Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Agania 15:19, 15 mar 2021

Ciekawa jestem jak zdadzą egzamin te objemki, doczytałam, napisz na priv, albo odstąp
Pozdrawiam Daria
anpi 19:13, 15 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Pytam bo kupowałam więcej na zapas, a mianowicie 100szt i bym mogła Ci trochę wysłać w zamian za monardy

Dzięki za namiary, na razie zamówiłam sobie 3×10
O monardach pamiętam, już wystartowały, ale jeszcze poczekam z wysyłką, niech jeszcze trochę wyżej wyskoczą, a jeszcze zapowiadają nawet -7 nocą.
Nie przejmuj się czymś w zamian. Kupiłam w Smarcie, bo wzięłam jeszcze dziewczynom, a Ty jeszcze będziesz płacić za wysyłkę do mnie?
Może jeszcze nadejdą luźniejsze( zdrowsze) czasy i zawitasz do mnie(mojego ogrodu) z jakąś swoją roślinką, której będziesz mieć w nadmiarze
Alija 19:20, 15 mar 2021

Fajne te objemki, znalazłam.
MiluniaB 19:52, 15 mar 2021

Darcia kupiłam rododendrony
SlonecznyOgrod 22:12, 15 mar 2021

effka napisał(a)
Daria, jaki świetny kompostownik! Zazdro na maxa!!! Jak bym Ci pokazała moje hałdy ścinek miskantowo-wszelakich to załamka, kompostowniki się uginają pod naporem traw więc już doły kopię na działce siostry i kompostuję w dołach, żeby aż tak te hałdy nie szpeciły. Zeszłoroczne wiosenne odpady juz sie przekompostowały i nawet wczoraj korzystałam z kompostu sadząc w ogrodzie świąteczną choinkę
Powiedz (pewnie pisałaś ale nie doczytałam) gdzie można kupić takie przęsła betonowe? Drogie to to?

Te obręcze - wynalazek, nie znałam, jaka one maja średnice? do dużych krzaków hortensji Limek się nadadzą?

Ewka
1600zł
Mój kompostownik to mała inwestycja, chciałam mieć na dziesiątki lat, a mężaty mi nie zrobi.
Zamawiałam u lokalnego dużego producenta ogrodzeń betonowych z montażem.

Obręcze można łączyć, ja łączyłam nawet po 3-4szt.
Milka 08:14, 16 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Dla Anpi

Obejma do traw, hortensji, bylin
Można je łączyć, można je wcisnąć w pęd hortensji, ale się trzymają same bez patyczka.

Ale oryginalne, pierwszy raz widzę. też mam sporo roslin, co podpory potrzebują, a sensownego rozwiązania jak dotąd nie mam.
MiluniaB 10:38, 16 mar 2021

Darcia pidpiwiedz - hortensje Annabelle to opasać tą podporą jak rosną czy jak już kwitną?
SlonecznyOgrod 11:40, 16 mar 2021

Agania napisał(a)
Ciekawa jestem jak zdadzą egzamin te objemki, doczytałam, napisz na priv, albo odstąp
Pozdrawiam Daria

Podsyłam link, jak coś to też mam z 5 paczek po 10szt
SlonecznyOgrod 11:46, 16 mar 2021

anpi napisał(a)

Dzięki za namiary, na razie zamówiłam sobie 3×10
O monardach pamiętam, już wystartowały, ale jeszcze poczekam z wysyłką, niech jeszcze trochę wyżej wyskoczą, a jeszcze zapowiadają nawet -7 nocą.
Nie przejmuj się czymś w zamian. Kupiłam w Smarcie, bo wzięłam jeszcze dziewczynom, a Ty jeszcze będziesz płacić za wysyłkę do mnie?
Może jeszcze nadejdą luźniejsze( zdrowsze) czasy i zawitasz do mnie(mojego ogrodu) z jakąś swoją roślinką, której będziesz mieć w nadmiarze

Chętnie bym Cię odwiedziła ale mieszkamy tak daleko od siebie... jak mieszkam koło Lichenia, jak byś była w pobliżu to też zapraszam

Też korzystam ze Smata haha fajna sprawa, wszystkie mączki bazaltowe, lawy wulkaniczne, książki, wstążki, ciuchy, konewki... przyjeżdżają za free
SlonecznyOgrod 11:46, 16 mar 2021

Alija napisał(a)
Fajne te objemki, znalazłam.

Bystra dziewczynka