Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Małymi kroczkami do celu... 17:08, 28 mar 2015

Do góry
Magnolia budzi się do życia....

Lawenda - Lavandula 10:26, 28 mar 2015

Do góry
babka napisał(a)
U Zielonej Marty była dyskusja nt odmian lawendy. Może ktoś wie czy to jest ta, którą poleca Magnolia ???

http://www.obi.pl/decom/product/Lawenda_bylinowa_opak._6szt_(Lavandula_angustifolia)/5121900?c=lawenda

to dokładnie jest ta lawenda
łatwo też się daje ukorzenić, po cięciu wsadziłam do ziemi i miałam niebawem ukorzenione sadzonki,
Makowo na Kociewiu 10:00, 28 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ta w O jest bardzo mizerna. Widzialam ją. Do magnolii Kasi, to przedszkolak. Z resztą na ceny w O trzeba uważac. Trawki, za ktore placiłam w szkólce po 7 zl, w O kosztują jeszcze raz tyle.
Kasiu, magnolia piękna, a tak się bałaś. Ciekawa jestem, gdzie masz dla niej miejsce?

To prawda, ze ceny w OBI są delikatnie mówiąc niezbyt przyjazne Iwonko już posadzona
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:35, 28 mar 2015

Do góry
Może ktoś wie czy lawenda, którą polecała Magnolia to jest ta ? Magnolia polecała odmianę Viva, tu co prawda jest inna nazwa ale ja się nie znam, może to jest to samo

http://www.obi.pl/decom/product/Lawenda_bylinowa_opak._6szt_(Lavandula_angustifolia)/5121900?c=lawenda
Lawenda - Lavandula 09:31, 28 mar 2015

Do góry
Tak, to ta. Na pasku ma nazwę Viva. Taką poleca Magnolia i inne dziewczyny też już ją sprawdziły.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:22, 28 mar 2015

Do góry
Małgosiu, pozwolę sobie u Ciebie zamieścić linka do pytań o lawendę. Może Ty mi powiesz a może Magnolia tu znów zajrzy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/344-lavandula-lawenda?page=50#post_9

Nie bij proszę
Lawenda - Lavandula 09:18, 28 mar 2015

Do góry
U Zielonej Marty była dyskusja nt odmian lawendy. Może ktoś wie czy to jest ta, którą poleca Magnolia ???

Ogród tworzony z pasją 08:13, 28 mar 2015

Do góry
Magnolia powoli otwiera pąki, już nie mogę się doczekać jak zakwitnie.
Ogród tworzony z pasją 22:29, 27 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Karol -u mnie to samo . rano tulipanki ledwo z ziemi wystawały a po deszczu szał , już dwa liście .u mnie już piwonie łebki wystawiły ,ale to chyba od regionu zależy ...trzeba czekać .

U mnie z tulipanami też tak było. Czekam teraz jak zakwitna. Magnolia zaczyna otwierać pąki. Już niedługo i będzie kolorowo.
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:26, 27 mar 2015

Do góry
magnolia stellata

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:20, 27 mar 2015

Do góry
magnolia...

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:35, 27 mar 2015

Do góry
Magnolia wygląda zachwycająco...niedługo rozchyli płatki...pozdrawiam.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:27, 27 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Jankosiu - szafirki to dużo powiedziane póki co to1 sztuka.
Ale ja dopiero co pisałam u Malej Mi że u niej kwitną magnolie a nas wiosna ominęła i dopiero dziś rano z kuchennego okna dojrzałam że moja magnolia już też pokazuje swój kolor. Na pewno i twoja wiosna cię zaskoczy znienacka .
Cieszę się że kupiliście aż 2 magnolie, zaraz wygooglam sobie tę drugą bo Old Port znam. To troche się czuję ich matką chrzestną nie masz swojego wątku ale zapraszam do pokazania fotek swoich magnolii tu u mnie.

Ja też się cieszę. W sumie to ja tak naprawdę nie przepadam za magnoliami, nie pasują do mojego wiejskiego ogródka - takie obce się wydają. Niestety zbieractwo roślinne to choroba nieuleczalna. Ta druga magnolia to bardzo skromne ma kwiaty, ale ja taki typ bardzo lubię. Jeśli rzeczywiście chcesz to zrobię jutro i wrzucę tu zdjęcia. Tak bardziej w celach informacyjnych bo wydaje mi się że w bardzo dobrej cenie mieli te sadzonki. Nie chciałabym ci jednak zaśmiecać wątku...
A jeden szafirek wiosnę czyni Ja na razie tylko iryskami się cieszę, nic więcej nie mam I raczej też nie będę inwestować w cebulki bo znalazłam w Poznaniu taką piękną odmianę oczaru o fioletowych (!) kwiatach Będę miała w przyszłym roku wiosnę wcześniej
I tak, czuj się matką chrzestną mojej magnolii
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:12, 27 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Ciąg dalszy:
Wczoraj jeszcze zaczął przebąkiwać że w sumie to mamy ok 100 km do tej szkółki i więcej zapłacimy za benzynę niż za transport kurierem. No, ale ja lubię sama wybrać sadzonkę... A poza tym moglibyśmy zobaczyć co tam jeszcze mają... W końcu stwierdził że już mi obiecał więc dotrzyma słowa. Zachwycony nie był bo dużo dzisiaj do zrobienia i ten deszcz od rana. Generalnie humor nienajlepszy Ale już przy bankomacie słyszę "to wypłać więcej bo jak coś jeszcze upatrzysz to nie będę się wracał" No i wróciliśmy z old port i Powder Puff I wszystko zaczęło się od Ciebie
A jakie kurczę tam sadzonki mają wypasione. Wielkie i niedrogie. Zdecydowanie jak będziesz miała chęć na kolejną to polecam ci się tam przejechać. Mają też dużo innych roślin ale ulewa była taka że wzięłam tylko to na co kasy starczyło i do auta.

Masz szafirki już? Ja nie wiem, łażę po tych wątkach i wszędzie do przodu z wiosną a u mnie pomału to idzie, a nie mieszkam w jakimś zimnym zagłębiu, co jest kurczę?

Jankosiu - szafirki to dużo powiedziane póki co to1 sztuka.
Ale ja dopiero co pisałam u Malej Mi że u niej kwitną magnolie a nas wiosna ominęła i dopiero dziś rano z kuchennego okna dojrzałam że moja magnolia już też pokazuje swój kolor. Na pewno i twoja wiosna cię zaskoczy znienacka .
Cieszę się że kupiliście aż 2 magnolie, zaraz wygooglam sobie tę drugą bo Old Port znam. To troche się czuję ich matką chrzestną nie masz swojego wątku ale zapraszam do pokazania fotek swoich magnolii tu u mnie.
Pasja posiadania ogródka 20:11, 27 mar 2015

Do góry
u mnie żonkile w pełni kwitną i magnolia jutro zachwyci kwiatami, dziś było sianie buraków i marchewki,u mnie nawet grzmiało dzisiaj o 18tej.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 27 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ania, sfoć te róże, co do ziemniaka wsadzałaś, jak się mają? Magnolia tuz tuż...będzie zachwyt

Irenko jutro sfocę te patyki też się cieszę na kwitnienie magnolii
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:56, 27 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosna zaawansowana, kurka cudnie obrośnie i magnolia juz taka, alez moja opieszała

Twoja magnolia zdąży zakwitnąć na Święta, moja się pośpieszyła i deszczyk pewnie kwiatki jej załatwi, będzie kicha, ale kolejne zaczną kwietnienie
Ja na przekór pogodzie, zajęłam się wysiewem nasionek, nie przepadam za tym zajęciem, bo nie lubię takiej dłubaniny, i późniejszego niańczenia, ale się zawzięłam...posiałam Cleome, Monardę, Ośmiał i Cynie...to moje efekty

i muszę się podzielić z Wami świetnym patentem i pomysłem, dzięki, któremu wysiewanie sprawia mi wielką przyjemność i poszło błyskawicznie. Znalazłam w necie fajne torfowe krążki w osłnce, dobrałam do nich odpowiednie szklarenki...to fuks....krążki nie dość, że szybko pęcznieją to jeszcze mają dziurkę na nasionko, ekspers bez potrzeby pikowania, super sprawa

i powiem nawet...że lubię to
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:41, 27 mar 2015

Do góry
Wiosna zaawansowana, kurka cudnie obrośnie i magnolia juz taka, alez moja opieszała
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:36, 27 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
obieramy ziemniaki ( młode nie- szorujemy), kroimy w ćwiartki albo szóstki ( tak żeby z grubsza były podobnej wielkości kawałki) i wrzucamy w pojemnik i polewamy marynatą- oliwa, sól, czosnek, zioła dobrze ze soba wymieszane. Njalepiej jest wrzucic ziemniaki do pojemnika który mozna zaknąc- wtedy mieszaja się z marynatą przez potrząsanie tym pojemnikiem.
Na papier do pieczenia na blache i pieczemy około godziny.
Tylko pieczonych zjada sie jakies 40% wiecej niestety.

ja podobnie robię i też zjada się ich u nsa więcej niż gotowanych (sa mega pyszniutkie), dziś właśnei robię i do tego mielone z piekarniak - własnie juz siedzą na blasze i czekają.
jesli chodzi o teperature to różnie zalezy co wraz z nimi piekę: jak np. mięso w rękaiwe to ok 200-220 a ajk mielone to ok 180-190.
zawsze wychodzi
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:05, 27 mar 2015

Do góry
Ania, sfoć te róże, co do ziemniaka wsadzałaś, jak się mają? Magnolia tuz tuż...będzie zachwyt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies