Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi i Romka 21:59, 25 sty 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Trzeba sobie to oczekiwanie na wiosnę umilić
Mąż wysiał paprykę

A ja zrobiłam przegląd roślin w moim przechowalniku, czas na pobudkę

Taki mąż to skarb
co to za roślina ,te listki jak buraczki młode ?
Do raju daleko - u Ewy 21:56, 25 sty 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Niesamowita ta hortensjowa !
U mnie tez nareszcie śniegu pod dostatkiem
Bawarka 21:49, 25 sty 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)
[

OMG przepieknie !
U mnie pada śnieg od wczoraj, mam nadzieję, że nie będę musiała takim tunelem do pracy iść jutro

Dzięki za porcję pięknych zdjęć, cytrusowe po jakim czasie zaczynają kwitnąc ?
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 21:47, 25 sty 2021

Do góry
Największy jest u mnie na tą chwilę czosnek główkowaty, ale on już późną jesienią nieźle wybił z ziemi.

Weekendowy spacerek po ogrodzie - śnieg w dużej części ogrodu już zniknął, krokusy zabierają się do życia, dużo połamanych gałęzi wysokich drzew i krzewów wg mnie spowodowane ciężarem śniegu.. Już bym chciała sięgnąć po sekator i zacząć wiosenne porządki. A tymczasem w Krakowie od czwartku znów zapowiadają obfite opady śniegu

Krokusy oraz przylaszczka pospolita:
Wszystkiego po trochu 21:44, 25 sty 2021

Do góry
Z września i października nie mam zdjęć, dopiero kilka z listopada, chyba to początek miesiąca

kwitną jeszcze astry, marcinki, część już niestety przekwitła

chryzantemy

i różyczki

To tyle, z grudnia nie mam zdjęć.

Zimę uwieczniłam tylko telefonem, niestety, nie mam ich w komputerze.
Mam nadzieję że trochę nadrobiłam swoją nieobecność na forum.
Pozdrawiam Wszystkich, życzę nam wszystkim zdrowia, obyśmy tę zarazę przetrwali bez zachorowania
Motylogród 21:40, 25 sty 2021

Do góry
Mariposa napisał(a)

Musze ten bodziszek wpisać na listę w tym sezonie
Śliczna rabata.
Wszystkie zdjęcia śliczne
Wszystkiego po trochu 21:31, 25 sty 2021

Do góry
W sierpniu, hortensja ma kwiaty najmniej ciekawe, świeży róż zmienia się na wyblakły, trochę zielonkawy, dopiero w październiku i listopadzie znów będzie cudna

ten szpaler za chwilkę będzie ochraniany przed zbliżającymi się budowlańcami.

pąk kosmatej zapowiada że zobaczę jej kwiaty po raz pierwszy. To darowana sadzonka

I takie dwie dalie, trzymałam w donicy, niestety nie rosną dobrze , albo je przeleję albo przesuszę

Wszystkiego po trochu 21:23, 25 sty 2021

Do góry
Kwitną floksy, jeżówki, rudbekie, dzielżany, bukietówki, ta rabata ciągle jest poprawiana, ciągle jest na niej za duży bałagan, myślę żeby bardziej pogrupować rośliny

W lasku tymczasowo wysiane rudbekie, straszna tam susza, niestety nie dają rady, pewnie będę je wysadzać i oddam do eM firmy

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 21:20, 25 sty 2021

Do góry
U nas też już nie czuć wiosny. Od rana pada, pada, pada śnieg.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:14, 25 sty 2021

Do góry
Kasiek- Dzięki bardzo, cały czas się szkolę w fotografii moich róż, ale póki co, jedno na 100 ma zadowalającą jakość

Ewa777- Ja się zadaliowałam od dwóch lat dopiero, pod wpływem koleżanek ogrodowiskowych I choroba postępuje, co najgorsze

Ewik- też bardzo lubię Stephanie, ale ona u mnie w drugim sezonie miała 1,5m

Mariposa-Gentle Hermione jest śliczna, ona też jest wysoka, przynajmniej u mnie. Tu jest w prawym dolnym rogu.
Wszystkiego po trochu 21:14, 25 sty 2021

Do góry
Sierpień,
kupiłam nasionka kosmosów podwójnych, urosły ogromne

dwie rutewki , jedna podwójna druga zwykła, obie cudne, obie uwielbiam

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:05, 25 sty 2021

Do góry
TAR napisał(a)
Kasiu i ja pomacham

zdjecie to zielone z bialymi kwiatkami urocze, nad rozwarami tez sie zastanawiam i chyba wrzutke zrobie do koszyczka.
a zawile poleca pierwsza wiosenna dostawa, pamietam. jest juz ze mna nieco lepiej. zaczelam znowu podspiewywac w samochodzie choc smuteczek czasem zlapie.
wiosna uwolni ze mnie poklady możliwosci jak co roku, nie moge juz sie doczekac.

Odmachuję i cieszę się, że u Ciebie już lepiej Ciężka była ta końcówka roku, pożegnałam Tatę... Zawsze na Święta przylatywali Hiszpanie, tym razem spędziliśmy je bez Córki, w niepełnym gronie...kilka lotów do dzieci mi odwołali, ale tak jak mówisz, niedługo wiosna Jeszcze 54 dni

Na zielnym zdjęciu jest kwitnący karmnik ościsty, rozrasta mi się, musze w tym roku go przesadzić...

Tęsknię za zielenią, chociaż w tym roku zima rozpieszcza nas białym puchem...
Wszystkiego po trochu 21:05, 25 sty 2021

Do góry
Za tym płotem za dwa lata będzie budowana droga dwupasmowa, teraz rosną tam drzewa, takie stare owocowe i samosiejki dęby, wszystko to pójdzie pod piły strasznie się dzieję w mojej okolicy, miast pcha mi się prawie do ogrodu Może nie doczekam tego

Wszystkiego po trochu 20:58, 25 sty 2021

Do góry
Lipiec, hortensje zaskoczyły mnie ogromnymi kwiatami i wyjątkowo dziwnymi i karbowanymi nie wszystkie takie były, szczególnie tak wyrosły te które w gronie miały większość przemarzniętych a tylko kilka kwitło. Dla ścisłości to te moje NN które jesienią przebarwiają się tak na burgund

powojnikowo hortensjowa zaczyn od powojników

niestety słaba ostrość

uwielbiam je w tej fazie

Za tą rabatą, za płotem sąsiedzi sprzedali działkę, będę miała budowę, osiedle domkow szeregowych. Wytną prawdopodobnie wielkie świerki, które dawały mi piękne tło i dalszy zielony plan. Bardzo mnie to smuci
Wszystkiego po trochu 20:44, 25 sty 2021

Do góry

Wszystkiego po trochu 20:39, 25 sty 2021

Do góry

Wszystkiego po trochu 20:33, 25 sty 2021

Do góry

Ogród Basi i Romka 20:30, 25 sty 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Basiu! Wczoraj pisałam, że śniegu już u nas nie ma. A dziś rano niespodzianka. Pada cały dzień. Pozdrawiam zimowo.

Pamiętam kiedyś Wielkanoc jak moja jeszcze wtedy mała córka ulepiła śniegowego zająca
Wszystkiego po trochu 20:27, 25 sty 2021

Do góry

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:26, 25 sty 2021

Do góry
WHITE MEIDILAND- Biała, kwiaty rozetowe w bukietach, obficie kwitnie do samych mrozów. Nie pachnie.

Szeroko znana Pastella-

I jeszcze z niższych CREAM ABUNDANCE- tylko nie mogę się dogrzebać gdzie mam zdjęcia jej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies