Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:43, 22 mar 2021

zawitka napisał(a)
O brązowej trawie napisałam u siebie zajrzyj .

Idę
LIDKA 14:51, 22 mar 2021

Sylwia talent masz . Obrazki piękne.
A ja nawet 5 cm kreski prostej nie narysuję bez linijki.
jolanka 15:04, 22 mar 2021

Psze Pani, rączka widzę do wszystkiego, i do łopaty i do pędzla
Bardzo fajne te obrazy. Pamiętaj zawsze, że jeśli się komuś sprzedaje swoją pracę to koniecznie trzeba najpierw zrobić zdjęcia. Potem to piękna pamiątka
Basieksp 15:39, 22 mar 2021

Ten ostatni obraz, piszesz, że to z okładki książki, a ja pomyślałam, o Twoich synach bo o ile dobrze kojarzę jest ich dwóch tak mi się skojarzyło
kasiek 18:16, 22 mar 2021

Artystka przy sztaludze i w ogrodzie
Sylwia a impregnowaliście czym to drewno? Bo nie widziałam relacji a i temperatury kiepskie na malowanie.

gogo 18:19, 22 mar 2021

Sylwia, oglądanie Twoich ptaszków lepsze niż film
Fajna wiosna u Ciebie
Z historii przymusowego zamknięcia w wolierze się uśmiałam, bo ja na taką ewentualność w mojej, kazałam zamontować zamek, w którym klucze są z obydwu stron i nie ma problemu
Szaleństwo bratkowe u mnie dopiero będzie, kupuję sobie na prezent urodzinowy na początku kwietnia i tak ok. 100 sztuk
W tym roku kupię też stokrotki
Agatorek 18:32, 22 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zobaczysz, u Ciebie też śmignie
Pierwsza tempera na płótnie reszta akwarele.wszystko co najładniejsze było sprzedałam, z niektórymi żal było się rozstać
niższa na podstawie książki, niejako kopia ilustracji

No nie dziwię się, że żal Ci się było rozstawać ze swoimi pracami.
Ta mi się najbardziej podoba
Agatorek 18:33, 22 mar 2021

LIDKA napisał(a)
Sylwia talent masz . Obrazki piękne.
A ja nawet 5 cm kreski prostej nie narysuję bez linijki.

Ha ha, mam tak samo
Waclaw 19:18, 22 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Naprawdę? Ale czemu? Może jak darń jest dodawana to się trafiają.... może z resztkami korzeni w roślinach....gdybam sobie, bo mnie zastanowiło. Ja na tej tabeli co mi gdzieś w czeluści neta zginęła miałam takie zestawienie, że raczej trudno pomylić. Wielkość inna, kształt i długość tych odnóży przednich.....
Ale znalazłam też w kompoście sporo drewniaków i niestety drutowce( te z powodzią przypłynęły, powybierałam ile widziałam

Darni tam nie było. Kiedy wybierałem kompost to najpierw je dawałem ptakom a później wrzucałem do nowego kompostownika. Bardzo dużo ich było.
Zdolna jesteś
sylwia_slomc... 19:40, 22 mar 2021

Waclaw napisał(a)

Darni tam nie było. Kiedy wybierałem kompost to najpierw je dawałem ptakom a później wrzucałem do nowego kompostownika. Bardzo dużo ich było.
Zdolna jesteś

Myśmy się dzisiaj dokopali do kolejnych pędraków identycznych jak w sobotę, bardzo głęboko w kompoście ulokowanych. Myślę, że to kruszczyca jednak
Znalazłam to zestawienie fotograficzne pędraków
https://www.google.com/search?q=kruszczyca+z%C5%82otawka+larwa&rlz=1C1AVFC_enPL791PL795&sxsrf=ALeKk03kAW-J0iClXb7pldz7yg3sLJDVWg:1616438271125&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=hcZwQpMITwEojM%252C9RoLv-0x3RzPiM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQ5ZHzv7S2tuOgVkTLJqdtxiRG-fg&sa=X&ved=2ahUKEwjh-83nxcTvAhXllYsKHVcsC38Q9QF6BAgOEAE#imgrc=iFZiZuFt2-LRvM