Witaj Asiu Tak nas to forum czasem na nowy spacer gdzieś przywiedzie
Dziękuję za komplement! Roboty mnóstwo, pierwsze nasadzenia były już 20 lat temu. Ale powoli idzie ku lepszemu
U mnie poranna Kawka zawsze z Katrin Prawie nic nie rozumiem, ale nieraz śmieję się do łez.
Też dzięki niej przycięłam w tym roku szałwię, ale tylko na drugie kwitnienie. Świetny pomysł. Kępy dzięki temu są zwarte, nie wykładają się i kwitną równie obficie. Z trzecim cięciem już chyba nie zdążę, szałwia nadal w formie
Tydzień był przepiękny, pogoda rozwieszała a ja dopieszczałam nową rabatkę
Front już coraz bardziej na finiszu, jeszcze te świerki...
Derenie ładnie rozjaśniły mi kąt pod pissardii. Na przeciw są różowe vanilki i dereń variegata.
Coraz spójniej się robi.
Rozchodnik już nie prezentuje się tak ładnie jak na fotkach powyżej. Połowa poszła na nową rabatę
Dziękuję za info o biało- zielonej trzmielinie. Mam taką w ilości chyba trzech mocno rozrośniętych kęp, które rosną mi "na wygnaniu" To faktycznie terminatorki
Coś czuję, że temat nasadzeń pod świerkami będzie długo wałkowany
Ogród bardzo mi się spodobał, cyprysy kolumnowe tworzą niezwykły klimat
Corten do mnie też przemawia
Dużo tutaj jest roślin okrywowych i te żywopłoty, kanciki do pozazdroszczenia
Chodzi mi o tą hortensje na tej focie w lewym rogu na tle drabinki to wanilla... ona jest na pniu? Czy tam rośnie jeden krzak czy więcej bo bardzo ladna gęsta.
To nasza Anitka jest taka zdolna Zlikwidowała mi "zatoczki postojowe" na rzecz "ronda". Rewelacyjny pomysł. Jeszcze pod świerkami obsadzić i będzie super.