Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z łezką II 12:26, 21 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Odnosnie opryskow eM znalazł na swierkach galasy i jest zalamany zbieral do pozna wczoraj.
A czym pryskasz lisciaste.

Każde czym innym musiałam. Buki Confidorem, miałam jeszcze...mam nadzieję, że nie na tyle przeterminowany i zadziała. Wiąza Ortusem. Klona Falconem.
Ogród z łezką II 12:24, 21 maj 2018

Do góry

Kasiu nie zaobserwowałam Jak trzymaja kwiaty, ale paczki sztywno trzymaja sie ku gorze. Kwiaty sa bardzo pełne i moga pod ciezarem sie pochylac jak maja slupek delikatny. Ale tak jak napisalam nie zauwazylam musze obserwacje przeprowadzić .

Jaka roza pokaze o ile jeszcze bedzie. Kupuje tez powojnik Rapsody piekny cudowny kolor niebieski ktory jest moim kolorem.

Dobra, czekam na Twoje spostrzeżenia.

Ja kupiłam powojniki Blue Angel, zobaczymy jak dadzą radę z nornicami...też niebieskie, tyle, że jaśniutkie.
Ogród z łezką II 12:10, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wczoraj opryski robiłam, robale mnie opanowały...a dopiero chwaliłam buki, że czyste, a dopiero chwaliłam wiąza, że bez szpecieli...klon Crimson Sentry też się załapał na oprysk, ten profilaktycznie, na mączniaka. Było tam gniazdo kosa, ale coś się z kosicą stało...nie ma jej, ostatnio dwa tygodnie temu była...złożyła jedno jajko i opuściła gniazdo. Nie widać jej, czyżby coś się z nią stało?

Róże zaczynają na potęgę kwitnąć, za tydzień już będzie bardzo różano

Odnosnie opryskow eM znalazł na swierkach galasy i jest zalamany zbieral do pozna wczoraj.
A czym pryskasz lisciaste.
Ogród z łezką II 12:06, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Jestem już zadowolona Dziękuję za polecenie

Z tych trzech jedna jest kwitnąca, pachnie nieziemsko...druga ma rozwijające się pąki, trzecia bez pąków.

Zawsze sypię granulowany obornik, do wszystkiego, ale dziękuję za radę

Tylko jeszcze jedno pytanie Elu : czy one sztywno trzymają kwiat?

Jaka Ci wpadła w oko? Ciekawa jestem.

Kasiu nie zaobserwowałam Jak trzymaja kwiaty, ale paczki sztywno trzymaja sie ku gorze. Kwiaty sa bardzo pełne i moga pod ciezarem sie pochylac jak maja slupek delikatny. Ale tak jak napisalam nie zauwazylam musze obserwacje przeprowadzić .

Jaka roza pokaze o ile jeszcze bedzie. Kupuje tez powojnik Rapsody piekny cudowny kolor niebieski ktory jest moim kolorem.
Ptasi gaj 11:58, 21 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Trawnik pierwsza klasa. Taki idealny to od razu zmienia ogród. Mój w tym roku to masakra jakaś. Dużo łysych placów mam.

Ps. Może Cię zainteresuje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8394-spotkanie-u-szmitow-w-pechcinie-2018

Trawnik to zadna filozofia. Posiac, kosic co tydzien, nawozic marzec lub kwiecień, jeszcze wapnujemy mala dawka, następna dawka czerwiec letnie nawożenie i pozniej sierpień lub wrzesień jesienne i podlewac wszystko systematycznie.
Ew jak rosna chwasty spryskac.

Skad plamy łyse moze robactwo w ziemi podgryza korzenie, albo pies.

Odnosnie zjazdu tak daleko nie sięgam bo i moj czas nie jest w mojej dyspozycji.
Ptasi gaj 11:50, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Chanel to konkurentka dla Soir de Paris Oba pachnidełka nieprzeciętne I obie piękne

Rosengrafinki pokazały kwiat Dostałam każdy krzaczek w innym stadium. Ale już wiem jak pięknie pachnie. Dziękuję, podobają mi się te róże, bardzo

Powiedz mi jeszcze czy one sztywno kwiat trzymają, bo te dwa rozwinięte kwiaty, które już są, zwieszają główki i mam nadzieję, że to tylko dlatego, że młodziaki i transport kwiaty przeżyły...

Kasiu nie moge nic powiedziec odnosnie zwisu kwiatu nie zaobserwowalam.
Ukojenie 11:05, 21 maj 2018

Do góry

Zoja bardzo ładne. Jednakowy kolor pewnie nie wysiewane.
Kazdy ma orliki u mnie byle jakie pojedyncze.
Jak długo kwitna pełne orliki.

Elu
siałam je z torebki w 2016 roku
pierwszy raz mi kwitną więc jeszcze nie wiem jak długo
z tego co zauważyłam orliki największe wrażenie robią jak rosną w kilka sztuk
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:52, 21 maj 2018

Do góry
Monia ta roślina co cię interesuje a jest u mnie na skalniak nazywa się "mydlnica bazyliowata"
SA też nasiona możesz wysiąść.

Dziękuję Elu za info
Ogród z łezką II 10:03, 21 maj 2018

Do góry

Ciesze sie bedziesz zadowolona. Obornika im podsyp to jeszcze w tym roku zakwitna w jesieni.

Znalazłam roze u mojego ogrodnika w piate jaka ladna tez rozowa, pojde to ja kupie jak jeszcze bedzie. Teraz zaluje ze nie kupilam, ale juz mialam duzy zaladunek w rekach.

Pozdrawiam.

Jestem już zadowolona Dziękuję za polecenie

Z tych trzech jedna jest kwitnąca, pachnie nieziemsko...druga ma rozwijające się pąki, trzecia bez pąków.

Zawsze sypię granulowany obornik, do wszystkiego, ale dziękuję za radę

Tylko jeszcze jedno pytanie Elu : czy one sztywno trzymają kwiat?

Jaka Ci wpadła w oko? Ciekawa jestem.
Ogród z łezką II 09:56, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właśnie przed chwilą dostałam moje róże Trzy ładne krzaczki Rosengrafin Marie Henriette Jutro sadzenie

Ciesze sie bedziesz zadowolona. Obornika im podsyp to jeszcze w tym roku zakwitna w jesieni.

Znalazłam roze u mojego ogrodnika w piate jaka ladna tez rozowa, pojde to ja kupie jak jeszcze bedzie. Teraz zaluje ze nie kupilam, ale juz mialam duzy zaladunek w rekach.

Pozdrawiam.
Ptasi gaj 09:46, 21 maj 2018

Do góry
Kasiu dzisiaj postaram sie jakos pomoc.
Żywopłotki cisowe. 09:41, 21 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Też nie widziałam kiedy Kasia zdjęcia robiła ja tylko pod koniec orliki zdjęłam

Bardzo dziękuję za gościnę i wszystko

Haniu przepiekny kwiecisty ogrod tyle tego wszystkiego. Piwonie szok jak to wszystko ogarniasz i ta wiosna pedzaca wszystko naraz.

Wiem, ze dalii tez masz duzo u Zoji sie dowiedzialam o jakis podporach pokaz jakie moze i ja kupie. Daj cynk ze wstawilas.
U mnie roze i trawy wyrastaja wysokie moze sie przydadza.
Orliki w tym roku wysiałam jest szansa, ze i u mnie takie beda w przyszlym roku.

Pozdrawiam
Ukojenie 09:29, 21 maj 2018

Do góry
zoja napisał(a)
to byl dlugi i intensywny weekend, z minimalnym czasem na ogrodek.
Orliki nora barlow chyba w najlepszym dla nich momencie:

Zoja bardzo ładne. Jednakowy kolor pewnie nie wysiewane.
Kazdy ma orliki u mnie byle jakie pojedyncze.
Jak długo kwitna pełne orliki.
Bawarka 00:03, 21 maj 2018

Do góry
Kasku jeszcze raz przeczytalam jeszcze raz co napisalas u mnie o tawulach i jutro postaram sie napisac troche wjecej o tawulach bo jedne wczesniej kwitna a inne poznjej. U mnie jeszcze jedne beda kwitnac z tych bialych.
Bawarka 23:56, 20 maj 2018

Do góry
Kasiu rododendrony ktore pokazujesz to w jakims nie ziemskim roju.
Cos pieknego.

Wracajac do tawuł Kasiu tawul jest od groma od malenstw cytrynowych do wysokich wiec najpierw spojrz w internet jakie chcesz i gdzie dokladnie chcesz jd posadzic.
Pisalas przy bzach, ale czy te bzy wysokie pewnie chcesz zamaskowac cos u nich.
Wybierz sobie i napisz czy warto czy nie.

U mnie bedzie kwiatow rozanych zatrzesienie jezeli jakas burza nie przyjdzie.
Zreszta rok w ktorym wszystkie rosliny rosna w maju nigdy roze nie kwitly a na to sie zanosi.
Mam hortensje ktora od 7 lat nie kwitla ciagle obmarzala w. Tym roku widac ze na kazdej lodydze kilka kwiatow bedzie. Juz chcialam ja wyrzucic tylko wiosna tak sie rozbujala i nie zdazylam ja wykopac i masz tu bedzie kwitla.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:10, 20 maj 2018

Do góry
CD róża rembrajer tak jeszcze nie wyglądała pąków multum

Elu, tez jestem zdania, ze w tym roku to zatrzesienie roz bedzie Moje tez zasypane pakami Powracajac do tematu tawulek, bardzo mi sie podobaja ( kiedys ich nie znosilam) Mysle o nich, moze posadzie je pod bzem...Tylko jaka odmiane, pisalas ze jest ich kilka? W pobliskich ogrodach widzialam rozne, jedne o mniejszych, drugie o wiekszych kwiatuszkach...Ktore wybrac?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:05, 20 maj 2018

Do góry

Jak mial nie zdecydowac skoro jest super. Ogrod ogrodem, ale w tym ogrodzie warzywka, grzadki, sceneria i pomysl exstra.

Miło mi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 20 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Warzywnik zdecydował o natychmiastowym nagrywaniu

Jak mial nie zdecydowac skoro jest super. Ogrod ogrodem, ale w tym ogrodzie warzywka, grzadki, sceneria i pomysl exstra.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:45, 20 maj 2018

Do góry
Violu powoli i trawnika sie dorobisz. Masz piekne rabaty, wiec nastepnie trawnik.
Zasiac od nowa podlewac i kazdego roku dbac o wyglad. Moj ma 4 lata opiekuje sie nim eM wiec to nego zasluga pielęgnację ma opanowana do perfekcji ja dbam o reszte.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 22:29, 20 maj 2018

Do góry
CD

Azalie "Chanel" kwitną w najlepsze mimo deszczu roznosząc zapach po ogrodzie

Jeszcze dr Rupert kwiatów dużo tylko jakoś niski powojnik może jeszcze urośnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies