Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

anpi 23:35, 27 kwi 2025

Bożenko, ale u ciebie śliczności! Cudne dekoracje świąteczne! Jak ja lubię te prowansalskie białe klimaty! Kawiarenka też niesamowicie klimatyczna aż chciałoby się posiedzieć! A jak serwujesz takie desery i jeszcze wykwintny dżemik z magnolii!!! No same rarytasy!
I jak ja rozumiem to pierwszeństwo dekoracji przed jedzeniem, a przynajmniej równoważność! Ale wiem, że nie wszyscy nas zrozumieją ( sama czasami się zastanawiam dlaczego dla mnie to takie ważne?)

Ciekawe jak dadzą radę drzewka w donicach, czy będą owocowały? Docelowo jakieś miejsce im znajdziesz w gruncie, czy one zaplanowane specjalnie do donic( pewnie pisałaś!?)

Wiosna u Ciebie urocza! Moje nowo zakupione jasno różowe tulipany na ten sezon w większości okazały się czerwone, jakieś ciemno amarantowe albo jakieś dwukolorowe. Jestem rozczarowana. Dobrze, że skusiłam się na niewiele, bo więcej kupiłam hiacyntów, te mniej zawodne!
Patrycja_KG_Lu 09:00, 28 kwi 2025

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10827-glina-i-zielsko?page=860 Bożenko widziałaś co kiedyś wrzuciłam u Lidki w sprawie kolumnowych drzewek? U Ciebie jakoś podejrzanie "normalnie" wyglądają niektóre kolumnowe. Ja na razie mam tylko 2 jabłonie kolumnowe (planuje jeszcze jakąś śliwę i inne dokupić) i u nich krótkopędy rzeczywiście w małych odstępach i nie ma takich wychodzących szeroko gałązek. Po tamtym wpisie bałam się zamówić online i kupiłam na żywo swoje oglądając dokładnie.
Dorota321 20:55, 28 kwi 2025

Deser prezentuje się rewelacyjnie, też mam zamrożone sopelki, lada dzień będę robić deser.
W ogrodzie tulipany sprawiają, że wiosna jest jeszcze piękniejsza.