Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 21:38, 04 maj 2025

Alija napisał(a)
Gosia, u mnie wczoraj wieczorem też przeszła burza, padało mocno, ale krótko, około 15 minut, potem w nocy jeszcze trochę popadało. Co prawda pod dużymi drzewami sucho, ale nie narzekam, bo jednak podlało, a ostatnio deszcz to rzadkość.

Takie zakupy to ogromna frajda.

No właśnie, deszcz to rzadkość.
Byłam mega szczęśliwa. Dzisiaj kopiąc nie napotkałam suchej ziemi.
Zakupy super, tylko niektóre potem przyprawiają o ból głowy: gdzie to wsadzić

Judith napisał(a)
U mnie wieczorem, a potem w nocy, był deszcz. Napadało ze 2 centymetry, a łącznie z deszczem z dnia poprzedniego - ponad 3 . A już wcześniej było wilgotno! Jestem oszołomiona tą sytuacja i cieszę się póki trwa . Ogród szaleje jak nigdy .

Gosia, ależ u Ciebie jeszcze dużo tulipanów! I to jednocześnie z kwitnącym rodkami! U mnie tulipany już kończą, a rodki jeszcze nie zaczęły .
Świetne masz epimedium, mam chyba nową ogrodową zachciewajkę .

Zdjęcia są sprzed 2 tygodni. Większość tulipanów już przekwitła, ale rodki faktycznie kwitną u mnie też juz od dwóch tygodni. Zgrały się. Teraz czekam na kolejne, tamten jakiś wyrywny. Nie pamiętam nazwy.
Za to pamiętam jak walczysz z suszą. Cieszę się, ze u Ciebie tez popadało. Dobra każda ilość. Nie wiadomo na ile to wystarczy.
Przyjedź do mnie to ukopiemy jakieś epimedium

mrokasia napisał(a)

Nie zapeszaj!
;-D

Kasia, a jak było u Ciebie? Chyba też popadało?
Ja zdążyłam w sobotę wejść do domu i lunęło.
Czekał aż wrócę

Dzisiaj tez popracowałam w ogrodzie mimo, że temperatura zgoła inna od wczorajszej. No i najgorszy był wiatr. Nie chciało mi się wyjść z domu, zbierałam się i zbierałam, ale w końcu wyszłam. Posadziłam powojnika i piwonię i dary od Joli. Przesadziłam rodka, i walczyłam z bluszczem, jeżyną przechodzącą od sąsiadki i pokrzywami. Nie wszystkie pokrzywy wyrzucam, bo wiem, że potrzebne są do rozmnażania motyli i innych owadów. Mam je w kącie działki, ale rozpanoszyły się za bardzo, trzeba było je okiełznać.

Margo2 21:39, 04 maj 2025

Margo2 21:40, 04 maj 2025

Uwielbiam epidemia. Są niezawodne i bezproblemowe

anpi 22:00, 04 maj 2025

Fajny taki deszcz, u mnie też padało - bardzo się cieszę!
Poproszę fotorelację z warzywniaczka!