Poprawa wizji, brak przerwy między rabatą z różami, w tym miejscu chcę posadzić coś reprezentatywnego, myślałam o dereniu kousa satomi
Pod platanem ma być wysypany kamień i ławeczka pod drzewem, z tyłu po półkolu chcę posadzić róże pomponelle, które przeniosłabym z rabaty z przedogórdka
Kamila
ja też trawiszcza uwielbiam -nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich
dziękuję za komplementa
ja teraz powoli dopieszczam warzywną część ....jak narazie odchwaszczam przy porzeczkach
kupiłam 3 świdośliwy lamarckie i 3 dzień chodzę i zastanawiam się gdzie je posadzić jeszcze nie znalazłam im dobrej miejscówki ....taki zakup nieprzemyślany totalnie ....
za kwiatkami zostawiam miejsce na szklarnię lub foliak ....i czekam na skrzynie jeszcze sobie trochę poczekam .....
Witam Zawitko
niestety rozczaruję Cię -nic z nimi nie robię -wiosną dostają trochę obornika ,podlewam jak susza ,w tym sezonie postawiłam im miski z wodą ,ale i bez tego tak samo rosły ....
ziemię mam gliniastą -rozluznianą piachem ,korą i ziemią z worka ....czasem daję gnojówki ,ale jakoś specjalnie o nie nie dbam ....
kupuję małe egzemplarze-może temu się łatwiej aklimatyzują u mnie ....nie wiem ....