałaś, że są do niczego... mówiłam poczekaj...
Ja bym też na ten widok spadła z roweru A na stówę, bym zawisła na płocie Dalej bym się bała z powodu piesa posuwać
nicol21 22:59, 22 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)

zdecydowanie teraz, plus jest taki że widać jakie są kwiaty, choć trzeba się spieszyć bo pomału już przekwitają. Polecam Rh Percy Wiseman - pięknie oblepiony kwiatami, chyba wrzucałam u siebie w wątku
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
iwonaz 13:40, 23 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)

Można by pomyśleć, że zwierz takie piękne rzęsy posiada. Świetnie łączy się plamka z grzbietu z brzegiem prawego oka, no rzęsy wychodzą jak malowanie.
Madzenka 08:24, 25 maj 2014

nicol21 napisał(a)

zdecydowanie teraz, plus jest taki że widać jakie są kwiaty, choć trzeba się spieszyć bo pomału już przekwitają. Polecam Rh Percy Wiseman - pięknie oblepiony kwiatami, chyba wrzucałam u siebie w wątku

I teraz po przekwitnięciu ceny są lepsze
Konstancja30 21:32, 26 maj 2014

z głębokiego poczucia obowiązku chyba powinnam zaktualizować stan ugoru ..., który zdradza skłonności do stania się ogrodem ... choć przed nami droga jeszcze długa ... niniejszym początek jest

zacznę od przedogródka ... frontem zwanego ...
trawnik rozwija się w dobrym kierunku ... to zacnie z jego strony bo to coś na czym rośnie do ziemi ma daleko ... o sprzyjających warunkach też trudno mówić ... sypanie zeolitem w przyszłym roku pewne ...

z obu stron trawniczka wyłaniają się rabaty ...
"brzozowa" wciąż z brakami ... za to to co jest postanowiło rosnąć ... (naparstnica z doniczki szczęśliwie wsadzona ... gdybałam pół dnia ... na ogrodniczkowaniu też bym nie zbiła fortuny ) ...

patrząc od płotu: miskant Malapantus czy melepantus jakoś tak ... jeżówki od lenijki ... róże okrywowe the fairy ... dalej w rzędzie plecy z tujki (cięta będzie) pod hosta Irenki, która u mnie postanowiła być lilipucią odmianą swej gigantycznej rodzicielki za to tyż jest piękna ... i hortensja Polar Bear ... neuron od tygodnia zastanawia się czy drugą dosadzić czy zostać przy jednej ... i wciąż nie wiem ... pod nieopodal przysiadła rozplenica ... w okolicy brzozy samotnie sobie tkwi firletka biała ... czeka na buksikowe kulkowisko mające w domniemaniu rosypać się subtelnie na całej rabacie ...

nie śmiem neurona przeciążać drugą wątpliwością ... mianowicie powstała myśl by pas ice dance zastąpić pasem lawendy ... pomieszkując bowiem w czasie weekendów w rezydencji odkryłam, ze dom na "brzozową" nie rzuca cienia ... jest słoneczna !!! ... prawda jak uprzejmie ...
byłoby tak: lawenda, róża okrywowa w różu, jezówka, miskant i moc trawek pomiędzy z jakimś zbłąkanym kulistym buksikiem ...

???
Konstancja30 21:47, 26 maj 2014

vis a vis "brzozowej" też się zaczęło dziać ...

pod werandą (nie wiem czemu ten tarasik tak nazywam ... wiem, ze ma on tyle wspólnego z werandą co mój neuron z błyskawicą aleeee cóż ) ... mam pas tojeści orszelinowatej ... za nią parkan będzie z buksika ... przed brunera ... z hostą ... paproć zacna mała jakaś ... ciągle szukam w bylinach ...
znalazłam ale zastępstwo dla tojeści ... opetała mnie pluskawica ... ta z bordo ... no mniej więcej liśćmi ... i wydaje mi się ... nawet bardzo mi się wydaje, że to ona tu powinna być ... tojeść pójdzie do alejki, której jeszcze nie ma ...

dalej rozgościły się hortensje Phantom ... weekendowe obserwacje nasłonecznienia tej ewidentnie północnej strony wykazały, że zachodnie słoneczko zagląda na północ i nie jest źle ... hortka nie powinna grymasić ...
na słoneczko ... bo mi siem ph gleby pomerdało ... niegrzecznie usiłowałam ją zmusić do ukorzeniania w odkwaszonej próchnicy plus rodzima ... kopania było sporo ale już jest ok ... za co dziękujemy Kasi

na schodkach gumaki ogrodniczki