Aniu z mojego Torunia, dziękuję za pochwały w imieniu lilii i liliowców, które chwalone coraz bardziej rozkwitają. Pozdrawiam.
Różowa lilia w ciapki coraz bardziej mi się podoba, jest najwyższą z wszystkich lilii.
Czerwone lilie powoli ustępują miejsca różom i hortensjom.
Hortensje Anabelle w pełni kwitnienia, coraz większe kule.
Anabelle zanim zamienią się w kule.
Celinko, myślałam, że moje lilie w ogóle nie wzejdą. Na to miejsce, żeby nie było puste wsiałam właśnie godecję. Jak godecja była już spora, patrze, a nad nimi wychodzą lilie. Ale nie będą kwitły w tym roku. Jest ich siedem. Zostawię je i może na drugi rok zakwitnę. Już nic nie będę tam siała, ani sadziła
Cudne te motyle
U Ciebie leży godecja a moje róże okrywowe zmasakrowane!! Wyglądają fatalnie poprzycinałam ,ale takie są umorusoaneszkoda ich.Wot natura ,mam nadzieję ,że sie nam jeszcze Bożenko roślinki pozbierają! A jak tam Twoje lilie?
W zimie o nich "rozmawiałyśmy"
Irenko dzięki za odwiedzinki co do Królowej to nie mam żadnych wątpliwości teraz idę trochę powłóczyć się po ogrodzie, bo pracować raczej się nie da, za gorąco , lilie piękne dużo z nich mam lub miałam , bo niektóre wymarzły pozdrawiam
Niestety nie będzie fot z wystawy, tylko link wkleję, bo goście zrobili mi psikusa i zamiast przyjść jak było planowane na 16, przyjechali już o 11 i niestety nie mogłam gościom odmówić i nie pojechaliśmy na wystawę; opuściłam ją 1 raz!! żałuję bardzo, no ale goście mili bardzo i tak mam mało czasu na spotkania, że siedzieliśmy u nas, a pogoda wprost wymarzona
Ależ kolorowo u ciebie pięknie, lilie i róże cudo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak tak popatrzyłam na twój ogród to doszłam do wniosku, że u mnie strasznie smutno i chyba muszę wprowadzić więcej roślin kwitnących Chociaż wsadziłam w tym roku z 30 mieczyków i wzeszły tylko loście a kwiatów brak
Anieszko na mieczyki jeszcze czas, ja narazie też mam tylko same liście a to część mieczyków moich z tamtego roku
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...