Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Gosi 09:59, 26 lip 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Gosia, ślicznie masz
Muszę miejsce na czyścce znaleźć - Ty też masz humelo? Te z fioletowym kwiatem mam na myśli. Długo one kwitną???
Nie Ty jedna masz problem z mobilizacją ogrodową, ja też tak mam
Jak już się kładę spać z mocnym postanowieniem, że "jutro" ruszam do boju, to zawsze: albo coś wypadnie, albo leje deszcz, albo żar z nieba Muszę sobie zrobić listę prac tzw. "krótszych", które się zmieszczą w okna pogodowe i moje wolne okna

Tak to Humelo. Kwitnie u mnie około miesiąca. Bardzo ładnie przyrasta. Zaraz będę go ścinała. Fajnie, że potem ma ładne liście, takie poduchy się robią.
Ja mam tak samo jak Ty. Wychodzę do ogrodu biegiem tu spojrzę, pomyślę trzeba to zrobić , tam spojrzę też znajduję robotę, a potem, wybiegam do pracy, na spotkanie i znowu wszystko leży.
Mam za bujne życie towarzyskie
No i ta pogoda....
Akurat jak miałam urlop był największy skwar.

Joku napisał(a)
Powtórzę za Magarą "Gosia, ślicznie masz". Bardzo mi się podobają twoje rabaty. Co to za płożąca roślinka na murku? Macierzanka czy coś innego?
Ja nie mam problemu z mobilizacją, najlepiej mi się pracuje rano i pod wieczór. Jak chęci braknie to wystarczy wyjść, pokręcić się między rabatami, coś poprawić, coś przyciąć. Potem już samo idzie . Ale ja już nie muszę się kręcić w pracowym kieracie.

Jolu, mi też najlepiej pracuje się rano i wieczorem. Tylko, że rano idę do pracy w tygodniu, a w weekendy szykuję sie albo do wyjazdu, albo do przyjęcia gości. Ten rok jest jakiś szalony pod tym względem. Wieczorem w tygodniu coś poskubię, ale jestem po pracy zmęczona, a w dodatku zanim zrobię obiad jest 19. Zostaje tylko podlewanie.
Na murku rośnie macierzanka. Najlepsza na takie susze stanowisko

mrokasia napisał(a)

Taaak, to działa .

U mnie aż tak to nie działa. Ja chyba jestem przebodźcowana. Najgorsze było to, że w urlopie nie mogłam spokojnie popracować tak jak bym chciała, bo nie wychodziłam z domu. Już bym wolała, żeby deszcz padał, to przynajmniej byłoby pożyteczne. No i może w domu bym coś porobiła.
Męczy mnie za długie leżenie

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:38, 26 lip 2024

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:37, 26 lip 2024

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:36, 26 lip 2024

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:35, 26 lip 2024

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:34, 26 lip 2024

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:33, 26 lip 2024

Do góry
Wyskoczyłam rano na szybki obchód
30 arów wietrznej pustyni 09:12, 26 lip 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
No z trawka posłuchaj się bo sesleria mega szybko przybiera.
Z powstawaniem rabat i tymże na początku wygląda mizernie jeszcze jak się sądzi w takich większych ale przepisowych odległościach nie musisz mi nic mówić bo ja też to przeżywam i marudzę szczególnie że rabaty zakładam na raty i niektóre już fajne dojrzałe a inne takie liche ,mizeroty.

Co do kulek ciosowych ja bym dała 5 jednak zima i wiosna jak trawki nie będzie , jabłonka będzie łysak itp to żeby tam było ładnie wypełnione.

Kurcze tylko nie wiem czy te 5 się tam zmieści-teraz patrzę tak pod kątem że każda kulka bedzie docelowo prowadzona do tych 90cm średnicy. Zobacz z tej perspektywy.Już sama nie wiem:/

Wiosną liczę na cebulowe, zima będzie najgorsza, jedynie jabłuszka będą zdobić jakąś chwilę zanim oblecą lub zostaną zjedzone.
Glina i zielsko 08:49, 26 lip 2024

Do góry
Miłego dnia

Glina i zielsko 08:46, 26 lip 2024

Do góry

Glina i zielsko 08:43, 26 lip 2024

Do góry
Bukowa
Glina i zielsko 08:42, 26 lip 2024

Do góry
Platanowa

Glina i zielsko 08:37, 26 lip 2024

Do góry
Basenowa

Nowa
Glina i zielsko 08:33, 26 lip 2024

Do góry
Doniczkowa rozmnażalnia
W 3 miejscach już ją mam

Glina i zielsko 08:28, 26 lip 2024

Do góry
Poranne cyki

Blaski i cienie nowego życia 04:19, 26 lip 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Ula, dotarłam do domciu i wypoczywam po wypoczynku wyjazdowym, więc w końcu się tu u Ciebie odzywam
Chcę Ci niezmiernie podziękować za zaproszenie, gościnę i towarzystwo Miło, że chciałaś podzielić się swoim kawałkiem świata tworzonym w pocie czoła, czasami od maleńkiego nasionka , patyczka czy podzielonej sadzonki. Zmagania na glinie nie są łatwe, szczególnie jak są miejsca czasowo zbyt mokre. Ogród pięknieje i mężnieje, mimo, że ciągle jest jeszcze w fazie twórczej
Najbardziej ściągały mój wzrok hortensje i pomarańczowa rabata z jarzębinami.
Mimo, że trajkotałyśmy bez końca, to i tak chyba nie nagadałyśmy się wystarczająco przez te dwa dni które się widziałyśmy! Myślę, że kiedyś uda Ci się wybrać do nas

Aniu, dziękuję
Trafiłaś na fajny czas mojego ogrodu, pomarańcze są mega, też je lubię. Dziękuję za roślinki, bardzo bym chciała żeby te monardy u mnie zostałyy, nie pożarte jedną trytomę udało Ci się sfocić, ha,ha bo przecież od wiosny ślimaki się nią zajadały. Dopiero gdy się zorientowałam to granulki poszły w ruch, ma więc spore opóźnienie w kwitnieniu.
Oj, dużo mogłaby trajkorać o roślinach i ogrodzie sama widziałaś jak dużo u mmnie się dzieje. Super Wychwyciłaś okiem te skończone fragmenty, dzięki

Blaski i cienie nowego życia 04:05, 26 lip 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak dobrze, że Ania pocykała u Ciebie. Pięknie jest, ogród dorośleje. Cudne to połączenie pomarańczowego liliowca z jarzębinami, hortensjami i trawami

Teraz najbardziej zwraca uwagę pomarańcz, lubię tego liliowca bo jest wysoki i pełny. Ma sporo miejsca na rozrastanie się. Ten śmiałek tam przez chwilę kwitnie. Potem powinna szaleć moja molinia, zbyt malutkie sadzonki dałam, potrzebują czasu, więc spektaklu w tym roku nie będzie.

Sylwia, ciągle coś dłubię jak Madzia tylko hortensje i rozplenice są stałym punktem mojego ogrodu od lat. I całe szczęście liczę że za rok będzie fajniej
Blaski i cienie nowego życia 03:53, 26 lip 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ogród niby ten sam a jakby inny.
Ula przepięknie masz.

Gosia zrobiła piękne zdjęcia.
Inne niż zawsze.

Dziewczyny zazdroszcze wam tego dwu- dniowego trajkotania o ogrodzie.

Tych rozmów zawsze mało, dwa dni w ogrodach, było ciekawie

U mnie wczoraj i dziś było koszenie
Blaski i cienie nowego życia 03:50, 26 lip 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Urszulko, Ania pięknie pokazała Twój ogród. Podobają mi się hortensje z pomarańczowymi liliowcami
i trawą ozdobną (co to za trawka?), która tworzy takie śliczne mgiełki.
Liliowce i róże też pięknie kwitną (chętnie przygarnę tego jasnego, jeśli masz dużo).
Szukałam w Internecie róży Lady Hamilton i wychodzi, że nie ma jej w sprzedaży.
Wpadło mi też w oko poidełko dla ptaków, urocze.

Jeśli chodzi o różę to teraz raczej już nie kupisz, bo jest rozchwytywana. Najlepiej zamawiać zimą goły korzeń, najtaniej. Ewentualnie zapisać się zimą na kwitnącą, choć różnica cenowa jest znacząca.

Ta trawa, która tak przyciąga uwagę to śmiałek darniowy. To tylko 2 czy 3 tygodnie w lipcu robi taką mgiełkę i za to go lubię potem ścinam kwiatostany bo się bardzo pokładają, ale też go lubię za zimozielone kępę przez cały rok. Lubi u mnie mokradła ale na suchym też wytrzymuje.

Z jasnym liliowcem nie ma problemu, sadzonka się znajdzie one lubią dzielenie, ostatnio duża kępa pojechała do Moni, to znów muszę coś naprodukować dla innych, akurat czas jest na to odpowiedni długo kwitnie, warto go przygarnąć

Wymarzony sielankowy ogród..... 23:54, 25 lip 2024

Do góry
Na tarasową można patrzeć bez końca...

Ale to to ju z koniec

Dobrej nocy!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies