Wow to będzie za jakiś czas o ile nie będzie mrozu. Jak będą się przebarwiać. Tak było w zeszłym roku
Ta brązowa na pierwszej focie po lewej stronie to trawa afrykańska ta sama co na drugiej jest żółta.
Następna od lewej Memory i ostatnia Melopartus
Na trzeciej rozplenice. U góry po prawej ta zielona najwyższą kolos nie znam nazwy i 2 siuxy
Na 3 focie obok zielonej młody dąb błotny ma piękne kolory.
Taki mam widok z salonu i na tarasie jak siedzę. Zresztą trawy z każdej strony ogrodu dobrze widać.
Planuję zrobić jeszcze jedna rabatę będzie z grackami i palczatkami, sesleria mi. Zobaczymy co mi się w głowie przez zimę urodzi.
Jednym słowem wygrałaś los na loterii działka z takim widokiem.
Jeżeli chodzi o drzewa wszystko do czasu. U nas w Wawie wszędzie drzewa sądzą każdy grajdołek, ulice, parki, osiedlowe uliczki gdzie się da tam wszystko obsadzone uważam, że bardzo dobrze. Przecudowne drogi nad morzem obsadzone lipami jak to mówią - jeszcze poniemieckie. Jedziesz jak w tunelu widać, że je tną od środka.
Agata sadz trawy za 2-3 lata też będziesz miała takie piękne. Zresztą masz pięknie, ale pewnie nie jedna trawę jeszcze można wepchnąć pomiędzy rośliny.
Urodzaj nie z tej ziemi ten pomidorek olbrzym
A ja wszystkim zazdroszczę pięknej szałwi a ja nie mogę się takiej doczekać miernoty u mnie rosną nawet nie pokazuje.
Pozdrawiam
Dziś moje kociaki ukatrupiły mi ważkę.. ech.. dwie były, życie straciła większa.. szkoda mi, ale nic nie poradzę, nie słuchają jaszczurka mini straciła tylko ogon..
ogrodowo..
moje chili.. a jeść nie mogę..
hakonka kwitnie ślicznie..
podobnie jak druga świecznica.. 2 sezony czekałam na tą odmianę, niska.. zapach inny niż u tej wyższej i chyba bardziej mi się podoba.. jak perfumy.. słodkie perfumy
W końcu mały postęp: 4 szczepki prusznika od 1,5 miesiąca nie padły - chyba będzie pierwszy sukces rozmnożenia tego niebieskiego drania. Próbuje od zeszłego roku i widzę że szczepki muszę pobierać późnym latem lub jesienią. W tym roku „bawiłam się” od wczesnej wiosny i wszystko schło i padało.
Dwie szczepki przy wykałaczce maja ponad 1,5 miesiąca i wypuszczają listki. Pozostałe dwie są młodsze.