Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 17:15, 30 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Moja uwaularia od 7 lat ani drgnie.. a Twoja taka piękna.. pora zmienić miejscówkę.. Gdzie twoja rośnie, że taka ładna?

W półcieniu schowana za jałowcem i okryta dereniem variegata
Kondzio 17:16, 30 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Masz szklarnię

I lecę czytać dalej, a miałam pracować...

Ciągle brakuje czasu na dokończenie-jeszcze nie zamontowane drzwi i okna...
Kondzio 17:21, 30 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
I tym razem stwierdzę, że moje czytanie od tyłu ma jedną zaletę.. jestem na bieżąco.
Tym razem cofnęłam do swojego ostatniego wpisu.. i poszłam po kolei , jak biały człowiek (tak teraz u nas wypada.. żadnych odmieńców, bo zaraz wpeir... ).
Wiec doczytałam o jagodowcu (uwularii, jakoś mi ta nazwa wpadła w ucho i ją pamiętam, a nie jagodowca!!!). Wiem co lubi..... cholerę przesadzę.. moja ma 15 cm wysokości.. i objętość od lat tę samą.

Hania odgadła, że to szklarnia.. i nie byłam jedyna co zauważyła

Lisek chytrusek.. szelma jedna. Jako dziecko w wieku 5 lat czytałam w elementarzu bajkę o lisku i kogutku.. ryczałam jak głupia. Aż mi odebrano elementarz i skończyło się czytanie .. Pamiętam jak dziś jak elementarz wylądował na szafie, bez dostępu

Czerwone tulipany na rabacie wyglądają obłędnie, jak maki, aż prosi sie o więcej takich ..

A teraz uciekam, bo jestem nieczasowa od jakiegoś czasu. Nie łaże na kominki, ale do Ciebie musiałam.. nawet mogłam Cie kopnąć w zadek.. ale po co??? Życie to samo za nas robi..

Buziaki Tak trzymaj..forum to nie miejsce na opisywanie problemów poważnych.. tu gadamy o roślinkach.. a na inne tematy są telefony i prywatne spotkania. Świat jest coraz bardziej agresywny i mniej tolerancyjny. A my Polacy wstyd to pisać, zaczynamy bić w tym rekordy. To tak nieogrodowo.. ale musiałam napisać. Na szczęście są jeszcze normalni..

Czerwone tulipany też lubimy i posadzone w tych miejscach, gdzie jest rabata czerwono-bordowa, więc oznajmia, co będzie się działo w kolejnych miesiącach. Tu gadamy o roślinkach, a o reszcie trzeba się spotkać, żeby pobiadolić
Kondzio 17:22, 30 kwi 2016

ren133 napisał(a)

mus zapamiętać

Szkoda tylko, że tulipany są tak krótkowieczne, pewnie w przyszłym roku już skarłowacieją
sylwia_slomc... 22:34, 01 maj 2016

Ślicznie dziękujemy za przemiłe towarzystwo i masę prezentów ogrodowych....jutro cały dzień będę sadzić.....nie usnę chyba bo będę planować
sylwia_slomc... 22:47, 02 maj 2016

Na pamiątkę

Katkak 11:43, 03 maj 2016

Konrad bardzo się cieszymy, że mogliśmy poznać Ciebie i Andrzeja .

Pszczelarnia 13:26, 04 maj 2016

Kondzio napisał(a)

Czerwone tulipany też lubimy i posadzone w tych miejscach, gdzie jest rabata czerwono-bordowa, więc oznajmia, co będzie się działo w kolejnych miesiącach. Tu gadamy o roślinkach, a o reszcie trzeba się spotkać, żeby pobiadolić

Wiosenne kolory tulipanów zapowiadają charakter rabaty w lecie i na jesień - to jest to! Rabata oznajmiająca.

Wpadnij-cie do mnie wirtualnie dziś wieczorem: mam zaczątki łóżka - szezlongu w sadzie. Pokażę. To z Waszych inspiracji.

ren133 14:12, 04 maj 2016

Kondzio napisał(a)

Szkoda tylko, że tulipany są tak krótkowieczne, pewnie w przyszłym roku już skarłowacieją

no szkoda ... ale w życiu piękne są tylko chwile
Kondzio 21:00, 04 maj 2016

Katkak napisał(a)
Konrad bardzo się cieszymy, że mogliśmy poznać Ciebie i Andrzeja .

Nam też było bardzo miło poznać Was osobiście