Teraz kolejna zagadka migdałowiec czy wiśnia piłkowana (Kiku Shidare Zakura?)? Jestem w lekkim sporze z kolegą z pracy Ja obstawiam wiśnię, ze względu na pokrój i wygląd liści, no ale zobaczcie
Aniu raz jeszcze buziaki za siewki ciemierników, wsadziłam i jak tylko podrosną wrzucę w większe doniczunie, już dostały co niektóre nowych listków tutaj fotka jednej z kuwetek
Ta turzyca w Polsce nie zimuje. Pd-zach. Polska - teoretycznie niby zimy łagodne, a nie przetrwała.
W tej planowanej cienistej rabacie najbardziej podobał mi się pomysł przesłonięcia drzewkiem tego słupa energetycznego w oddali.
W cieniu poradzi sobie zimozielona karłowa choina kanadyjska Jeddeloh.
U mnie taką wąską cienistą rabatą jest garażowa. Rosną tam hortensje bukietowe, choiny, cięte w prostopadłościany cisy, ciemierniki, hosty, pierwiosnki, przebiśniegi, krokusy, turzyca pagórkowata (Montana),świdośliwa i kolumnowy grab, Są też żywotnikowe kulki, ale im cień raczej nie służy.
Nie wiem czy też tak macie, bo ja mam wrażenie, że gonię swój cień teraz przed świętami to nie wiadomo w co ręce włożyć, ogarniam trochę domu, trochę ogrodu, ale jakoś mi się wydaje, że zamiast ubywać prac to przybywa, nie wiem tylko czy sobie tak dokładam, że nie nadążam, czy jakaś wolniejsza się zrobiłam
Cześć dziewczyny . Jutro zrobię zdjęcia więc będzie aktualizacja. W październiku posadziłam dużo tulipanów oraz czosnków. A w kwietniu liatrie kłosową oraz łubin
Poniżej zdjęcie lazani z cebulowych.
Gosia gaury mogą spokojnie jeszcze ruszyć, zaraz wstawię fotki jak u mnie wyglądają, młode ruszyły bujnie a starsze egzemplarze ledwo, ledwo widać,że się ruszają, u mnie huśtawka pogodowa i to im nie ułatwia rozruchu
Młodziaki gaury to takie u mnie są
A starsze mają na razie więcej zdrewniałego niż zielonego
Kwitnie akebia, cudnie pachnące przepiękne kwiatuszki. Ktoś wie czy jej owoce je się na surowo czy trzeba przetworzyć, podobno są pyszne. W tym roku pierwszy raz kwitnie obficie liczę, że owoce będą