Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 10:23, 21 paź 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Ostatni malutki letni akcent

Śliczny kwiatuszek

Ale z tymi pomidorami to dałaś czadu nie dość ,że tak obfite zbiory to jeszcze tak długo ? no szaleństwo jakieś masz łapkę do pomidorów i nie tylko oczywiście
Zszywkowy ogród marzeń :) 10:07, 21 paź 2020

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 10:04, 21 paź 2020

Do góry
Hej, hej

Tej wiosny nie szaleje z cebulkami, w zeszłym roku kupiłam baardzo dużo. A wczoraj posadziłam 100 krokusów, 9 narcyzów, 100 szafirkow i zostało mi 2 kg tulipanów białych i różowych, 9 czosnków Krzysztofa i kolejne 100 szt szafirkow

Rabata dostaje ostatnie szlify kora i finito

A wczoraj było piękne słońce, dziś mam wolne i słońca brak ehh :/

Ogród kwiatowy 09:48, 21 paź 2020

Do góry

Szałwia Big Blue z nasion.

Ogród kwiatowy 09:15, 21 paź 2020

Do góry

Ogród kwiatowy 09:03, 21 paź 2020

Do góry

Ogród kwiatowy 09:03, 21 paź 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Parę jesiennych obrazków.

Violu, czy one są jednoroczne czy wieloletnie?
Ogród kwiatowy 08:59, 21 paź 2020

Do góry
Parę jesiennych obrazków.

Za drzwiami do ogrodu... 08:31, 21 paź 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Sprawcy nie złapani na gorącym uczynku, ale u sąsiadki na koszonym ugorze takie same wertepy zryte!
Te chryzantemy są na początku bardziej żółte, a potem bardziej białe

Wstawiam też suszki dzwoneczków, u mnie nie są takie ażurowe

Ach to rozbójniki na pięknej trawce ci buszują.
U mnie na tym nowym terenie też sa
Chryzantemka pięknie już ci kwitnie.
Moja od ciebie też kwitnie.
Musze jej zrobić zdjęcie.
Lilie cudnie kwitną.
U mnie jeszcze białe kwitną.
Fajną nam niespodziankę zrobiły.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:23, 21 paź 2020

Do góry
Jeśli chodzi o tę tylko rabatę, należy przesadzić/oddać/pozbyć się świerka - to jest za duże drzewo na taką rabatę, no chyba że będziesz je cięła na stożek na pniu, inaczej zdominuje wszystko, dom, podjazd, wszystko.

Potem ustal, czy brzoza ma być punktem centralnym tej rabaty. Kamienie wywal. nie wiadomo po co leżą, bo są? Nie ma na nie miejsca na frontowej rabacie.
Trzmieliny zgrupuj. Co chcesz jeszcze mieć na tej rabacie?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:15, 21 paź 2020

Do góry
dorszeczek napisał(a)
Przeglądając Ogrodowisko, to z pewnością jest tak jak Pani mówi- za dużo pojedynczych roślin, ale jak to zrobić inaczej, jak mi się tyle podoba, a ogród malutki i jeszcze miejsce do zabawy dla dzieci być musi Dlatego szukam pomocy u specjalistów.

dorszeczek napisał(a)

Przeczytaj moją książkę https://sklep-ogrodnik.pl/jak-zaprojektowac-ogrod-marzen-danuta-mlozniak-multico-p-2422.html to nieduży wydatek, a korzyści duże, napisałam to co ważne, zrozumiesz o co w tym projektowaniu chodzi. Na pewno prześledzisz cały proces tworzenia ogrodu i da to do myślenia.

Po prostu nie ma wyjścia, musisz się na coś zdecydować. Na styl, sposób poprowadzenia linii rabat (proste, zaokrąglone czy całkiem zawijasy?) na kolorystykę ogrodu, czy dużo kwitnących, czy raczej zimozielonych. Bez tego nie stworzysz spójnego ogrodu.

Zaczynanie od pojedynczej rabaty generalnie nie ma sensu, gdy nie ustalone jest, co będzie się działo dalej w ogrodzie. Powiem jedno: Ogrodowisko to dobra szkoła na powstanie pięknego ogrodu, wystarczy prześledzić kilka wątków, co było kiedyś a co mają teraz najpiękniejsze ogrody. Ja nie chcę źle, ale tę drogę pewnie przejdziesz boleśnie, bo jak piszesz: tyle się podoba. To nic, niech się podoba, ale zdecyduj się, inaczej będzie to droga bez końca.

Po zdjęciu widzę: to nie jest kompozycja, to jest kolekcja roślin...a do pięknej rabaty nie jest aż tak daleko...pomogę Ci w tym.

Zacznij od stworzenia listy zadań, czyli co chcę mieć w ogrodzie i gdzie to ma być usytuowane?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:10, 21 paź 2020

Do góry
Anusia napisał(a)

to prawda,każda pora ma swój urok.
A słońce teraz w kratkę nas nawiedza.
Róze piękne.
Trawy takie bardzo urokliwe. Dobrze w końcu mi się spodobały
Ogród w Klein Kottorz 00:15, 21 paź 2020

Do góry
szykuje się Morning Long, ciekawe czy zdąży zakwitnąć

Witaj

Masz dużo pięknych traw i ładnie wkomponowanych w ogrodzie.
Są piękne też je lubię.
Chciałam zapytać czy długo masz Morning Long. Też mam od zeszłego roku u mnie nie ma chęci kwitnienia. Takie szykowanie mam u Gracilimusow.
Jakbyś mogła pokazać całe Morning jak wyglada u ciebie chciałam porównać.

Pozdrawiam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:24, 20 paź 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Doszły moje 3 wilczomlecze - piekne są

Śliczne te wilczomlevze, zamawiałaś wysyłkowo? Gdzie?
Ogród bez reguł 23:01, 20 paź 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Tak jak napisałam, pogoda ostatnio mało ogrodowa - zimno, mokro, pochmurno... A i rzeczywistość coraz mocniej skrzeczy... No normalnie się nie chce
Ale powoli, powoli coś tam sobie rzeźbię. Zdemontowałam ostatecznie ostatni kompostownik z gotowym kompostem. Nazbierało się tego parę ładnych worów
Zawsze mam wątpliwości - ściółkować tym kompostem rabaty teraz czy na wiosnę? A Wy jak robicie?

Jakiś czas temu byłam w ogrodzie Kasi Bellingham - zapamiętałam z Jej wykładu m.in. to, że kompost najlepiej na rabaty dawać jesienią
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:57, 20 paź 2020

Do góry
Kopię, dostaję, kupuję a nawet kradnę [hehe!] i sadzę. Dostałam malin od 2 osób, jeszcze u jednej mam sobie ukopać w ten weekend. 2 rządki malin czerwonych posadzone. Parę drzewek też posadzone, 2 jabłonki i 3 czereśnie już w ziemi.
Dziś zamówiłam drzewa owocowe [fioletowe, renklody, morele i brzoskiwnie, czeresnie, agrest, porzeczki czarne i czerwone] ale przy okazji do koszyka dorzuciłam ze 3 piwonie i parę irysów . Mam nadzieję, że przyjdą na przyszły weekend

tu rządki malin, oczywiście zostały przycięte.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:43, 20 paź 2020

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:36, 20 paź 2020

Do góry
Troche zdjec. Wreszcie pojawilo sie slonce. Co za ulga w taki dzien.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:31, 20 paź 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczne astry w moim kolorku Całuje Aniu

Tez mi sie podoba. Na sasiedniej jeszcze nie zabudowanej dzialce rozsialy sie fioletowe. Ukopalam i mam nadzieje, ze sie przyjma.
Napadlo mnie na astry.
Gosia mam i ja gazetke.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:27, 20 paź 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Pięknie jeszcze ci Anuś kwitną kosmosy.
I ja cieszę się ,że jeszcze przymrozków nie ma. Bo dzięki temu ogród jeszcze ma sporo kwitnień.I ładniejszy. Wiadomo.
Och, słoneczka i mi jest za mało, za mało.
Pozdrawia cieplutko

Kosmosy bardzo lubie wlasnie dlatego, ze kwitna bardzo dlugo. Do pierwszych przymrozkow. Hortensje Lime light nabraly glebszych kolorow. W zeszlym tygodniu wynieslismy krzesla z tarasu do garazu. Umylismy karszerem kostke. I tak konczymy powoli sezon.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies