Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sezon 2017 u Hanusi 09:34, 01 wrz 2020

Do góry
Izabelko, z wzajemnością.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:02, 01 wrz 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Słoikowo mi

Karola o la la jaka Ty jesteś samowystarczalna masz wszystko dla wegetarian nic więcej nie potrzeba no może tylko nasion zbóż i orzechów super działkę wybrałaś gratuluję.
Sezon 2017 u Hanusi 08:51, 01 wrz 2020

Do góry
Izabelko, jestem , jestem. Tylko nie wiem co w domu ważniejsze, ja, ogrod, czy forum.
Wybiorę więc coś pośrodku. Najpierw ja, czyli śniadanie; potem ogród, trzeba zebrać plony, może już ostatnie; no a forum w międzyczasie.

Ogród do odnowy 08:51, 01 wrz 2020

Do góry
Inka poglądowo dla Ciebie czteroletni klon tatarski Hot Wings

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:38, 01 wrz 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
I astry już kwitną

Pierwsze zaczely mam od wczesnych do poznych, zeby zawsze jakis kwitl juz nastepne sie szykuja

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:34, 01 wrz 2020

Do góry
Juz wiem skad nazwa palczatki

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:24, 01 wrz 2020

Do góry
Wrocilam z urlopu z nad morza, w czasie ktorego prawie caly czas lalo

Okazalo sie, ze zrobili mi garaz i wyrownali w czasie naszej nieobecnosci balustrady a przy tym oczywiscie podeptali na nowo hortensje i polamali galazki. Ehh Ale bramy garazowej nadal nie ma grrr. Trawnik wyrosl strasznie, bylo chlodno i wilgotno takze u nas, wiec co sie dziwic.Jesiennie sie zrobilo.I jak widac, kanty trawnika musze przyciac.

Przerwa na kawę... 08:16, 01 wrz 2020

Do góry
Widok na drzewo z tarasu.

Z pozycji stolika pod różami

Z obu końców huśtawki

Nie wiem czy coś widać bo pogoda pod psem. Okropne to ale całym sercem widzę tu ambrowca i jak się ładnie na czerwono przebarwia. Bo najładniej jednak przebarwia się ten bez odmiany. Ale rozum mówi - to za duże drzewo. Przerośnie dom, wejdzie w okno i jak to za 20 lat będzie wyglądać? I znowu serce woła - piękne, duże liście dadzą szybko cień. I ten kolor... Najgorsze jest to, że ja wiem jak taki duży ambrowiec wygląda. Jest w drugim ogrodniczym. I jak cudnie w pełnym słońcu się przebarwia...
Ech, już widzę, że będzie jak z platanem...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:06, 01 wrz 2020

Do góry
Anitka napisał(a)
Od przodu powtórzone te same zielone jeżówki. Za nimi Red baron, od tyłu proso rózgowate ' Hanse Herms'i krwiściąg. W rogu powtórzony rozchodnik i jakaś trawa, której nie pamiętam nazwy.

Decyzja o usunięciu jednego berberysa przed donicą była słuszna

Dosadzę jeszcze orliki, może trochę tulipanów i czosnków. Z czasem może jeszcze będą jakieś zmiany. Na razie koniec działań

U mnie gdzieś ta jeżówka przepadłą.
Pięknie, elegancko.
Ja zawsze
Pozdrówki zostawiam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:02, 01 wrz 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pięknie
Przerwa na kawę... 07:58, 01 wrz 2020

Do góry
Byłam wczoraj w ogrodniczym zerknąć co mają z drzew i jak to wygląda na żywo i powiem szczerze słabizna. Nie to, że nic nie ma ale nic nie zwala z nóg. Nie mam takiego wow. Stoję i wiem, że chcę. No nie, było jedno co mi się podobało ale niestety nie do mojego ogrodu
Brzoza wielopniowa. No cudo. Ale u mnie nie będzie dobrze wyglądać. Musiałabym mieć jeszcze brzozy na tyle. No i ta alergia chłopaków no nie dla mnie ci one

Uwieczniłam dęba Green Dwarf - kiedy mój będzie miał taką ładną koronę

I kilkuletnią Umbrę, maleństwo w porównaniu z tymi, które rosną u nich na tyłach sklepu.

Był jeszcze ładny grabek, spory. Może ja przesadzam z tym grabem że on za formalny. Lukas rozmiarem pasuje ale serce patrzy i nie bije jak oszalałe
Ogród zacząć czas. 07:55, 01 wrz 2020

Do góry
na szersze kadry jeszcze momencik zaczekam, to uprzątnę, to przesadzę i będzie ładniej się prezentować.

Zamówiłam ostatnio przez Internet czosnki do sadzenia, tulipanów miałam plan nie dosadzać w tym roku. A tu wczoraj poszłam na moment do sklepu, dokupić córci kilka zeszytów i masz Ci los! No są! Ale cena tak dobra, że grzech nie kupić

W ogródku emerytki 07:53, 01 wrz 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Zaczyna kwitnąć piórówka Hameln Gold

Róża Aprikola ciągle kwitnie.

Szarłat jest cudny

Ślicznie kłosi się trawka.
Szarłat piękny.Siałam go.Ale nic mi nie wyszło
System automatycznego nawadniania 07:49, 01 wrz 2020

Do góry
martinforester napisał(a)
@PiterSas

1.Powiedz proszę w jakich miejscach zrobić odpowietrzanie i ile takich punktów. Mam rozumieć że to może być trójnik z gwintem na rurce i na to zakręcam zaślepkę? Tylko jak to wyciągnąć na powierzchnię? Podnieść w tym miejscu rurkę bliżej powierzchni?

Hej.
Ja stosuję rozwiązanie z króćcem ciśnieniowym i zaworem kulowym. To wszystko umieszczam w skrzynce z elektrozaworami na jej "końcu"

do tego dodaję zawór zwrotny (przed skrzynką - za pompą) aby woda podczas przedmuchiwania się nie cofała. Podczas odpowietrzania podpinam kompresor i wydnuchuję wodę dyszami

2. Przeanalizowałem Twoją propozycję i faktycznie to będzie dużo pewniejszze rozwiązanie. Martwi mnie trochę mała wydajność. Jeśli jednak miałbym w punkcie podłączenia kolektora max 3 bary to czy jeśli zastosuję dysze mpr-35 2.4 to wyjdzie mi razem 6 sekcji. Wtedy np dla 360" byłoby 1,5m3/h czyli 25l/min. Wszystkie 5004+mpr35 zajmą 5 sekcji + 1 sekcja dla mp1000 i mp2000 i jeszcze jedna na kropelkowanie, razem 7 sekcji. A jeśli na jedną sekcję dam tylko jeden zraszacz RB5004 to wyjdzie ponad 8 sekcji a każdy RB5004 musi chodzić przynajmniej jedną godzinę żeby zapewnić opad 10-15mm, a to trochę dużo.

Masz potężną działkę a małą wydajność źródła. 7 czy 8 sekcji to nie jest dużo Widziałem instalację składającą się z 30 sekcji

3.
a) Te dysze MP1000 i MP2000 to na jakich zraszaczach zamontować?

Kupujesz korpusy do dysz statycznych np. hunter Pros 04

b) Do RB5004 raczej dać MPR-35 zamiast tych co są w zestawie?

Dziękuję za cierpliwość

Na dołączonych dyszach nie poradzisz sobie z ich ustawieniem. Przykład jak stosujesz zraszacz obrotowy 90 stopni i 180 stopni na jednej sekcji to weź pod uwagę że ten zraszacz 90 stopni wykona podczas tego samego czasu 2 obroty a zraszacz 180 stopni tylko jeden - czyli trzeba umiejętnie stosować załączone dysze bo będziesz miał w jednych miejscach przelane a w drugich przesuszone.... dysza MPR35 ma podaną wydajność i łatwiej się nią steruje. Sprawdź sobie tabelę wydajności dla obu dysz.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:49, 01 wrz 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

kwitnie aster szerokolistny

zastanawiające, że sucho jak pieprz, a klony grzyb zaatakował w tym mączniaka złapały

Pięknie.
Jeszcze mnóstwo kolorów,i naszych radości.
Ech,jesień nam się zbliża...
Marcinki już kwitną.U mnie różowy pierwszy zaczyna.
Pachnący różami, malowany bylinami 07:45, 01 wrz 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)

Bardzo ładna ta róża na pierwszym planie ??
Jeżówki śliczne
Przerwa na kawę... 07:43, 01 wrz 2020

Do góry
Od rana leje. A właściwie już w nocy zaczęło. A ja mam tyle roboty rozgrzebanej...

Przynajmniej kawa ciepła
Ogród Basi 07:41, 01 wrz 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
I kończę obchód na małym wrzosowisku.

Sesleria jesienna.

Wrzosowisko nabiera kolorów.
Trawka już pięknieje w kłoskach i w całości.
A co to za bordowe drzewko w tle ??
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:38, 01 wrz 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
I pora na owocki - brzoskwinia ozdobna znów zmieniła miejsce na front gdzie ma ciepło i słonecznie i owocki pieknie sie wybarwiły!

to ta brzoskwinia

Świetne owoce ma też irga szczepiona

za to ognik po przycięciu nie ich niemal wcale

Kasiu, ogród jak zawsze przepiękny.
Roślionki śliczne.
Brzoskwinie ummm mniam..
Co to za wczesna odmiana ??
Poszukują takowej wczesnej. A zaraz będą drzewka do kupna. to warto wiedzieć.
Kwitnie też pięknym kolorkiem
Pozdrawiam
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:29, 01 wrz 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Słoikowo mi

Owocowo, pysznie.
I jakąś urodzajną śliwę masz.Takiej mi potrzeba. To węgierka ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies