Dziękuję Asiu, wiedziałem, że na Ciebie mogę liczyć
Teraz już mam więcej czasu, także poświęcę go na lekturę i przeanalizowanie wielu ogrodów, w tym oczywiście Twojego
Nawóz w postaci obornika rozsypalem na całym pasie. Na niego dałem drobną korę. Zostało mi jeszcze posypać piaskiem, a później przekopać widłami. Mączkę bazaltową zakupię i spróbuję wysypać w okresie zimowym na warstwę śniegu, ponoć lepiej się wchłania

a nasadzenia rozpocznę w marcu 2021.
Ogród planuję wykonać w stylu nowoczesnym. Na pasie widziałbym kilka małych drzewek liściastych, szczepionych, a między nimi bukszpany, berberysy, żurawki, wszystko w odcieniach zieleni oraz zimnej zieleni.
Zastanawiam się tylko jak ładnie obsadzić ławeczkę żeby dawała trochę cienia. Początkowo myślałem o małej pergoli, ale może znajdę jakąś fajną inspiracje na forum
Jak dam radę w tym roku zajmę się jeszcze zagospodarowaniem rabatek przed domem.
Katalpy ładnie się przyjęły, ale wierzba iwa niestety nie dała rady i będę musiał na wiosnę zasadzić nowe drzewko. Trawa zapowiadała się obiecująco, ale niestety nie podpasowal jej czarnoziem i będę musiał zmienić mieszankę i zagęścić ją. Zostają mi tylko do zaprojektowania dwie rabaty wokół katalp.
Czy macie może pomysły co tam warto byłoby posadzić? Może żurawki ładnie by się komponowały?