Drzewka wg mnie są ładne. Dobrze zapakowane. Te duże super się trzymały w paczkach, bo te taśmy też były na różnych wysokościach więc drzewka nie latały. Te mniejsze też były ładnie ułożone na dole paczek, choć wiadomo, że maleństwa ciężej uchronić przed przemieszczaniem się. Ogólnie sprzedawca wg mnie ok, choć jeszcze korzeni nie oglądałam.
ehhh nie dostałam urlopu na dziś. Szkoda wielka bo nie pada... no nic, się styram w sobotę :/. oby nie padało.
Agapanty do tej pory kupowałam już z liścmi i tu nawet na zimę zostawiałam na zewnątrz, jednej na 3 mi przemarzły. Te na razie będą stać na zewnątrz a jak będą mrozy szły to pójdą do domu.
Po trzy mówisz?! Tu wsadziłam 7 czy 8. Mam nadzieję, że się przyjmą bo te sadzonki [z Holandii] takie pocięte są. Może za 2 lata nawet zakwitną?! Oby! Jeszcze ze 3 takie donice potrzebuję. Tzn chce ceramiczne niebieskie szkliwione, ale akurat takich w garażu nie mam.
Myślisz, że wystarczająco ciasno?! Widomo, i 15 dałoby się wpakowac
Moniko mój lasek został niedawno wykarczowany z chaszczy i nabiera wyglądu. Posadziłam już bluszcz i winobluszcz aby się na pnie brzóz wspinał . Wiosną podzielę hosty i znów wkoło pni posadzę. Paproci jeszcze mam sporo.
Wiesz u mnie Black Beauty też nie każda kwitnie ale aż tak bardzo mi na kotkach nie zależy.
Daria, strasznie dawno mnie nie było na O. Memory są teraz cuuudowne, too prawdziwe ogrodowe gwiazdy, przebarwiły się na niesamowity złoty kolor i te ich pióropusze...
Reszta miskantów jeszcze zielona, niektóre tylko jesiennie przebarwione ale mimo wszystko Memory mnie najbardziej zachwycają.
Zdecydowanie to najpiękniejsza ogrodowo jesień jaką widziałam! Dzięki umiarkowanej temperaturze i deszczom kolory są nasycone, nie ma przypalonych liści, nawet moje delikatne klony palmowe mają jeszcze piękne liście a hakonki w zeszłym roku o tej porze spalone słońcem teraz zachwycają zielenią.
Niestety, to raczej nie ta trawka. Nie jest specjalnie szorstka ale zdecydowanie teraz miziasta też nie. W pierwszym roku bardziej zwiewna była. Teraz pokazuje międzywęźla