Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Sylwii od początku cz.II 00:22, 23 lip 2013

Do góry
Cześć dziewczyny i chłopaku dzięki , że zaglądacie ..... Dzisiaj zwiozłam ziemię , rośliny kolejne do posadzenia .... i miłorząbka i róże na pniu ..... i poza miłorząbkiem wszystko posadzone ..... Właśnie przed chwilą skończyłam soki malinowe ......Pozdrawiam i ściskam ..... jutro kolejne zdjęcia z tego co zrobiłam i może uda mi się wykopać dziury pod brzozy .......
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:25, 22 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania zawilce boskie, hortensje marzenie i tawułki przecudowne! W, której częsci ogrodu masz warzywnik bo jakoś nie moge skojarzyć???

Gosia warzywnik jest tam gdzie miałam brzozy (był tam kojec Odiśki). Buraczki i cukinia rośnie jeszcze pod lasem, w okolicach kompostownika.
Kolorowy ogród na piasku 16:16, 22 lip 2013

Do góry
Przyprowadziło mnie do Ciebie od monteverde, Ani, bo pisze, że na różach znasz się, jak mało kto.
Kurcze! Ale masz pięknie!!!

Zostanę na dłużej a chciałam tylko/aż zapytać:

Potrzebuję róży pnącej na przęsło przy furtce od strony południowo-zachodniej, bardzo słoneczne. W przyszłości będzie częściowo, delikatnie zacienione przez gałązki brzozy (będzie rosła ok.2- 2,5 m dalej). To chyba nie powinno bardzo przeszkadzać, bo róża i tak będzie dostawać bezpośrednie słońce zachodnie i wschodnie?
Kolor właśnie róż, może nawet wolę blady róż, lila fiolet. Podobają mi się np. "Constans Spry", 'Coral Dawn' . Nienajgorsza Super Excelsie.

A może róże typu rambler? Czy masz jakieś doświadczenia z nimi?

Jestem początkująca, więc potrzebuję odmiany w miarę niekłopotliwej (o ile przy różach to w ogóle możliwe)...

No i gdzie kupić, żeby źródło było ok? Co radzisz? Z góry dziękuję.

Mój kawałek raju II 11:39, 22 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Aniu, ja też systematycznie oglądam i chyba zostałam zainfekowana przez Ciebie. Muszę mieć róże u siebie choć trudne.

Aniu, a'propos róż. Potrzebuję róży pnacej na przęsło przy furtce od strony południowo-zachodniej, bardzo słoneczne. W przyszłości będzie częściowo, delikatnie zacienione przez gałązki brzozy (będzie rosła ok.2- 2,5 m dalej). To chyba nie powinno bardzo przeszkadzać, bo róża i tak będzie dostawać bezpośrednie słońce zachodnie i wschodnie?
Kolor właśnie róż, może nawet wolę blady róż, lila fiolet. Podobają mi się np. "Constans Spry", 'Coral Dawn' . Nienajgorsza Super Excelsie.

Jestem początkująca, więc potrzebuję odmiany w miarę niekłopotliwej (o ile przy różach to możliwe)...

Większe doświadczenie z nimi ma Viva czy Ania DS
Mój kawałek raju II 11:29, 22 lip 2013

Do góry
Aniu, ja też systematycznie oglądam i chyba zostałam zainfekowana przez Ciebie. Muszę mieć róże u siebie choć trudne.

Aniu, a'propos róż. Potrzebuję róży pnacej na przęsło przy furtce od strony południowo-zachodniej, bardzo słoneczne. W przyszłości będzie częściowo, delikatnie zacienione przez gałązki brzozy (będzie rosła ok.2- 2,5 m dalej). To chyba nie powinno bardzo przeszkadzać, bo róża i tak będzie dostawać bezpośrednie słońce zachodnie i wschodnie?

Jestem początkująca, więc potrzebuję odmiany w miarę niekłopotliwej (o ile przy różach to możliwe)...

Ogród na 300 metrach kwadratowych 00:55, 22 lip 2013

Do góry
O, Marta ma brzozy w ogrodzie!

Ewo, bardzo ładne to "niebieskie" zdjęcie.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:40, 21 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oglądam zrealizowane i rabaty i oczom nie wierzę jakie tempo
I nie dosadzaj ciągle na swoich rabatach, bo zobaczysz jak będzie gęsto za rok i będziesz musiała wykopywać wiem że Ci się to wydaje nierealne a jednak....

Marzenko ,większość osób nam mówi,że szybko ,są w szoku jak nas odwiedzają ,a jak mam doła wydaje mi się,że się ślimaczymy.
Łatwo powiedzieć nie dosadzaj ech ,a tu tyle roślinek ,oczy same kupują .Staram ,się być twarda ,zrobiłam sobie listę ,co mogę ewentualnie kupić w tym roku jeszcze brzozy pożyteczne ,bukszpany na rabatę różaną tu dochodzą jeszcze trawy,wrzosy 10 sztuk,róże 5 szt i cebulowe mam nadzieję ,że wytrwam w postanowieniu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:35, 19 lip 2013

Do góry
echhhh pochwaliłam się za szybko, dokladnie tych samych nie mam, jutro zrobię dzisiaj mam akie

brzozy z pierwszej foty nie przeżyły ;P

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:35, 19 lip 2013

Do góry
giza napisał(a)
Jeeej, Nieszko...oczu nie mogę oderwać!
Piękny masz ten ogród, każda rabata zachwyca po stokroć!

Bardzo to miłe co piszesz ale mam duży problem z akceptacją jednej z nich. Mam taką z najstarszymi nasadzeniami drzew i chętnie bym je pozmieniała ( co wiąże się z wycięciem tych drzew - brzozy i modrzewia) ale mąż, obrońca każdego drzewa w ogrodzie zgody nie wyraża
Kubusiowo II 21:18, 19 lip 2013

Do góry
Gosik, ale superzasto masz na rabacie, a swoje warzywa to swietna sprawa.

Zniwa Juz sie zaczely. Dzisiaj u mnie na wsi pierwsze zboza juz poszly I zaczynaja kwitnac wrzosy, i gdzieniegdzie brzozy zaczynaja sie zlocic
Brzoza - Betula 18:32, 19 lip 2013

Do góry
Jesienią posadziłam 3 młodziutkie brzozy Dorenbos, ładnie przezimowały, ale ostatnio na ich pniach zauważyłam dziwne pęknięcia (rozszczepy) . Nie daje mi to spokoju, ponieważ nie wiem czy to choroba czy może tak się dzieje z pniem brzozy w miarę jej wzrostu. Dodam jeszcze że poza tymi objawami brzózkom nic nie dolega tzn liście ma ładne (duże), zielone. Ale tych pęknięć jest dość dużo.

Tak to wygląda (przepraszam za kiepską jakość zdjęć):

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:04, 19 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Syla heloł co tam szalejecie w ogrodzie?

Przesadzam żywopłot bukszpanowy i ściągam darń i przygotowuję poletko pod brzozy czyli przenoszę w inne miejsce zalegający piasek i ziemię ..... utargałam się tego co nie miara wczoraj dlatego teraz wzmacniam siły kawą i uciekam do kontynuacji zadania zdjęcia wieczorową porą
Ogrodowy spektakl trwa ... 06:24, 19 lip 2013
Do góry
Mirko, u Ryśia byłam i widziałam w polecanym programie te cuda, no zapiera dech w piersiach. Szał.
W kwestii tego zagajnika, przemyślałam to przez noc i chyba faktycznie z przodu damy jakąś wiśnie czy śliwę Nigra. Brzozy ze dwie tam w innym miejscu ogrodu - poczytam najpierw gdzie najlepiej brzozy sadzić tzn od której strony.

PS; i za zdolności aktorskie czaka z głowy
W Gąszczu u Tess 23:22, 17 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tesiu potwierdzam tnij teraz brzozy Moje podkrzesałam od dołu dwa tygodnie temu. Czytałam, że lipiec dla brzóż jest idealnym miesiącem.

Dzięki, Madżen Będę ciąć. Pewnie dopiero za tydzień, ale to będzie jeszcze ciągle lipiec
W Gąszczu u Tess 22:15, 17 lip 2013

Do góry
Tesiu potwierdzam tnij teraz brzozy Moje podkrzesałam od dołu dwa tygodnie temu. Czytałam, że lipiec dla brzóż jest idealnym miesiącem.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 20:45, 17 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
witam Renatko ales się nadrapała pięknie to wyszło żeby tak dłuuuugo było jak znam życie (przynajmniej u mnie tak jest )zaraz się zazieleni ale dobrze że uwiecznione robota potwierdzona slicznie buuuuziole

Edytko U mnie też skarpa była odchwaszczana z 2 tygodnie temu a kanciki z mc .Odchwaszczania mam jeszcze na co najmniej na jeden dzień ,ale tam nic nie rośnie ,miejsce czeka na brzozy pożyteczne wię może poczekać ja mam inne miejsca do roboty.
Naturalny ogród Delside :) 20:04, 17 lip 2013

Do góry
@DORA - dzięki za miłe słowa

Perełka ze wszystkich świerków w ogródku - idealny w każdym centymetrze, tylko czubka nie ma

Oraz gęściutkie sosenki.

Ławki są w opłakanym stanie, trzeba się jak najszybciej nimi zająć:

Ciekawe porównanie brzozy z iglakiem (to ten mały po lewej)

Tyle na dzisiaj, Ja Was zostawiam z tymi zdjęciami i idę na taras
Ogród z platanem. 17:18, 17 lip 2013
Do góry
Witaj, czy w kwestii magnolii też mógłbyś mi poradzić jakąś konkretną odmianę. Najchętniej taką preferowaną przez Danusię.
Pytam ponieważ u mnie w moim wątku poradziłeś mi co do brzozy za co dziękuję.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:52, 16 lip 2013

Do góry
Sebek aleś mi ubaw na koniec dnia zrobił . a ja dumałam dwie godziny jak się pozbyć liści brzozy z kamyków .......odkurzacz to jest myśl - a mam przecież specjalny d o liści . brzoza po tych deszczach zaczęła listki zrzucać suche i mam maskarę jak w jesieni
Miejska ogrodniczka :) 20:52, 16 lip 2013

Do góry
Witaj Jolu, fajnie że zajrzałaś
Jakie piekne futro! Cudny jest
Ja też lubię duże drzewa - bardzo - zwłaszcza brzozy.

Co do tych skrzynek, to w skupie palet kupowałysmy w Łodzi, ale Karola cos pisała, że znalazła też takie w Pabianicach. Będziesz robić? Fajnie, mnie sie sprawdziły.

Trawki kocham bardzo. Jesli sie podzielisz, będę bardzo wdzięczna, bo ja dopiero zaczynam zakładac takie kwiatowo-trawiaste rabatki. na mojej działce były dotad tylko duże rośliny, krzaki, iglaki, drzewa. To w zasadzie pierwszy rok, kiedy próbuję coś zmienic. Wszystko małe jeszcze i niezbyt bujne...
Na razie nawet nie mam się czym dzielic, ale jesli cos wypatrzysz u mnie, to z przyjemnoscia sie podzielę, jak tylko roslinki troche podrosną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies