Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:18, 25 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

prześliczne lilie, ja je uwielbiam, w tym roku posadziłam lekko ze trzydzieści
a fioletowy kwiatek nad co to ? budleja?

Ten fioletowy to już nie wiem, kiedyś myślałam, że to przetacznik, ktoś mówił, że przetacznikowiec, a może to to samo? Może ktoś wie?

Moim zdaniem przetacznik . Z nazwą przetacznikowiec jeszcze sie nie spotkałam. Ja też miałam te lilie ale po tej zimie została mi tylko jedna ale i tak zapach ma niesamowity, niestety kwitnie mniej obficie niż w tamtym roku.
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:28, 25 lip 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Ten fioletowy to już nie wiem, kiedyś myślałam, że to przetacznik, ktoś mówił, że przetacznikowiec, a może to to samo? Może ktoś wie?

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:35, 25 lip 2012

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 00:18, 25 lip 2012

Do góry
Ślicznie jest u ciebie a lilie bardzo romantyczne
Blaski i cienie nowego życia 00:15, 25 lip 2012

Do góry
I jeszcze te cudowne wodne grzybienie, nenufary czy jak kto woli lilie wodne:

Mój kawałek raju 22:29, 24 lip 2012

Do góry
Witam, wpadłam szybciutko podziękować za przemile spędzoną godzinkę. Kto miał szczęście poznac Anię, na pewno potwierdzi, że to bardzo ciepła, miła i wesoła osoba. Mieliśmy mało czasu, dodatkowo Karolek pokazał, że bywa koszmarny i na godzinę wizyty, 55 minut marudził. Ogród jest niesamowity, bardzo kolorowy, u siebie musze znaleźć miejsce na lilie, bo są piękne. Proszę o wiecej zdjeć hortensji, zwłaszcza tych z przodu domu, bo są przecudne. Zdjęć jeszcze nie sprawdzałam, ale mam z 3, bo aparat padł.
Dziękuję za spotkanie i czekam aż będziesz jechała do starego ogrodu

Teraz się kapnęłam, ze podałam że to rozchodnik, a to skalnica, chyba cienista umbrosa (swoją mam od rodziców, a oni od kogoś i nazwa gdzieś umknęła).
W cieniu - zacieniona 21:44, 24 lip 2012

Do góry
Bogusiu,piękne te Twoje lilie,jakie by nie były
W cieniu - zacieniona 21:41, 24 lip 2012

Do góry
Lilie w tym roku mnie zaskoczyły,sporo jest nie takich jakie oczekiwałam...były oznaczone ale jednak nie są takie jak na załączonych obrazkach...ludzie wszystko kupią...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:50, 23 lip 2012

Do góry
Jakie cudne Limelighty!! A jakie lilie!!!
pozdrawiam!
Ogrodnik mimo woli 10:16, 23 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,masz niesamowita kolekcję lilii,aż chce sie koniecznie dokupić.Pytanie z innej beczki,znasz może skuteczny sposób na kreta,bo nie mogę sobie z nim poradzic.

O krecie na pw... A lilie żadna kolekcja kilka gatunków.... lepiej byłoby mniej a w większych grupach..ale sie rozrosną niedługo i będzie dużo...... te pierwsze kępy z 3 cebulek porosły tak że juz rozsadzałam
Mój 4 arowy azyl... 00:10, 23 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

I kolejne lilie się rozwijają...

Taką zakupiłam ,a wyszła różowa!

Ano, pomyłki się zdarzają. Ja zamówilam białą ostróżkę a przysłali różową!))
Kolorowy ogród na piasku 22:13, 22 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Vivo czy te rozwary takie wysokie czy lilie takie niskie? pozdrawiam

HAHAHAHA!Ania zmałpiła moje pytanie CIUM
Mój 4 arowy azyl... 20:49, 22 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Taką zakupiłam ,a wyszła różowa!
Ogród średniowieczny i nie tylko 19:57, 22 lip 2012

Do góry
Marek niebieskie to widzę, trzykrotkę ostróżkę i perovskie, ładne horti i róże i lilie i oleander, a trawę musisz wszędzie w takim razie nawozić: nie masz białej trzykrotki?
Mój kawałek raju 17:12, 22 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Ta jeżówka jest prawie równa ze mną
Ja też mam taką gigantyczną - przesadziłam ja w inne miejsce i zadziwiła mnie swoją wielkością.
lilie, liliowce i powojniki superowe!
Mój 4 arowy azyl... 15:53, 22 lip 2012

Do góry

Na tych ostatnich przyłapałam poskrzypkę. Niektóre pąki wyżarła!!!

Ogrodnik mimo woli 15:17, 22 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anna ... chłopaka pozdrów w tych okolicznościach przyrody to jak nie stanąć na nogi ... trzeba bo to raj ... jakby ...

bukszpanami podsadzonymi trzmielinką to mnie zabiłaś ... tzn zabiłabyś mnie gdyby nie te lilie wcześniej ... jak irenka lekko odpuści to zaraz TY wysuwasz się z artylerią i jak człowiek ma nie polec w tych okolicznościach ... no jak pytam ... i jeszce mikołajki że o lucyferkach nie wspomnę (żeby mi nie wiem jak nie pasowały to ja je muszę mieć !!! podobnie jak 90% inszych inszości co tam masz ale tamte to tylko w 50% a jego w 200% ... ha to matematycznie pojechałam ))) ... pochwalę się bo zaganiana przeoczysz jeszcze ten wezuwiusz algebraicznego geniuszu )) ) ...

ja się już nie mogę doczekać ... pompa naprawiona ...

Podziwam geniusz matematyczny I zawiłosci jeżyka polskiego też ogarnęłam... domyślając sie co autor miał na mysli....

Wiec mikołajki jeszcze raz tylko z boku... taki jeden mikołajek... taka kępa... powiązana w pęczek... chmura niebieskości widoczna z daleka..

I zbliżenie na róż...Twoje kolory...
Dolina Tęczy 14:27, 22 lip 2012

Do góry
baraga - dziekuję!

Ana - ja też się cieszę Choć odkąd poszłam do pracy czasu nie mam na nic, postaram się jednak wpadać do Was wirtualnie !

reni - też lubię jak hortensje się przebarwiają

Diano - dziękuję

Przystrzygłam dzis trochę młode iglaczki i tawułki, teraz chwila przerwy i zaraz znowu ruszam w bój z chwastami

Sąsiedztwo dzikich łąk jest faaajne, ale chwasty nie do opanowania!

Nie chcialam kory na podmurowanej skarpie, ale widzę, że nie da rady inaczej - zanim rośliny urosną to się zajedziemy :/

Rabata z murkiem jest świeżutka, dopiero ją oswajam, część roślin przesadzonych z innej cześci ogrodu, część nowych, pojedyńcze sztuki już tam rosły - np te liliowce w nogach starych śliw.

przeniosłam tam wszystkie lilie z innych części ogrodu - w tym roku zwichrowane tymi przeprowadzkami, ale kwitną A pachną - te akurat na zdjeciu - obłędnie!

Wzięłam sobie od Mamy kilka siewek tytoników - bardzo je lubię !

Mam tam też marcinki, uratowane malwy i młodziutkie orliki, planuję taką właśnie rabatę w stylu angielskim - dużo kwitnących plam Podzielę swoje paprocie, marcinki, orsliki i ostróżki i trochę ją zagęszczę.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku już mogła się nią w pełni cieszyć

Ogrodnik mimo woli 14:18, 22 lip 2012

Do góry
Anna ... chłopaka pozdrów w tych okolicznościach przyrody to jak nie stanąć na nogi ... trzeba bo to raj ... jakby ...

bukszpanami podsadzonymi trzmielinką to mnie zabiłaś ... tzn zabiłabyś mnie gdyby nie te lilie wcześniej ... jak irenka lekko odpuści to zaraz TY wysuwasz się z artylerią i jak człowiek ma nie polec w tych okolicznościach ... no jak pytam ... i jeszce mikołajki że o lucyferkach nie wspomnę (żeby mi nie wiem jak nie pasowały to ja je muszę mieć !!! podobnie jak 90% inszych inszości co tam masz ale tamte to tylko w 50% a jego w 200% ... ha to matematycznie pojechałam ))) ... pochwalę się bo zaganiana przeoczysz jeszcze ten wezuwiusz algebraicznego geniuszu )) ) ...

ja się już nie mogę doczekać ... pompa naprawiona ...
Ogrodnik mimo woli 10:50, 22 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu podpatruję twoje przepiękne lilie cudowny niedzielny poranek w ogrodzie pozdrawiam

Podpatruj Aniu...... nacykałąm trochę to wstawiam... a potem powrót do obowiazków..grrr

Zmasakrowana wichurą Anabell ..... broni sieresztą kwiatów.... dzielna..

Great Star moja ulubiona...

A to tegoroczna limka... jeszcze malutka, ale juzpoakzuje co potrafi.... chyba tez doąłczy do ulubionych....

Inne poczekaja na swój czas prezentacji.. .....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies