Aurelio, nie musisz się niczym rewanżować, ja nie mam już prawie miejsca, a Tobie będzie potrzeba duuużo roślin
Zapomniałam pochwalić wielkie kępy traw, w śniegu wyglądają kapitalnie
Tak melona sama siałam. Na początku maja do multiplatu, pojedyncze nasionko do okienka, jak wykiełkowały i zaczęły mieć liście właściwe do wysadziłam do gruntu pod tunel. Pierwsze melony- zawiązki zaczęły pojawiać się już na początku lipca, a dojrzałe do jedzenia zbierałam w połowie lipca uprawa jest niestety troszkę upierdliwa, bo wszystkie dojrzewają w tym samym momencie i np. wtedy jest ich 15 albo 20 i co wtedy z taką ilością robić jak one nie poleżą niestety, tylko gniją, więc jedliśmy sporo i jeszcze rozdaliśmy Mam gdzieś zapisaną tą odmianę bardzo smaczna o pomarańczowym miąższu.
Arbuzów jeszcze nie uprawiałam to będzie mój pierwszy rok, ale jak melony wyszły o które się obawialiśmy to myślę, że i chociaż jednego arbuza da się wyhodować.
Z arbuzem jeszcze nie ale na you tubie jest sporo filmików z amatorskich upraw i ludziom udają się nawet te "pod chmurką" szczególnie jak lato jest ciepłe i długie.
Zapał ale tylko do tych sianych w marcu, kwietniu, maju najwcześniej Bo te styczniowe i lutowe mnie przerastają - brak miejsca na parapetach a i tych muszek pełno wtedy lata.
To prawda - sama się zastanawiam, kiedy mi się trawy najbardziej podobają i teraz przy tej zimie nie wiem właśnie czy nie zimą Takie puchowe pióropusze