Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 16:38, 22 mar 2021

Papryki wypadałoby przesadzić ale nie mam miejsca haha

Kasya 16:41, 22 mar 2021

No jak to...

Jak ty to robisz ze juz chcą kwitnąć ?

Fenkul mi straszne szybko posschodzil... i co teraz ? Sialas może ?
LIDKA 16:51, 22 mar 2021

Karola będziesz miała tyle warzyw ze nakarmisz tabun ludzi. Robisz przetwory?
popcorn 16:55, 22 mar 2021

Fenkuła posiałam dzisiaj. Jak trochę podrośnie to wykopsam do igloo. Wszystko tam kopsam haha prócz pomidorów i papryki.

Kasia mówiłam Ci że podlałam je humusem raz i trzeba byo nie podlewać bo szaleju dostały nie wiem czy im nie powinnam tych kwiatków oberwać...
ale prawda jest taka że jak się wysadzi paprykę do gruntu to ona od razu kwitnie i wydaje owoce - przynajmniej u mnie. Pogoda zawsze jest tak niestabilna i czasem bywa tak zimno i deszczowo, że roślina myśli jezu bedę umierac więc kwitnie i owocuje żeby przedłyżyć linię dziedziczenia buahahaha

Lidka przetwory robię, ale większośc zielska jedzą kury hahahaha

cokolwiek przerośnięte i wszystko co zostało do zimy... każdą ilość zielska przejedzą...
Marlenaa 22:14, 22 mar 2021

Hej Karola (imię już ogarnęłam ). Dzięki za wizytę u mnie. Twojego wątku nie ogarnę, lecisz ze stronami jak szalona. Całe ogrodowisko u Ciebie Ale wiem, że masz kury - moje chciejstwo na kiedyś, na razie korzystam z jaj od sąsiadki Lubisz uprawiać warzywka, robisz przetwory - ja też; no i masz piwniczkę - marzenie... Możesz pokazać jak piwniczka wygląda na dzień dzisiejszy, nie jestem w stanie znaleźć. Od dziś będę na bieżąco u Ciebie. Pozdrowionka
popcorn 04:35, 23 mar 2021

Haha nie wiem czy chcesz to ogarniać, sama nie ogarniam

Piwnicznka jest planem na tę wiosnę i lato, a jak odłożę kasę to może znajdę kogoś do obłożenia jej kamieniem. Póki co nie wygląda zbyt specjalnie, ziemia się obsuwa ciągle po jej obu bokach. Ale drzwi są założone, szczelne. I do środka wreszcie nie napływa woda.

Kury to luksus, jedzą sporo i wymagają zachodu jak masz sąsiadkę z jajkami to tak jest wygodniej, myślę. I taniej. Ale póki co jest pandemia i nie zanosi się żebym jechała do mojej Grecji czy gdziekolwiek indziej... Więc kury nie skończą jako rosół...

Warzywa lubię uprawiać. I wszystko co nadaje się do jedzenia. Zwłaszcza jeśli nie jest dostępne normalnie. Lub drogie. Własne szparagi to jest to, odczarowane jakoś...

Póki co pomidory wypadałoby pikować. Jak zrobi się cieplej to skończę rozkładać wiórki na rabatach.

Zamówiłam sobie morwę spirata której szukałam od ubiegłego roku po wizycie u Agatki. Plus dużego orzecha włoskiego Jacek, gruszę japońską chojuro. I kolejną czereśnię jakby tej którą mamy było mało
Kilka doniczek z rannikami i przylaszczkami. Pełnego przebiśniega i prymulkę. Nie wiem gdzie to posadzę ale gdzieś wcisnę haha

Wiosno przybywaj
kami 06:57, 23 mar 2021

Tak Karola, wiosno przybywaj.
Eksperyment cukini ma paczki kwiatowe i zajmuje okno
popcorn 07:14, 23 mar 2021

Haha Jaka wielka!!! Super
Milka 07:31, 23 mar 2021

O rany, jaka papryka, ty naprawdę jesteś niesamowita w wysiewach, warzywnik cię kocha
Agatorek 08:05, 23 mar 2021

Niezłe to zamówienie
Te kilka doniczek i drzewek dasz radę wcisnąć . No kto, jak nie Ty?