Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 16:44, 06 sie 2025

tulucy napisał(a)
Chciałam przekazać, że nie ma to jak oglądanie nowych rabat przy latarkach i w deszczu

UrsaMaior 11:00, 10 sie 2025

Zostawiam kilka kwiatków.

TAR 21:18, 10 sie 2025

zawsze wiem kiedy wejsc i sie zalogowac. cudeńka. juz marcinek kwitnie?
UrsaMaior 22:00, 10 sie 2025

To taki wczesny aster, Harry Smith. Bardzo ładny, choć na fotce jakoś mizernie wygląda.
TAR 22:12, 10 sie 2025

To jest z gat. divaricatus rozkrzewiony? tych kilka mam ale inne, jeszcze nie kwitna. Dopiero wziely sie rudbekie. Za to zagrzybione pieknie wszystko
UrsaMaior 09:50, 11 sie 2025

Nie, nie, to ageratoides, żeniszkowaty.
Eupraksja 22:45, 16 wrz 2025

Iza, pochwalisz się co u Ciebie teraz gra w ogrodzie pierwsze skrzypce? W leśnych ogrodach trudniej o kwitnące rośliny o tej porze roku, ciekawa jestem co się u Ciebie sprawdza w tym czasie
Kokesz 09:19, 14 paź 2025

Iza, mam pytanko dot. przesadzenia klona Orange Dream. Czytałam, że najlepiej to robić w stanie bezlistnym, więc jeszcze trochę za wcześnie. Ma już ponad 2m i trochę się boję go ruszyć. Myślałam, czy nie podciąć mu teraz korzeni a wykopać późną zimą? Ty już tyle przesadzanek robiłaś, podpowiedź proszę, jak to najlepiej zrobić

Tu go widać,chcę go przesunąć do tyłu w to wolne miejsce za kula bukszpanową.

UrsaMaior 11:50, 15 paź 2025

Eupraksja napisał(a)
Iza, pochwalisz się co u Ciebie teraz gra w ogrodzie pierwsze skrzypce? W leśnych ogrodach trudniej o kwitnące rośliny o tej porze roku, ciekawa jestem co się u Ciebie sprawdza w tym czasie

Aj Ewa, przegapiłam Twojego posta U mnie szału nie ma, przebarwienia liche, za mało słońca. Asterki jakieś tam kwitną, zawilce...choć one coś niezbyt mnie lubią, szkoda
UrsaMaior 12:00, 15 paź 2025

Kokesz napisał(a)
Iza, mam pytanko dot. przesadzenia klona Orange Dream. Czytałam, że najlepiej to robić w stanie bezlistnym, więc jeszcze trochę za wcześnie. Ma już ponad 2m i trochę się boję go ruszyć. Myślałam, czy nie podciąć mu teraz korzeni a wykopać późną zimą? Ty już tyle przesadzanek robiłaś, podpowiedź proszę, jak to najlepiej zrobić

Generalnie to tak, najlepiej przesadzać jesienią, no ale ja tego nie przestrzegam i w sumie żadna roślina, poza Koju na pniu, nie ucierpiała. Ważne - u mnie jest lekka gleba, więc kopanie idzie łatwo. No i tu bad news, z żadnym drzewkiem nie uszarpałam się tak, jak z OD. Korzenie jak pająķ! Poczekaj jeszcze trochę i zrób akcję w listopadzie. Czy teraz podetniesz czy nie, to chyba nie ma większego znaczenia...