Kochana 3 lata ale 4 sezony hihi
Ogród uczy cierpliwości...
Boże, jak kiedyś ktoś napisał, że hortensje będę miała ładna za 3 lata to myślałam że do starości będę czekać, taka to odległa przyszłość była
Teraz juz mam inne podejście
Właśnie byłam u Ciebie, ogród z piękną soczystą zielenią. Mój piach przyjmuje dużą ilość opadów i szybko wysycha. Ja podlewam ogród co dzień inny kawałek, nawet jak pada to podlewam pod świerkami, bo one nie pozwalają spaść ani kropli wody do ziemi. Wszystko łapią w swoje igły. Pod rynnami mam pojemniki na wodę, łapię tam po około 80 litrów deszczówki, którą wykorzystuję do podlewania roślin.
Jak takie ma się widoki w ogrodzie to się wszystkiego odechciewa. Gdybym kiedyś wiedziała, że będę zapaloną ogrodniczką na pewno brałabym pod uwagę jakość ziemi na której miałabym ogród i dom. Tylko jak my się budowaliśmy ja miałam 21 lat i nie sprecyzowane marzenia.
Dziękuję U mnie już ogród wygląda jesiennie, to i dekoracje w tym stylu. Coś tam jeszcze kwitnie, kilka róż ładnie powtórzyło kwitnienie, a reszta byle jak. Jak trawnik mam uschnięty to ogród wygląda bardzo smętnie.
Coś mi zeżarło długosza królewskiego
Wygląda na to, że zostało kłącze (taką mam przynajmniej nadzieję), bo zielone zniknęło jak sen jaki złoty... Nie chcę tam za mocno grzebać, ciągle mam nadzieję, że może odbije...
Piękny Aniu.
Dwa plany a w środku światłość odchlan. Już wspomniałam technika prawie jak u Van Goga nakładanie farby długim pociagnieciem pędzla.
Kolorystycznie - bardzo ładnie dobrane kolory przenikające się.
Bardzo mi się ten obraz podoba w jakich rozmiarach to pastela?
Ogród no cóż jak zwykle kwitnący pewnie i pachnący i zadbany.
Zaczynam sadzić rośliny na nieistniejącej rabacie . Będzie koło ale w przyszłym roku. Zimą będę myśleć co tam posadzić . I grzebać po forum i necie w poszukiwaniu weny twórczej. Liczę na wsparcie . Tiger Eye będzie zadołowany przez zimę i wiosną go posadzę. Glediczja Sunburst, Hortki Magical Candle zostaną i hakonki Aureola a resztę muszę wymyśleć.