Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:31, 06 lut 2021

Do góry

Miłego weekendu!
Nasz przydomowy ogródek 09:30, 06 lut 2021

Do góry
Haniu, Jolu była malutka przerwa od śniegu, bardzo dużo stopniało a dziś w nocy znowu zmiana. Zima powróciła, są opady i straszą mrozami.

Ciemierniki utulone w śniegu czekają na lepsze czasy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:13, 06 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
i drzwi miedzy składzikiem, a wolierą

Jestem zachwycona
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:04, 06 lut 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)
Twój ogród jak zwykle urzeka. Zasługa kompozycji i doboru roślin. Niezmiennie podziwiam to w Waszym ogrodzie bez względu na porę roku.
Łączę się w bólu związanym z odejściem bliskiej osoby. Słabą pociechą ( ale jednak) jest czas gojący rany.
Ściskam Was oboje

Każdą porę roku za coś lubię, nie tylko w ogrodzie. Staram się doceniać każdej zalety i na nich się skupiać, o wadach, minusach zapominać. Brakuje mi nart w tym roku, ale na szczęście znalazłam sobie inne zajęcie i dużo spaceruje. Daje mi to dużo satysfakcji, choć to nie o moje endorfiny chodzi, ale i one przy okazji też się wydzielają. Bardziej to, że komuś pomagam, daję chwilkę normalności i radości, a tym bardziej jeśli uda się odmienić jego los na dłużej. Troszkę zaniedbuje przez to ogrodowisko, ale jak tu nie pójść na spacer np. z " wilkiem"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:40, 05 lut 2021

Do góry
I kolejne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:39, 05 lut 2021

Do góry
Kolejne cudeńka

Żywopłotki cisowe. 23:33, 05 lut 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
O widzisz pięknie kolorowo jest na czym oko zawiesić to też wywołuje uśmiech !!!!!!

Halinko!
chciałaś zobaczyć bez czarny, u Ciebie słabo rośnie pisałaś. Ten mój ciągle przycinam, kiedyś chciałam by zagęścił się od dołu, a teraz chcę wyprowadzić wyżej bo cieniuje rabatę.
Po prawej stronie wyrasta grubsza gałąź i chcę ją usunąć.

Na cięciu drzew się nie znam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:29, 05 lut 2021

Do góry
W końcu mam niusy z LM...jest przecena ciemierników, mam dla Was relację jakie cuda są
te Madam Lemonnier mają kwiat wielkości ręki, dostałam od eMa na imieninki i jest przecena

Żywopłotki cisowe. 21:25, 05 lut 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Tak Haniu tęskno za takimi widokami
Buziaki zostawiam.

Basiu! Miło dziękuję zaglądasz obiecuję sobie być częściej i nic nie wychodzi.
Zdjęcia rozsypały mi się w komputerze, nie mam czasu uporządkować, za długo schodzi mi się wyszukiwanie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:21, 05 lut 2021

Do góry
Uff...pada śnieg, mogę być spokojna o rośliny
A tak prawdę mówiąc i tak się nie martwię.
Wiosna zawsze wie, kiedy ma przyjść
Jutro sobota i znowu do pracy.
Zyczę udanej soboty, na Tv coś z ogrodowych tematów jest.
i niebawem, do roboty
Żywopłotki cisowe. 21:03, 05 lut 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Hmm
Trzeba drzewka posadzić żeby domy zasłoniły...

Kasiu, to domy za wysoko wyrosły.
Po drugiej stronie działki też rosną budynki tylko niskie i za żywopłotu nic nie widać, tylko słyszę dzieci, mają po 5 szt w dwóch domach razem 10.
Od wiosny rodzice zaczynają od piątku biesiadowanie, mocno wyluzowani, tak co tydzień.
Dzieci wołają mamo! co na obiad, parówki zróbcie...
To takie uroki sąsiadów.

Jak mrozy ustąpią w tym roku czeka mnie obcięcie powojnika bylinowego, co 3 rok ścinam nisko i formuję, strasznie szybko przyrasta.

Oczekuję na rozwinięcie amarylisów, za późno wystawiłam, są w pakach i zajmują miejsce, a juro zaczynam pierwsze siewy, a parapety zajęte.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:53, 05 lut 2021

Do góry

Uwielbiam ranniki. Ale u Ciebie sporo już wiosennych. Tylko czekać jak zakwitną
Żywopłotki cisowe. 20:35, 05 lut 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Hej Haniu zajrzałaś
Ciekawa jestem jaki ten sezon ogrodniczy będzie?
Mam zamiar się do Danusi wybrać może już nam COVID odpuści. Buzy masz ładne ja nie mam.

Mirko!
Też jestem ciekawa sezonu jak to ogarnę prace wiosenne.

Po świętach zaczęłam okrywać róże, wycinam duże gałęzie cisów, 4 ubite taczki dziennie, okryłam gaurę, jeżówki, chryzantemy na rabatach. wszystko lekko.
dalej zapowiadają duże mrozy, a śnieg topnieje.
Teraz czas wolny to wykorzystuję i tak mus przyciąć duże gałęzie.

Wiosną elektryczne nożyce nie dadzą rady, cały rok nie cięłam. Te moje cisy rosną jak szalone, góry nie będę już cięła, niech rosną i zasłaniają sąsiadów.

Mirko, bzy to biedronkowe, siedziały pierwsze dwa lata, a teraz krzaczki co rok większe.

Traw w tym roku nie wiązałam, widzę że przysłoniły róże.

Nie przepadam za widokami zimy, to na poprawę.

Ptasi gaj 20:19, 05 lut 2021

Do góry
Takie nasiona kupiłam x 3

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:17, 05 lut 2021

Do góry
Anitka napisał(a)

Mam kilka, ale od niedawna.
Te poniżej na fotkach to rdest himalajski 'Golden Arrow' i 'Pendula'. Mam jeszcze biały 'Alba' i jeszcze inne, ale nie wiem jakie to odmiany.

Anitko, bardzo dziękuję za zdjęcia rdestów. Pięknie Ci rosną. Czy wymagające są?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:16, 05 lut 2021

Do góry
Dzisiaj wyszło słoneczko i czuć było pierwszy oddech wiosny. Rozpękły się pierwsze pąki z gałązek przyniesionych do domu

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:02, 05 lut 2021

Do góry
agata19762 napisał(a)

Witaj Alicjo w moim świecie
Specjalnie dla Ciebie...Tulipany w bieli, bo podobno lubisz ten kolor

Agatko! Pięknie dziękuję, cudny bukiet. Przepiękne zimowe zdjęcia. Pozdrawiam cieplutko!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:00, 05 lut 2021

Do góry

Joasiu dzisiaj się dowiedziałam od Hani Anabell że ze sobą sprawunki ogrodnicze robicie chodzi o jeżówki i inne.

Karmnik bomba jak ptaki mają taką jadłodajnie to nie dziwota, że tyle ptaków. Jakie piękne foty robisz. Moje ptaki to wypłochy nie są przyzwyczajone do ludzi i uciekają. Jeszcze tydzień temu było biało dzisiaj tylko mróz.
Dziobaki fajne. U mnie sikorki,kosy i sójki, wróble ostatnio 2 dzięcioły też się pozywiaja.

Masz jakiś dobry aparat takie ładne fotki.

Pozdrawiam
Żywopłotki cisowe. 19:52, 05 lut 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Haniu masz taki busz dookoła, że nikt nawet przez lornetkę nie da rady podejrzeć.
Ty ogacasz róże, ja nawet kopczykow nie zrobiłam nie przycięłam trudno co przeżyje to przeżyje.

Pozdrawiam

Elu! deweloper jesienią wybudował kilka domków i mają widok na moja działkę, do tej pory tylko dziki podchodziły pod ogrodzenie.
Do do pracy w ogrodzie ubieram się tak, że strach pokazać się komuś na oczy, a teraz będę obserwowana.

Bawarka 19:25, 05 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Buraczki jak zostawisz na ten sezon pójdą w kwiat i nasiona.

Sylwia, mam je kilka. Dzisiaj jednego obralam, pokroilam i...Bylam zaskoczona, ze taki soczysty, wogole nie jest pusty czy zmarzniety. Pokroilam i nastawilam na zakwas buraczany,( zobaczymy czy wyjdzie) a resztki na bokashi.
Te inne zostawie w rurach, wykorzystam te rosnace listki, a potem poczekam na nasionka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies