Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Madzenka 09:41, 30 kwi 2016

Miałam napisać, ze Ci paznokcie od picia soku z pokrzywy zzieleniały ale na widok grabów cała ja zzieleniałam

Pokazuj je z kazdej strony, o róznych porach dnia, plizzz, kocham graby. Takich wypasionych egzemplarzy dawno nei widziałam.
elzbieta_g 09:53, 30 kwi 2016

inag napisał(a)
A teraz - Tadaaam: graby

miodzio
malgra 09:55, 30 kwi 2016

inag napisał(a)

Dzięki! Bardzo to miłe
Murek jest murowany. Mój mały wciąż po nim skacze i nic nie odlatuje więc chyba solidny Na oko będzie miał ze 30cm szerokości ale jutro zmierzę dokładnie bo "moje oko" może się trochę mylić.
Namiary zaraz wyślę

To ja dziękuję bardzo za odpowiedź. Będę bywać u Ciebie stale by nacieszyć tym Twoim pięknem oczy i duszę. W moim w ogrodzie uczę się dopiero jak zapanować nad wszystkimi chciejstwami i misz-maszem, który na początku posadziłam. Trzeba wzorować się na Mistrzach w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie!!!
inag 20:27, 30 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Ilonka ja róże Artemis kupiłam w Rosarium.
Nawóz wygląda jak kosmiczny
A graby są już posadzone?

Właśnie o R. myślałam Już kupowałam tam pomponelle i herzogin christianę.
*posadzone, pewnie - nie wytrzymałabym
inag 20:29, 30 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Fajne te Tadaaam!

Tylko fotek więcej byś dała....wszystkiego!

Tylko co ja mam pokazywać - ciągle to samo? Pośniecie z nudów
inag 20:31, 30 kwi 2016

Kuba napisał(a)
zapowiada się elegancko
artemis mam dość krótko żeby coś poradzić ale mam wrażenie że to nie są rozłożyste krzaczory, więc trzeba posadzić dość gęsto, może co 60 cm; zapytaj Zagajanki, ona wie o różach wszystko

Wszędzie piszą, że na szerokośc mają max 50 cm ale u Asi są wieeeeelkie i dlatego się zastanawiam. Zajrzę do niej na pewno też - dzięki
inag 20:34, 30 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Do czego to doszło żeby się nawozem zachwycać?
Planujesz ręcznie to zrobić?
Grabami się zachwycam Ty pewnie też

Zawsze nawozy rozsypuje ręcznie. Mam siewnik ale taki badziewiasty... Jak już kupię wszystkie rośliny które chcę to wtedy zaplanuję zakup dobrego, profesjonalnego
No pewnie! Kocham je!
nawigatorka 20:36, 30 kwi 2016

O jak podadzone?
Jal boisz sie ze Twoje artemis beda mniejsze to posadz gesciej.najwyzej rozsadzisz.jakie u mnie sa to wiesz.
Pszczolka ma 31 sztuk to i poglad szerszymoze Jej dopytaj.
inag 20:41, 30 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Po pokrzywie jadlam steka
Ja gnojowke robilam kiedys do warzywnika.a ze bylam w ciazy to M nie chcial bym dzwigala konewki i podlewal za mnie.i jak poczol ten.zapach to tez dal mi szlaban nabjej produkcje.choc podobno dziala cuda

Ja robiłam dwa lata temu. Do tej pory pamietam jak grupka młodzieży spacerowała po lesie a ja akurat podlewałam nią ogród. U mnie cisza dookoła więc wszystko co ludzie mówią słychać dosyć dobrze. Usłyszałam: "Jezu, co tutaj tak śmierdzi w tym lesie? Jakaś padlina czy co?" Tak mi się głupio zrobiło... Nie powinnam chyba wspominać, że podczas rozlewania pękła mmi rękawiczka - z dłońmi robiłam tamtego wieczoru chyba wszystko łącznie z nacieraniem cytryną. Smród czułam jeszcze następnego dnia. Gnojówce powiedziałam już kategoryczne "Nie"
inag 20:43, 30 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Piekne graby.i te liscie.moje maja jeszcze mniejsze. Pieknie tam bedzie jak wszedzie u Ciebie.ciesze sie razem z Toba.

Co do Artemis to sa kszaczory zapewniam.sama u mnie widzialas.ja bym posadzila co metr.minimum 90 cm

Też się zdziwiłam że mają już takie spore liście... Dzięki
No właśnie dlatego, że widziałam to się zastanawiam bo wszędzie są informacje że ona max do 50cm szerokości dorasta. Jurto pomierzę ile tam w ogóle mam miejsca.