Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Katkak 21:29, 29 gru 2015

Nallar napisał(a)

Kasiu Ty mnie nawet nie strasz Czyli co, kora jest zła?
Na chwilę obecną kopczyki zrobione są z ziemi ale są zdecydowanie zbyt małe. Muszę poczytać i dokształcić się w tym temacie Dzięki za podpowiedź.
Mnie też męczy....ale paskudne choróbsko, czuję się i wyglądam fatalnie. Nie obeszło się bez wizyty u lekarza i antybiotyków.
Też chcę wiosny

Danusia się wypowiedziała, więc już wiadomo co i jak. Ja róże dziś kopczykowałam. Bidulko, rozłożyło Cię mówisz? A leki osłonowe masz?
Nallar 22:15, 29 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Kora gorzej izoluje, ziemia jest zdecydowanie lepsza, ale jak nie masz nic innego to na ziemię daj korę. Nie zakwasi, bo na wiosnę ją zdejmiesz.

Danusiu, bardzo dziękuję za dobrą radę, w przyszłym roku zadbam o swoje róże staranniej (jeśli przetrwają)

Pierwsza oficjalna wizyta szefowej w moim wątku.
Iwk4 22:24, 29 gru 2015

Ewuniu, zdrowiej.
Też okopczykowałam wczoraj róże. Masz kompost? Byłby idealny do ich obłożenia. Nie musisz przesiewać. Wiosnæ go wkoło rozgarniesz.
Nallar 22:24, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)

Danusia się wypowiedziała, więc już wiadomo co i jak. Ja róże dziś kopczykowałam. Bidulko, rozłożyło Cię mówisz? A leki osłonowe masz?

O wyjeździe do sklepu czy szukaniu ziemi mowy nie ma, jestem zbyt słaba. Poproszę eMa aby zrobił jak podpowiedziała Danusia i w tym roku musi to wystarczyć. W przyszłym sezonie pomyślę o tym wcześniej i zrobię sobie zapas ziemi do kopczykowania.
Kupiłam jakiś prepitet osłonowy ale jest paskudny w smaku, bleee
Dobrze że sylwestra zaplanowałam spędzić na "białej sali" przynajmniej bileciki nie przepadną.
Nallar 22:30, 29 gru 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, zdrowiej.
Też okopczykowałam wczoraj róże. Masz kompost? Byłby idealny do ich obłożenia. Nie musisz przesiewać. Wiosnæ go wkoło rozgarniesz.

Iwonko, nie mam, wykorzystałam wszystko.
Kiedyś widziałam w sklepie, taki w workach jeśli jutro jeszcze będzie poproszę eMa aby kupił.
Choróbsko zwalczam na wszelkie możliwe sposoby, mam nadzieję że szybko się go pozbędę.Dzięki.
Iwk4 22:34, 29 gru 2015

Ewuniu, możesz trochę gałązkami okryć. Stroiszem. A raczej twój M. Bo ty się kurować musisz. Warto trochę kompostu sobie na zimę zostawić do kopczyków. Nie trzeba wtedy kasy wydawać. Na drugi rok się lepiej zabezpieczysz. Ja niektóre rowlinki przykrywam też ściętymi gałązkami bylin.
Nallar 17:50, 31 gru 2015

Dla wszystkich zaglądających.
Ivvvona 19:59, 03 sty 2016

Ewo, wspaniałego ogrodowo (i nie tylko) nowego roku Cieszę się że marmoladki się przyjęły. Mam nadzieję że mrozy im nie zaszkodzą.
Nallar 15:45, 05 sty 2016

Ivvvona napisał(a)
Ewo, wspaniałego ogrodowo (i nie tylko) nowego roku Cieszę się że marmoladki się przyjęły. Mam nadzieję że mrozy im nie zaszkodzą.

Dziękuję Iwonko.
Marmoladki przyjęły się wszystkie i sporo już urosły.
Jestem bardzo ciekawa jak będą wyglądały po tej "niby zimie"
Dziś spadło odrobinę śniegu, troszkę je ochroni przed inwazją ptaków. Zastanawiam się dlaczego uparły się właśnie na moje żurawki.
anabuko1 22:29, 05 sty 2016

O ptaszki lubiące żurawki, to bardzo ciekawe.
Ładne to one sa.Ale chyba lepiej jakby cosik innego sobie upodobały.
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!