Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Moje poletko 21:20, 12 sty 2013

Do góry
To ja w Twoim wątku buszowałam, a Ty u mnie w tym samym czasie?
Moje poletko 21:18, 12 sty 2013

Do góry
Pochodziłam po ogrodzie i nawet do domu zaszłam, łazienkę nową podziwiałam!
Bardzo mi się podobała, i cieszy mnie, że remont masz już za sobą.
Buziaki
Rododendronowy ogród II. 21:01, 12 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Też się pośmiałam

choć do grona babć postępowych nie pretenduję. Z jednego tylko powodu - nie jestem babcią

Bożenko, buziam

I nie odpisuj mi proszę, oszczędzaj oczy

Już jest trochę lepiej i na krótkie wejścia na forum mogę sobie pozwolic. Jak kiedyś babcią zostaniesz to Cię z przyjemnością przyjmiemy a na razie pozdrówka przesyłam
Ogród w lesie 21:00, 12 sty 2013

Do góry
A ja myślałam, że ogród w lesie, a Ty jeszcze masz i łąki, i jezioro?

Gdzie tu sprawiedliwość? Ja ani lasu, ani jeziora nie mam, ani łąk (o krasuli nie wspominając)...

Buziam
Mój kawałek raju II 20:55, 12 sty 2013

Do góry
Aniu, pozdrawiam i zdrówka życzę.
Idę obejrzeć róże.
Rododendronowy ogród II. 20:51, 12 sty 2013

Do góry
Też się pośmiałam

choć do grona babć postępowych nie pretenduję. Z jednego tylko powodu - nie jestem babcią

Bożenko, buziam

I nie odpisuj mi proszę, oszczędzaj oczy
Ogród do kwadratu 20:34, 12 sty 2013

Do góry
Agnieszko, dziękuję za namiary na donice

A mogę dostać namiary na sprawdzonego sprzedawcę cisów z all? Jeśli je dostałaś. Plisss
Ogród zmyślony 20:28, 12 sty 2013

Do góry
Dziękuję, oczywiście że będę tu zaglądać
A miało być tak pięknie.... 20:20, 12 sty 2013

Do góry
No, wątku Magnolii nie mogę się doczekać. Obiecała wiosną założyć.
U Leny widziałam lawendę Magnolii. Niesamowita!
Ogród Leny. 20:18, 12 sty 2013

Do góry
Lenko, nadrobiłam wszystko.
Pomysł z ratalnym nabywaniem c. bardzo mi się spodobał
Mogę zapożyczyć?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:10, 12 sty 2013

Do góry
Przypomnij w marcu, że trzymania kciuków nadszedł czas, bo się obawiam, że zapomnę.
A naprawdę życzę, żeby się powiodło

Ślicznie wyszła ta wiata na samochód.
Buziaki
Ogród w Holandii 19:07, 12 sty 2013

Do góry
No proszę styczeń i kwiaty, naprawdę nie sądziłam że to możliwe. Ale też 1 raz w życiu widziałam kwiaty białej róży trzymające się w najlepsze w grudniu na moim osiedlu... Cuda i dziwy...
Pozdrawiam Agatko a na efekty Twojej twórczości będę cierpliwie oczekiwać. No i cebule jakie mi sprezentowałaś bardzo mnie ciekawią, kiedy się z ziemi wychylą w moim ogródku ?
A szafirek pachnie? Pewnie trudno go powąchać tak przy ziemi, ale może Tess : )
Ogród do kwadratu 08:01, 12 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bierz cisy. Zdecydowanie. Kasy dużo, ale jaki efekt.
Potwierdzam info o tujach krzywiących się pod śniegiem. Po tym pierwszym tego rocznej zimy (z 27 października) do dziś nie chcą u mnie wrócić do piony, choć je powiązaliśmy pasami.

Jestem znowu na bieżąco

Daj namiar na PW te na pięknościowe donice, plisss

Plany podziwiam, purpurą się oblewawszy, bo żadnych nie robię, a i wizji ogrodu nie mam jeszcze żadnej.
Jak widzę ogród Madżenki, to chcę mieć rabaty takie jak ona. Kiedy jestem w ogrodzie zimozielonym, chcę żeby mój był podobny, itd, itp. Ech, w końcu, jak będę tak zdecydowana, niczego nie będę miała
Pozdrawiam

Tesiu - witaj Namiary na donice poszły na privka. Ja Tesiu muszę jeszcze planować, bo ogród nie jest dokończony. I gruzowisko jeszcze przy wjeździe do domu leży - tam gdzie planuję szpaler z wiśni. Mnie też podobają się różne ogrody, ale próbuję wyobrazić sobie siebie samą w takim ogrodzie - czy tam byłoby mi dobrze. To mój sposób na mój ogród. I nie trzymam się jakiegoś stylu konkretnego, tylko trochę mieszam. Pozdrawiam ciepło - lecę robić śniadanie.
A miało być tak pięknie.... 21:33, 11 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bardzo mi się ta kostrzewa owcza podoba. Dopisałam do listy chciejstw.
Nic nie doradzę, bo ja się nie znam.

Piesa cudna z frotką

Magnolia pokazała kiedyś gdzieś,super fotkę z kostrzewą i lawendami chyba, to dopiero widok
Mam nawet zapisaną,ale na innym kompie
Jak uzyskam zgodę Magnolii to ją pokażę

A frota piesy krótkoterminowa To był występ świateczny na 5 min- strasznie niewychowana jest i woli chodzić rozczochrana
A miało być tak pięknie.... 21:19, 11 sty 2013

Do góry
Bardzo mi się ta kostrzewa owcza podoba. Dopisałam do listy chciejstw.
Nic nie doradzę, bo ja się nie znam.

Piesa cudna z frotką
Mały ogródek, a dużo przyjemności 20:53, 11 sty 2013

Do góry
Witam się w Twoim wątku.

Jak Ty znalazłaś milina nad Rozlewiskiem? Tam go nie ma
Tzn. jest jeden, ale tyciuśki, ma pewnie ze trzydzieści cm wysokości, więc zakładam, że nie o ten Ci chodzi
(taki żarcik, nie mogłam się powstrzymać, wybacz)

Piękną masz różę, czy znasz może jej nazwę?

Odpowiadam na pytania o milina.

elzbieta_b napisał(a)
Witaj Tess Obejrzałam Twojego milina. Cudny ! W ubiegłym roku posadziłam 3 pod domem ( widać na zdjęciu). Dostałam kwitnące - czerwony, pomarańczowy i żółty. Powiedz mi czy Ty swój tniesz co roku ? Na jaką wysokość ? Jak o niego dbasz, że jest taki piękny ? Myślisz, że dla rozkrzewienia powinnam przyciąć nisko ?

Tak, tnę milin co roku wiosną, kiedy już widać, gdzie puszcza pąki.
Trudno tu mówić o wysokości cięcia. Tnę wszystkie uschnięte pędy, oraz zeszłoroczne dość mocno - zostawiam tylko kilka pąków.

Ale nie zawsze tak robiłam, dopiero od czasu, kiedy stał się tak duży i pędy miał tak długie, że na ławeczce się siedzieć nie dawało

Dlatego nie potrafię,opierając sie na własnym doświadczeniu, co należy zrobić z Twoimi teraz.

W necie znalazłam, że:
Pierwszej wiosny po posadzeniu usuwamy słabe pędy a resztę skracamy na ok. 15 cm. Następnie jak rozwiną się nowe pędy, to przy kolejnym cięciu, najsilniejsze mocujemy do podpory a cienkie skracamy na długość jednego pąka. Cięcie odmładzające polega na ścięciu wszystkich pędów na wysokość ok. 30 cm.

Co robię? Nic nie robię. Jest już tak duży, że doskonale sobie radzi sam. Czasem go podlewam, jak jest bardzo sucho. No i czasem dodaję do wody florovitu.

Pozdrawiam i miło, że zawitałaś do mojego wątku.
Ogród do kwadratu 19:19, 11 sty 2013

Do góry
Bierz cisy. Zdecydowanie. Kasy dużo, ale jaki efekt.
Potwierdzam info o tujach krzywiących się pod śniegiem. Po tym pierwszym tego rocznej zimy (z 27 października) do dziś nie chcą u mnie wrócić do piony, choć je powiązaliśmy pasami.

Jestem znowu na bieżąco

Daj namiar na PW te na pięknościowe donice, plisss

Plany podziwiam, purpurą się oblewawszy, bo żadnych nie robię, a i wizji ogrodu nie mam jeszcze żadnej.
Jak widzę ogród Madżenki, to chcę mieć rabaty takie jak ona. Kiedy jestem w ogrodzie zimozielonym, chcę żeby mój był podobny, itd, itp. Ech, w końcu, jak będę tak zdecydowana, niczego nie będę miała
Pozdrawiam
Ogród nad Rozlewiskiem 10:37, 11 sty 2013

Do góry
Witaj Tess Obejrzałam Twojego milina. Cudny ! W ubiegłym roku posadziłam 3 pod domem ( widać na zdjęciu). Dostałam kwitnące - czerwony, pomarańczowy i żółty. Powiedz mi czy Ty swój tniesz co roku ? Na jaką wysokość ? Jak o niego dbasz, że jest taki piękny ? Myślisz, że dla rozkrzewienia powinnam przyciąć nisko ?
.
Ogród w Holandii 20:49, 10 sty 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
A tutaj wklejam jako ciekawostkę....to tak notabene tych danieli

http://www.lasy.gov.pl/zubr

może Twoja Tess się zainteresuje (moje choć całkiem duże Dzieciory to też były zaciekwione)...zazwyczaj sarny żerują późnym popołudniem i wieczorkiem, czasami nawet żubra widać, w ciągu dnia można poobserwować ptaki

ale coś nie mogę tej ciekawostki otworzyć
Ogród w Holandii 17:20, 10 sty 2013

Do góry
A tutaj wklejam jako ciekawostkę....to tak notabene tych danieli

http://www.lasy.gov.pl/zubr

może Twoja Tess się zainteresuje (moje choć całkiem duże Dzieciory to też były zaciekwione)...zazwyczaj sarny żerują późnym popołudniem i wieczorkiem, czasami nawet żubra widać, w ciągu dnia można poobserwować ptaki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies