Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 11:30, 04 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytka
Ładna ta rabata z kulkami ... nie leżą mi tylko te rozrzucone trzmieliny ... no nie wiem tak mi coś tu się nie widzą ... a zamiast dwóch dodatkowych kulek (i trzmielin) widziałabym z tyłu ze dwa stożki a dwie kulki przesadziłabym do przodu tak jak wyrysowane
A pomysł z grackami z boku jako powtórzony element podoba mi się

PS Chociaż ze stipą to kulkowisko było cuuudne ... ale wiem kamień ...

namieszałaś
Ale te trzmieliny od roku chodziły mi po głowie i będę ich bronić
Dam czas tej rabacie, bo i tak budżet na nowe rośliny na razie się wyczerpał (przynajmniej takie bardziej kosztowne).

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:25, 04 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
I kolejne tulipany....

Czy to są Angeliki? U mnie jeszcze w pąkach? Zresztą tak naprawdę ocenię stan mojego ogrodu dzisiaj ... bo wczoraj to już ciemno było
Piękne są te tulipany
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:23, 04 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Wiąz kocham o tej porze roku, potem troche mniej a pod koniec sezonu jak szpeciele mu zniekształcaja liście to mnie wnerwia...ale walczę ze szpecielami i jest ich coraz mniej...
Jabłonka ozdobna cała swoja urode pokaze za chwilke jak zakwitnie i jesienia jak ma maleńkie ciemnoczerwone owoce

Trawnik łatam ponieważ pies wydarł mi miejscami do gołej ziemi - ona rozpedzona pędzi do płotu zeby kogos obszczekac idącego za płotem i hamuje, wydeptując trawe....mam 2 wyjscia - albo zrobic dosiewke albo łatac. Ponieważ poszerzałam moja główna rabate o spory kawałek i wycinałam darń, która akurat w tym miejscu była bardzo ładna. Wycinam prostokąty darni i przenosze ją w przygotowany wczesniej dołek w "łysym" miejscu, staram sie dopasować grubość warstwy darni do dołak, i tak jeden obok drugiego - jak w komputerowej grze Tetris...a brzegi zasypuje ziemią. No i obficie podlewam przez kilka dni...powinna sie przyjąć. Zobaczymy...tyle że to żmudna robota....

Małgosiu
Też zrobiłam tak z trawką w kilku miejscach ... zobaczymy czy ten przeszczep się przyjmie? Poczytałam o spotkaniu ... wiadomo, że fajnie było
Tu ma być ogród :) 11:14, 04 maj 2016

Do góry
Edytka
Ładna ta rabata z kulkami ... nie leżą mi tylko te rozrzucone trzmieliny ... no nie wiem tak mi coś tu się nie widzą ... a zamiast dwóch dodatkowych kulek (i trzmielin) widziałabym z tyłu ze dwa stożki a dwie kulki przesadziłabym do przodu tak jak wyrysowane
A pomysł z grackami z boku jako powtórzony element podoba mi się

PS Chociaż ze stipą to kulkowisko było cuuudne ... ale wiem kamień ...
Na Łowieckiej 10:47, 04 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ilonko Dzieje się u Ciebie oj dzieje Też się cieszę na altankę
Ale zdjęć tych pięknych różowych tulipanów to mi ciągle mało

Pośniecie jak ciagle będę to samo pokazywała
Dzięki!
Ogród z pergolą 10:13, 04 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ania i ja będę sadzić berberysy, jestem nimi zauroczona i wiem gdzie się u mnie znajdą. Jeśli chciałabyś wprowadzić je do swojego ogrodu może taka propozycja przypadnie Ci do gustu

Pytanie tylko co przed berberysem, a admiration... przydałoby się coś zielonego jesienią Chyba że zależy Ci na mocnym akcencie to może podwójnie berberys jak u Jagody Tylko prowadzić je potem na dwóch różnych wysokościach.
Obok na oknie tarasowym hortki i rozplenice.
Nie wiem tez jaką masz odległość między oknami by wcisnąć tam drzewka

Aniu
Chciałaś tam coś zimozielonego ... to może jednak zamiast berberysów żywopłocik ? cisowy Może coś a la nawigatorki w elkę? i może tak minimalistycznie wystarczy? Jaką jest szerokość tej rabaty? Dwa drzewa przed oknem tarasowym (ale tak bliżej tarasu) ... tylko amonagawa nie ma bordowych liści ... bo pasowałyby te bordowe żurawki też w elkę.
Jeśli żywopłot za mało? to można dodać jasnego carexa? nawiązywałby chyba do koloru liści amonagawy?
Hortki przeniosłabym w inne miejsce (wg mnie można przesadzać teraz)
Przy amonagawie może być rozrzucona kosodrzewina
Jeszcze żeby rozweselić wiosną między cisami a carexami można dać różowe tulipany (żeby korespondowały z amonagawą)
I jest zimozielono i kolorowo i chyba mało obsługowo
Na Łowieckiej 09:06, 04 maj 2016

Do góry
Ilonko Dzieje się u Ciebie oj dzieje Też się cieszę na altankę
Ale zdjęć tych pięknych różowych tulipanów to mi ciągle mało
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 03 maj 2016

Do góry
I wspomnienie majówki

Dobranoc ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 03 maj 2016

Do góry
Witajcie
Olu, Asiu biorę pod uwagę Wasze typy ... ale rozważam również przesuniecie ścianki bardziej w prawo czyli częściowo na tle tej białej ściany

Iza będę u Ciebie jutro

Jagoda już w ubiegłym sezonie planowałam przyciąć te jałowce ale jakoś brakło czasu ... a teraz to eM kreci nosem na ten pomysł

Ilonko, przemyślałam sobie wszystko i tak myślę, że dobrze mi radzicie wszyscy aby nie sadzić tam żadnego konkurencyjnego dla ŚŚ drzewa które swoją drogą polecam

Marzenko Może jutro uda mi się cyknąć fotkę tych jałowców z innej perspektywy i może jeszcze narysuję taki projekcik ze ścianką

Ewuniu dzięki za głos Decyzja właściwie podjęta

Aga mam nadzieję, ze bylo warto poświęcić tyle czasu Bardzo cieszą takie słowa

Beatko słoneczka miałam co nie miara Dzięki Przed jałowcami i po obu stronach ścianki wodnej będą ML ...

Kasia jakbym słyszała eMa ... on obawia się, że takie cięcie mogłoby im zaszkodzić ... Mnie znowu wydaje się, ze niekoniecznie ... przecież Danusia zawsze mówi, że niemal wszystko nadaje się do cięcia
Ale nie myśl sobie, że jestem taka odważna ... nie wiem czy się zdecyduję na cięcie bo jak pójdzie coś nie tak to się nasłucham ...

Aniu tam będzie ML a poza tym w pobliżu jest molinia ... chociaż z drugiej strony kusisz tym KF ... przekonuje mnie to, ze szybko rusza

Ilonko, naprawdę nie ciąć?!

Agi2006 miło mi, że zaglądasz Wychodzi na to, że będę miała mniej pracy

Iza czuję się zakłopotana ... średnica 6m.

Marzenko no właśnie wróciłam i ... dziękuję bardzo wszystkim za pomoc

PS Wychodzi na to, że dbacie o mój kręgosłup

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 02 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A mam jeszcze takie jedno zdjęcie ... może mało techniczne ale na jego podstawie chciałabym prosić Was o opinie czy na tej białej ścianie garażu zamiast tulipanowca nie lepiej prezentowałaby się magnolia? a jeśli tak to jaka?

Musiałam jeszcze raz zacytować ,bo normalnie jestem zakochana w tym miejscu.
Reniu jaka jest średnica tego koła?
W Kruklandii 16:24, 02 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czy na tej brzozowa masz kulki z berberysami?

Tak
Admiration - berberysy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:07, 01 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A mam jeszcze takie jedno zdjęcie ... może mało techniczne ale na jego podstawie chciałabym prosić Was o opinie czy na tej białej ścianie garażu zamiast tulipanowca nie lepiej prezentowałaby się magnolia? a jeśli tak to jaka?

zgadzam się z przedmówcami- nie dawaj kolejnego drzewa, a jałowce wyglądają za masywnie, może chociaż je skrócić do wysokości dachu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:29, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ilonko Ty to aurat tyle masz miejsca, że mogłabyś sobie na jedną taką pozwolić ... tym bardziej że masz je pod nosem

Nie tak pod nosem - ponad 100km dojazdu
Korci mnie coraz bardziej a rozryłam wszystko na przodzie i na razie nie mam pomysłu więc może...
Ogród wyrozumiały 22:54, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Jestem na wyjeździe z rodziną ... nie myślę ... a może być po week-endzie?
to udanego wypoczynku zresetuj się dobrze i przyjdź do mnie po weekendzie
Będę czekać a jakże !
Ogród wyrozumiały 22:30, 30 kwi 2016

Do góry
Jestem na wyjeździe z rodziną ... nie myślę ... a może być po week-endzie?
To tu... 22:09, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale masz dorodną werbenkę

Rośnie w oczach. Bardzo jestem jej ciekawa.
Na Łowieckiej 20:34, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Do czego to doszło żeby się nawozem zachwycać?
Planujesz ręcznie to zrobić?
Grabami się zachwycam Ty pewnie też

Zawsze nawozy rozsypuje ręcznie. Mam siewnik ale taki badziewiasty... Jak już kupię wszystkie rośliny które chcę to wtedy zaplanuję zakup dobrego, profesjonalnego
No pewnie! Kocham je!
Coś jeszcze, coś więcej... 20:28, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

W takim razie ... oby do niedzieli

Na jutro powinny wyschnąć Wyszły... pięknie
Kondziowy ogrod cz II 17:22, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

mus zapamiętać

Szkoda tylko, że tulipany są tak krótkowieczne, pewnie w przyszłym roku już skarłowacieją
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:23, 30 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Może masz rację a z wysokich molinii jaką polecasz?

KF, Tranparent, Cordoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies