Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 15:04, 20 wrz 2020

Do góry
To zdam jeszcze relacje warzywnikowe robimy rewolucje w ogródku warzywnym ,przenosimy suszak na pranie ze środka ogrodu i przesuwamy warzywniak na inną stronę
Przesadzam też porzeczki czerwone,agrest i jagodę kamczacką
Do tej pory rosły w trawie co bardzo mnie wkurzało ,przy każdym koszeniu był problem narazie pobojowisko bo prace wciąż trwają

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:49, 20 wrz 2020

Do góry

rozchodnik Atlantis - Zdobywca nagrody RHS Chelsea Flower Show Plant of the Year 2019

świerk serbski Pendula

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 14:46, 20 wrz 2020

Do góry
MonikA napisał(a)
Bożenko tuja ci się trochę rozrośnie a memory to giganty, moje w drugim roku to już olbrzymy, 1,2m to wcale nie jest dużo.

Vanilki też bardzo lubię za te kolory

Miskanty na szczęście przesadziłam wszędzie czytam że to potwory ,też bym już takie chciała bo narazie po 3 patyki mają
Vanilki uwielbiam ,muszę jeszcze dokupić jedną szt miała być vanilka a jest Limka na tej fotce widać
A co u Ciebie Moniko ?❤

Ogród w remoncie 14:43, 20 wrz 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A co tam jeszcze Was pomęczę różanką

Męcz mnie i dręcz mnie Tak jak Mrokasia ci napisała, kolory też nie moje, ale tak pięknie połączone, że z przyjemnością je u ciebie oglądam.
Niewiele jest takich zestawień, nie są oklepane. Ślicznie ci wszystko wychodzi.
A orzecha tnij, zobaczysz jaki oddech wejdzie na rabatę
Ach żeby mój eM był taki chętny do wycinki, swoim dwóm srebrnym potfforom z ulgą powiedziałabym bye bye
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 14:39, 20 wrz 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie brawo Ty !

Wiolu dziwna narazie ta rabata jak przesadziłam miskanty to taka dziura się zrobiła ,aż mnie korci żeby coś tam dosadzić
Wiem,wiem muszę to wytrzymać

Ogród w remoncie 14:22, 20 wrz 2020

Do góry
Że też musiałam kulkować te buksy. Wolałabym zwykłą obwódkę. Może da się jeszcze je wyprowadzić, to malutkie kuleczki. Jak by mało było, czego się obawiam to może podzielić ją, tą obwódkę. O tak

Z ćmami i tak walczę na tych dużych buksach przed domem, na razie z powodzeniem. 30 buksów więcej, co za różnica. Już i tak te małe pryskałam, miejsce nie robi różnicy
Kostrzewa Gaultiera Pic Carlit 14:20, 20 wrz 2020

Do góry
Mam problem z Kostrzewą Gaultiera Pic Carlit - rozrastała się pięknie już od dwóch lat, poczym w tym roku latem zaczęła żółknąć - myślałam, że słońce, susza, ale chyba nie, bo mimo podlewania proces postępuje i kolejne mi umierają - wygląda to tak jakby zanikał korzeń... Mieliście kiedyś taki problem? co robić? Jak ratować resztę?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:02, 20 wrz 2020

Do góry
I ten kawałek też widzę z tarasu i też mi się podoba .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:59, 20 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
O tak czuć i widać, że idzie. To będzie piękna złota Polska jesień. Bardzo lubię te porę roku

Mam nadzieję, że się nie mylisz z tą piękną, złotą, polską jesienią .

Johanka77 napisał(a)
No idzie...
I ja niestety już bym chciała, żeby był luty...
Pewnie znowu będę pierwsza na O, co snopki powiąże

Jakoś tak mam całe życie, że jesieni nie lubię... a zimy to już w ogóle.
Wrzesień to ostatni piękny moment w moim ogrodzie, choć i tak mnie wkurza, że pojawiają się jakieś inne kolory oprócz zieleni, bieli i fioletu

No cóż, że ze Szwecji...

Oooo, to tak ja . Tzn. jesień ładną, ciepłą i słoneczną uwielbiam. Te chłodne, mgliste poranki z odrobiną słońca mają swój urok . Ale zimy nie znoszę. Od listopada do marca mogłabym zapadać w zimowy sen albo mieszkać na Kanarach .

Ale takie dni jak dziś - marzenie!

I muszę powiedzieć, że bardzo lubię tę rabatę. Bardzo fajnie mi wyszła. Widzę ją z okien tarasowych .

Ogród w remoncie 13:22, 20 wrz 2020

Do góry
Wczoraj robiłam oprysk bukszpanom i taka mnie myśl naszła by przy okazji korekt na frontowej zrobić obwódkę bukszpanową. Wiem, wiem... ćma. Ale i tak mam małe bukszpany w przechowalniku, i tak je pryskam. Może lepiej jakby rosły w jednej okolicy. A na froncie chcę rozsunąć hortensje Phantom. Teraz mam w dwóch rzędach 3+4 i to jest przesada. Chcę jeden rząd i chyba tylko 3 no może 5 ale szczerze wątpię by się zmieściły. Nie chcę ścisku, wolę by były luźno. Widzę po 2 starszych jakie to potrafią być potwory. Poza tym chcę szałwię z samego przodu leciutko dać do tyłu, za planowaną obwódkę bukszpanową. Wiosną jest ok a teraz trochę straszy i nie wygląda to dobrze. Kwitnie ale jakaś taka rozklapciała. I dochodzę do sedna. Otóż te moje buksy to tak, po pierwsze różne gatunki, drobnolistne i zwykłe, po drugie zaczęłam je kulkować i nie wiem czy klasyczną obwódkę z nich się da zrobić. Poza tym chyba będzie ich mało. Może więc dać je jako te kulki-poduchy na ten przód. Taka nietypowa obwódka

Stan obecny

I moje wymysły

Te bukszpany tak symetrycznie narysowałam ale można by je trochę rozrzucić. Ma to sens, jak Wam się to widzi?
Wzgórze chaosu 12:46, 20 wrz 2020

Do góry
Znalazłam kilka zdjęć zrobionych z okna na poddaszu. Dosyć dobrze widać tu te dwa potffory

Zamiast świerków brzoza wieloponiowa... z trzema brzózkami po lewej ależ byłoby fajnie
ech rozmarzyłam się...
Wzgórze chaosu 11:56, 20 wrz 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ależ komplementy o poranku Cmokam
Staram się kochana, pomalutku chyba zmierzam w dobrym kierunku. Chociaż przerabianie to ciągłe kompromisy

Na tym froncie będę za rok walczyć. To jest dopiero wyzwanie ograć te srebrne straszaki W centralnym punkcie trawnika, na pochyłości... Masakra!

Pięknie te hortensje wyglądają.
I dodam, że nie wiem czy mi stipa pod świerkami do nich pasuje. Ale nie wątpię, że jak już się na coś zdecydujesz będzie pięknie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:54, 20 wrz 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
❤❤❤

Pozdrawiam z mojego ogródka
Śniadanko w miłych okolicznościach przyrody.

Dla odmiany czas na zmiany... 10:47, 20 wrz 2020

Do góry
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:45, 20 wrz 2020

Do góry
Chcę kupić mikrokoniczynę i posiać w problematyczne miejsca. Zobaczymy!

Dla odmiany czas na zmiany... 10:44, 20 wrz 2020

Do góry
Dla zaglądających

Ogród z wilkiem zamkn. 10:30, 20 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Aniu dziękuję za odwiedzinki
od 4 lat tworzę ten ogród i końca nie widać

dobrze ,że przynajmniej stara część już mnie zadowala ....nową pewnie kolejne 4 lata będę dopracowywać

Końca nie widać, a sama dokupuje, poszerza, adaptuje nowe działki
Ech! Madzia! Tytanie pracy!
Ogród z wilkiem zamkn. 10:29, 20 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Asia stara skarpa

a za basenem zaczyna się nowa skarpa

i od góry

Buziaki

Nieeee noooo....! Wymiękam!

Pięknie!!! Ta niwa basenowa bardzo obiecująca. Podoba mi się jej szaro-zielone zabarwienie.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:15, 20 wrz 2020

Do góry
Kim napisał(a)
Tu mam tą magnolie i perukowca przy płocie jeszcze jest tam bez Black Tower

I karmnik dla ptaków mój nowy nabytek ,zrobiony przez teścia ,to tym bardziej cieszy on taki nie ogrodowy i jedyne wrzosy jakie mam

Zachwycam się!
Te Vanilki zawsze takie czerwone, czy ty masz tak kwaśną glebę?
Ptasi gaj 10:06, 20 wrz 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Liście sprzątane na bieżąco jak jestem worki 240 litrów

Elu podziwiam twoje piękne róże
Bardzo ładny twój wrześniowy ogród.
Urokliwe trawy,których masz dużo
Śliczna ta trawa na ostatnim zdjęciu.
Jak ona się nazywa ?
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies