Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Gosiniak 12:34, 12 sty 2013

Kicia podobna do mojego futra
Gosiniak 13:09, 12 sty 2013

Ach te cisowe dylematy. Zadałam temat eMowi i oszacowałam kwotę... i dłuższą chwię nie mógł śliny przełknąć. I jak się popatrzył na mnie... Jak on się popatrzył, mówię wam... struchlałam Będę urabiać... temat

Hahaha..... jak bym swojego zobaczyła jak mu pierwszy raz o ciurkadełku wspomniałam, Agnieszka w sprawie urabiania M to u mnie znajdziesz wszystkie odpowiedzi
gusiarz 14:19, 12 sty 2013

Gosiu - wiem, wiem... jak urabiać Ale to już ostateczność Może innymi środkami persfazji się uda ...
Magda70 20:24, 12 sty 2013

gusiarz napisał(a)
BoćKasiu - moje serby jeszcze głowy ponad mur nie wystawiają. Więc na wysokość jeszcze nie tnę. Może w przyszłym roku. Ciąć będę dla kurażu - czyli zagęszczenia
Moje futro leży na grzejniczku - wróciła z nocnej eskapady hihihi - a dzisiaj odśnieżając kolejne truchełko ryjównki znalazłam.
Kiciuchna przyszła do mnie do kuchni (bo tam na stole papierzyska przygotowuję) i wlazła na grzejniczek.

Wczoraj pod przedszkolem mojego smyka znalazłam takie coś:

Kula chyba czosnku ozdobnego - jeszcze z nasionami! leżała rzucona w śniegu. No to bidulę przygarnęłam - co będzie tak marzła Jest olbrzymia. Czy z tych nasion mozna wysiać czosnek?? I kiedy to zrobić? Może ktoś wie...
Szukam jeszcze nasionek werbeny patagońskiej - jak by ktoś miał i mógł się podzielić... i tu robię oczki kota szreka (coś jak w Igiełkowym...)

Wiesz, ja kiedyś czytalam, ze mozna z nasion wysiać czosnek ale on chyba dopiero po kilku latach kwitnie...ze to czasochłonne. Tak mi się tyle zapamiętało...
Tess 20:34, 12 sty 2013

Agnieszko, dziękuję za namiary na donice

A mogę dostać namiary na sprawdzonego sprzedawcę cisów z all? Jeśli je dostałaś. Plisss
Bogdzia 20:53, 12 sty 2013

Magda70 napisał(a)

BoćKasiu - moje serby jeszcze głowy ponad mur nie wystawiają. Więc na wysokość jeszcze nie tnę. Może w przyszłym roku. Ciąć będę dla kurażu - czyli zagęszczenia
Moje futro leży na grzejniczku - wróciła z nocnej eskapady hihihi - a dzisiaj odśnieżając kolejne truchełko ryjównki znalazłam.
Kiciuchna przyszła do mnie do kuchni (bo tam na stole papierzyska przygotowuję) i wlazła na grzejniczek.

Wczoraj pod przedszkolem mojego smyka znalazłam takie coś:

Kula chyba czosnku ozdobnego - jeszcze z nasionami! leżała rzucona w śniegu. No to bidulę przygarnęłam - co będzie tak marzła Jest olbrzymia. Czy z tych nasion mozna wysiać czosnek?? I kiedy to zrobić? Może ktoś wie...
Szukam jeszcze nasionek werbeny patagońskiej - jak by ktoś miał i mógł się podzielić... i tu robię oczki kota szreka (coś jak w Igiełkowym...)

Wiesz, ja kiedyś czytalam, ze mozna z nasion wysiać czosnek ale on chyba dopiero po kilku latach kwitnie...ze to czasochłonne. Tak mi się tyle zapamiętało...

Wysiej co Ci to szkodzi , pewnie to trochę potrwa ale w końcu się kiedys doczekasz a werbenę o ile dobrze pamiętam Szefowa ogłaszała w wątku ,,oddam" ale nie wiem czy jeszcze ma.
Toszka 22:04, 12 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Toszka -wielkie dzięki za dogłębną analizę rynku cisowego!!! Tego mi było trzeba. I zaczęłam dochodzić do podobnych wnisków jeśli chodzi o relację wieku do ceny. A czy ty mogłabyś podrzucić tego sprzedawcę cisków - tych większych z alle - jeśli jest sprawdzony? Byłabym baaaardzo wdzięczna. Bo trochę boję się kupować z alle roslinki, jeśli ktoś jest nie strawdzony... Roślinki takie 1,2-1,5 m dla mnie już byłyby idealne. Nasza działka ma dużo ziemi nadsypanej i leży wyżej od sąsiadów o dobre pół metra.
Jeśli mówisz że na metr wchodzą 3 szt. to wystarczyłoby mi 70 szt.

A tak z innej beczki - gdzie masz swój wątek?? Zakładaj w te pędy - będziemy się rozpisywać i u Ciebie . Pozdrawiam cieplutko

Nie wiem czy mogę na forum zapodać maila do sprzedawcy...?
Szkółka jest koło Konina. Żadna firma kurierska nie chce brać takich wypasionych (i żywych) przesyłek - to sprawdziliśmy.... Mąż jeżdził tam dwa razy, ale... nie był w samej szkółce, bo p.Krzysztof był tak uprzejmy, że podjechał kawałek do autostrady. Pierwsza partia to były stożki (g woli wyjasnienia wymagają jeszcze kilku cięć), kopane, z wieeelką bryłą korzeniową (ciężar nie dla kobiety!). Oczywiscie mówię o baccata. Braliśmy tez nieformowane. Kupilismy też serby 1m-1,20m po 20zł.
Jestem przekonana, że super by było samemu pojechać i wybrać. Podobno na plantacji jest ok 1000 cisów
Jesli mozna podać maila na forum to piszcie. Podam

PS.Uprzedzam tylko, dla wyjasnienia, że bylismy tylko nabywcami i ze nie uprawiam żadnej kryptoreklamy!
gusiarz 08:58, 13 sty 2013

Tess napisał(a)
Agnieszko, dziękuję za namiary na donice

A mogę dostać namiary na sprawdzonego sprzedawcę cisów z all? Jeśli je dostałaś. Plisss

Tereniu - jeszcze nie mam....czekam buu
gusiarz 09:09, 13 sty 2013

Magdziu - no czasochłonne, ale chyba warto - bo on byczek naprawdę duży jest. A miałabym dodatkowe roślinki na rabaty u sąsiada...

Bogusiu - w sprawie werbenki napisałam do Danusi - zobaczymy, może choć troszkę dostanę

Toszka napisałam do Ciebnie na priv. Możesz tego maile lub stronkę podesłać do mnie na priv - będę przesyłać dalej - ja tak robiłam np. w przypadku donic - jak ktoś prosił o namiary, gdzie je kupowałam
Toszka 14:21, 13 sty 2013

A propos jeszcze sprzedawcy cisów. By nie być gołosłowną wstawiam 3 nasze "stożki" zakupione w październiku (wybaczcie nie jestem mistrzem fotografii) odpowiednio do wzrostu cena była 30,-, 50,- , 70,-. Dla zobrazowania gabarytu postawiłam szufle do odśnieżania

Sorki za żelazną kurtynę, ale ta na razie jest antypies