Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 12:58, 28 sty 2021

BASIA8 napisał(a)
Piwonie kosmiczneuśmiech jestnawet nie sadziłam że tyle pięknych odmian jest
Pozdrawiam

Basiu, do twarzy Ci w usmiechu Piwonii jest bardzo duzo odmian...Kocham je calym sercem i nie ogarniam rozumem

Kasiek 13:21, 28 sty 2021

Gardenarium napisał(a)
Dużo masz tych morelowych Zdjęcie z fenkułem mnie urzekło najbardziej.

Dana, kilka krzakow, ale akurat te morelowe, koralowe, maja te zalete, ze pieknie sie przebarwiaja, stwarzajac wrazenie ogromu krzakow odmianowych I wiesz co...pieknie wygladaja w polaczeniu z purpura, lub fioletem Natomiast polaczenie z fenkulem, daje niesamowity zapach... W tym roku posadze go wiecej, lubie go za ten delikatny pokroj i uwielbiam za zapach.
Dzisiaj znalazlam kolejna odmiane z tych koralowych...I siup do koszyka Nazwe podam wieczorkiem.
Dana, mowilam Ci juz ze wyglasz oblednie w tych kolorach? Zdjecie jest cudowne, zdjecie szczesliwej kobietki tak wlasnie wyglada
antracyt 13:23, 28 sty 2021

Kasia, ja uwielbiam piwonie
Kasiek 13:27, 28 sty 2021

antracyt napisał(a)
Kasia, ja uwielbiam piwonie

Zuzia, kocham Piwonie dla mnie, to jak roze bez kolcow...
sylwia_slomc... 18:15, 28 sty 2021

Masz cudowna kolekcje piwonii Kocham te kwiaty Też dużo posadziłam, ale jeszcze malutkie i nie wszystkie już mają siłę zakwitać.
Kasiek 15:34, 29 sty 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Ja od wielu lat biegam i przez ten czas poznałam wielu biegaczy na zawodach, od wielu lat dziwię się ile jest klubów morsowych w mojej okolicy, powstają ot tak - na wsiach. Właśnie biegacze często gęsto należą do tych klubówPromują morsowanie na prywatnych stronach, na klubowych, lokalnych portalach fb. Ja obserwuję tego mnóstwo
No i dobrze bo to hartowanie i świadomość zdrowia
Ludzie coraz bardziej świadomi

Żona bierz ze sobą do przerębla, tylko musisz go ugadać

Tak czy siak, tu czy tam, malo czy duzo, morsujemy Zon stoi nad i pilnuje swoje szczescie
Kasiek 15:41, 29 sty 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Masz cudowna kolekcje piwonii Kocham te kwiaty Też dużo posadziłam, ale jeszcze malutkie i nie wszystkie już mają siłę zakwitać.

Sylwia, tak... to juz nie jest ogrodniczkowanie, to kolekcjonowanie Piwonie, jezeli sa dobrze posadzone, jest ladny, zdrowy korzen, powinny zakwitnac w pierwszym roku po posadzeniu, gora drugim Mam nadzieje ze Twoje, dadza Ci wiele radosci
Kasiek 15:50, 29 sty 2021

Wystarczylo parenascie godzin ulewnego deszczu, dodatnie temperatury, a swiat za oknem, zmienil sie diametrialnie...Rano, po raz pierwszy od dluzszego czasu, zaczely spiewac ptaki...I to jest ten moment, w ktorym wiem, ze to juz blizej niz dalej. I chociaz jeszcze bedzie snieg po pas, to juz sie usmiecham do tego, co z wielka sila pcha sie do slonka....

Kasiek 15:52, 29 sty 2021

Piwonia drzewiasta

Kasiek 15:55, 29 sty 2021

Jest ten pierwszy

Wiec i w domku, troche radosci