Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:21, 29 gru 2015

katel napisał(a)
Hej! Z rewizytą przybiegłam Ogromna ta Twoja Szmaragdowa dolina jak dajesz radę to wszystko ogarnąć, no w szoku jestem .

Witam Cię Kasiu w moich progach Dopiero usiłuję to wszystko ogarnąć.....dlatego jest jak jest......a mam nadzieję , że będzie lepiej
sylwia_slomc... 23:24, 29 gru 2015

mira napisał(a)

No i tak ma być - ogród ma radość dawać

dziękuję za życzenia i po kolendzie przybywam i moc życzeń zostawiam na Nowy Rok - duuuużo radości

pozdrawiam

Dzięki Mireczko Radość czerpię z ogrodu i od dobrych ludzi, którym się chce do mnie zaglądać
Urszulla 07:58, 30 gru 2015

Ja też pamiętam swoje początki i jak nie wiedziałam od czego zacząć i jak zacząć.

Na pierwszym spotkaniu na jakie się załapałam w naszej okolicy poznałam m.in. Alinę, która mnie do siebie zaprosiła i wytłumaczyła od podstaw co i jak bardzo jej jestem wdzięczna za tamten dzień, bo dziś radzę sobie fajnie oczywiście na swoje możliwości.A przez te lata poznałam wielu fajnych ludzi i tak zostałam. Polecam Ci wątek Aliny, a do niej to Tobie chyba bliżej nawet niż mi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5725-ogrod-u-stop-klasztoru-cz-ii?page=46

https://www.ogrodowisko.pl/watek/47-ogrod-u-stop-klasztoru

Acha, i od niej mam skopiowany kompostownik to jest bardzo potrzebne, a Ty masz niezły areał to pomyśl o tym(ziemia za darmo i to jaka).
kasiek 08:13, 30 gru 2015

Ale koziołek zajefajny! Super masz pomysły
Pozdrawiam
Iwk4 08:17, 30 gru 2015

Mi też podoba się koziołek
Buziaki zostawiam.
sylwia_slomc... 11:34, 30 gru 2015

Urszulla napisał(a)
Ja też pamiętam swoje początki i jak nie wiedziałam od czego zacząć i jak zacząć.

Na pierwszym spotkaniu na jakie się załapałam w naszej okolicy poznałam m.in. Alinę, która mnie do siebie zaprosiła i wytłumaczyła od podstaw co i jak bardzo jej jestem wdzięczna za tamten dzień, bo dziś radzę sobie fajnie oczywiście na swoje możliwości.A przez te lata poznałam wielu fajnych ludzi i tak zostałam. Polecam Ci wątek Aliny, a do niej to Tobie chyba bliżej nawet niż mi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5725-ogrod-u-stop-klasztoru-cz-ii?page=46

https://www.ogrodowisko.pl/watek/47-ogrod-u-stop-klasztoru

Acha, i od niej mam skopiowany kompostownik to jest bardzo potrzebne, a Ty masz niezły areał to pomyśl o tym(ziemia za darmo i to jaka).

Ulu miałam okazję poznać w tym roku Alinkę osobiście i obejrzeć jej piękny ogród.....wiosną ma być emitowany w Mai
Bardzo bym chciała uzyskać u siebie podobne efekty
W tym roku byłam w trzech pięknych ogrodach....jednych z piękniejszych na forum. A poznałam na spotkaniach tak wspaniałe osoby, że aż się wierzyć nie chce. Masę roślinek mi podarowali za co jestem ogromnie wdzięczna. Niektórych gościłam również w moim dopiero powstającym ogrodzie, każda rada od takich ogrodników jest bezcenna.

Kompostowniki mam nawet dwa lub jak kto woli jeden dwukomorowy.....ogromne są, a i to mam obawy czy wystarczą na nasze potrzeby.....wyjdzie w praniuTeż uważam , że najlepszy własny nawóz.....daję bardzo dużo kompostu do warzywnika, ale i każda roślinka czy rabatka zostaje zaopatrzona w to złoto. W tym sezonie robiłam jeszcze gnojówkę z pokrzyw i zamierzam robić w każdym kolejnym Mimo smrodu
sylwia_slomc... 11:35, 30 gru 2015

kasiek napisał(a)
Ale koziołek zajefajny! Super masz pomysły
Pozdrawiam

Dzięki, mam już pomysł ....wprawdzie zgapiony z neta na następne zwierza ogrodowe
Anda 12:02, 30 gru 2015

Hej Sylwio, dziękuję za życzenia Widzę, że do ogrodu dekoracji przybywa. O tekiej bańce na mleko też już myślałam i szukam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 12:17, 30 gru 2015

Wy robicie drekoracje ,zwierzaczki i inne cudaczki
a my z Hanią bawimy się w rymowanki

Urszulla 16:50, 30 gru 2015

Smród da się przeżyć, też robiłam 2 lata temu takie nawozy jak miałam pomidory to super że masz takie daleko posunięte rozwiązania i że zwiedziłaś już niektóre ogrody