Ja też nie słyszałam o dominacji wierzchołkowej. Ale to daje szansę moim liliom, które jak głupie wylazły na wierzch dość sporo. Może jednak zmarzną i odbijæ na nowo.
A dobre rady w planowaniu ogrodów? Najlepiej czyni się zimą. I wtedy potrzeba mądrych głów i mądrych rad. Nie muszą być codziennie. Wystarczy, że będziesz odpowiadał na pytania. Po to zakładałeś wątek, by można było cię znaleźć.
Dziś dopiero obejrzałam ten odcinek w sieci. Bardzo mi się podobało podejście do ogrodu. Kasia chyba tu nie miała swojego wątku, ale kilka jej postów znalazłam.
Ewuniu, możesz trochę gałązkami okryć. Stroiszem. A raczej twój M. Bo ty się kurować musisz. Warto trochę kompostu sobie na zimę zostawić do kopczyków. Nie trzeba wtedy kasy wydawać. Na drugi rok się lepiej zabezpieczysz. Ja niektóre rowlinki przykrywam też ściętymi gałązkami bylin.
Iwonko, nie mam, wykorzystałam wszystko.
Kiedyś widziałam w sklepie, taki w workach jeśli jutro jeszcze będzie poproszę eMa aby kupił.
Choróbsko zwalczam na wszelkie możliwe sposoby, mam nadzieję że szybko się go pozbędę.Dzięki.