Karolinko-miło mi Ciebie poznać. Rozumiem że pochodzisz z okolic. Moja mama mieszkała w Oświęcimiu przez młodzieńcze lata. A ja mieszkam przy trasie Bielsko-Cieszyn.
Zaczekam na te Rh Cunn.White w Pisarzowicach-przed 15września planują dużą akcję więc chyba będą.
A jeśli chodzi o te wrzośce od sąsiadki to pokażę Ci co zrobiłam

Rzeczywiście były zabiedzone i zaniedbane w tym roku, bo rabata ich szła do likwidacji więc sąsiadka w niej nawet nie plewiła.

nie dawałąm tego zdjęcia na ogrodowisko, bo to taka prowizorka.
Dlaczego? Nie mamy rynien i odwodnienia wokół domu, więc deszcz z dachu leci na ten teren. Ponieważ było ochydnie zapragnęłam trochę umilić ten skrawek przy wyjściu z salonu do ogrodu. I..... ułożyłam kamienie z naszych wykopalisk sprzed 7 lat i tam te roślinki znalazły miejsce. Są trochę uschnięte i zbyt wyrośnięte. Nie wiem co będzie dalej. Ale mają duże nasłonecznienie a codziennie je podlewam.
A z przodu poprawiłam zaniedbany budową trawnik i dosiałam trawkę. Teraz czekam aż wzejdzie. Wiesz, że czasem prowizorki bywają najdłużej

Tak było przed:
A tak jest teraz:
I coś nowego:
Dzięki za propozycje. Jak by coś daj znać na PW. Pozdrawiam Cię. I zaglądnę do Ciebie.