Kasiu nie zaobserwowałam Jak trzymaja kwiaty, ale paczki sztywno trzymaja sie ku gorze. Kwiaty sa bardzo pełne i moga pod ciezarem sie pochylac jak maja slupek delikatny. Ale tak jak napisalam nie zauwazylam musze obserwacje przeprowadzić .
Jaka roza pokaze o ile jeszcze bedzie. Kupuje tez powojnik Rapsody piekny cudowny kolor niebieski ktory jest moim kolorem.
Trawnik to zadna filozofia. Posiac, kosic co tydzien, nawozic marzec lub kwiecień, jeszcze wapnujemy mala dawka, następna dawka czerwiec letnie nawożenie i pozniej sierpień lub wrzesień jesienne i podlewac wszystko systematycznie.
Ew jak rosna chwasty spryskac.
Skad plamy łyse moze robactwo w ziemi podgryza korzenie, albo pies.
Odnosnie zjazdu tak daleko nie sięgam bo i moj czas nie jest w mojej dyspozycji.
Elu
siałam je z torebki w 2016 roku
pierwszy raz mi kwitną więc jeszcze nie wiem jak długo
z tego co zauważyłam orliki największe wrażenie robią jak rosną w kilka sztuk
Ciesze sie bedziesz zadowolona. Obornika im podsyp to jeszcze w tym roku zakwitna w jesieni.
Znalazłam roze u mojego ogrodnika w piate jaka ladna tez rozowa, pojde to ja kupie jak jeszcze bedzie. Teraz zaluje ze nie kupilam, ale juz mialam duzy zaladunek w rekach.
Haniu przepiekny kwiecisty ogrod tyle tego wszystkiego. Piwonie szok jak to wszystko ogarniasz i ta wiosna pedzaca wszystko naraz.
Wiem, ze dalii tez masz duzo u Zoji sie dowiedzialam o jakis podporach pokaz jakie moze i ja kupie. Daj cynk ze wstawilas.
U mnie roze i trawy wyrastaja wysokie moze sie przydadza.
Orliki w tym roku wysiałam jest szansa, ze i u mnie takie beda w przyszlym roku.
Kasku jeszcze raz przeczytalam jeszcze raz co napisalas u mnie o tawulach i jutro postaram sie napisac troche wjecej o tawulach bo jedne wczesniej kwitna a inne poznjej. U mnie jeszcze jedne beda kwitnac z tych bialych.
Kasiu rododendrony ktore pokazujesz to w jakims nie ziemskim roju.
Cos pieknego.
Wracajac do tawuł Kasiu tawul jest od groma od malenstw cytrynowych do wysokich wiec najpierw spojrz w internet jakie chcesz i gdzie dokladnie chcesz jd posadzic.
Pisalas przy bzach, ale czy te bzy wysokie pewnie chcesz zamaskowac cos u nich.
Wybierz sobie i napisz czy warto czy nie.
U mnie bedzie kwiatow rozanych zatrzesienie jezeli jakas burza nie przyjdzie.
Zreszta rok w ktorym wszystkie rosliny rosna w maju nigdy roze nie kwitly a na to sie zanosi.
Mam hortensje ktora od 7 lat nie kwitla ciagle obmarzala w. Tym roku widac ze na kazdej lodydze kilka kwiatow bedzie. Juz chcialam ja wyrzucic tylko wiosna tak sie rozbujala i nie zdazylam ja wykopac i masz tu bedzie kwitla.
Violu powoli i trawnika sie dorobisz. Masz piekne rabaty, wiec nastepnie trawnik.
Zasiac od nowa podlewac i kazdego roku dbac o wyglad. Moj ma 4 lata opiekuje sie nim eM wiec to nego zasluga pielęgnację ma opanowana do perfekcji ja dbam o reszte.