Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Tosia 11:21, 24 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Meldunek z kwitnięcia dla Any :
16-03 zaczynają białe krokusy
12-04 zaczynają niebieskie krokusy i irysy żyłkowane
24-04 już kwitną szafirki
27-04 zaczynają kwitnąć pierwsze tulipany, kwitna jeszcze szafirki 9.05 ale 17.05 już ich nie widać za to pojawiają się czosnki i kwitną Rh
Cały czas od końca kwietnia kwitna tulipany

Przybiegłam zwabiona terminarzem i przepadłam w kolejnym ogrodzie..Matko, chyba będę musiała wziąć jakiś roczny urlop żeby wszystkie piękne ogrody poodwiedzać. u Ciebie zatrzymuję się na dłużej..świetny klimat!

Pozdrawiam
Margarete 13:10, 24 wrz 2013

Iza.........umieram ze śmiechu.....Aniu asc, Sebku - wam tez duzo nie brakuje żeby mnie swoim dowcipem ... dobić, leżę znokautowana przez wasze wpisy...

Ale lubie tu wpadać po dawke dobrego humoru na cały dzien.
Mandżen- odkryłaś nowy sposób na walke z migrena ? łopata i w brzozy..hajda...
Dzieki za twój terminarz kwitnienia cebulowych - ja jako ta dotychczas niecebulowa ogrodniczka nie miałabym pojecia jaka ta kolejność jest, a teraz juz wiem i odpowiednio posadzę.
Buziaki
grupa_trzyma... 13:23, 24 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aga to ty jeszcze w Janinie po cebulowe nie byłaś ?

Właśnie usiłuję drogą dedukcji dojść jaki skrót myślowy został zastosowany, aby z insekta zrobiła się Janina??? Ciąg myślowy mi się zacina w połowie drogi, stąd moja opieszałość.
Dzisiaj zaliczę dwa insekty w czasie zakupów. Zobaczę, co mi zostawili inni niezrzeszeni ogrodomaniacy
Takie są skutki opuszczania forum na dłużej. Człowiek wypada z obiegu. Nic nie wie. Nie ma go. Niby jest ale tak jakby go nie było...
grupa_trzyma... 13:36, 24 wrz 2013

Przeczytałam wasze wpisy. Uśmiałam się do łez. Mam tylko jedno małe pytanie: czy jeszcze leci z nami pilot?
Konstancja30 15:22, 24 wrz 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Przeczytałam wasze wpisy. Uśmiałam się do łez. Mam tylko jedno małe pytanie: czy jeszcze leci z nami pilot?

błagam nie wypadaj więcej ... i wzywam Boćka i Evechen
Mala_Mi 16:59, 24 wrz 2013

Ja też dołączam sie do wołających .... hop, hop. hop.........
Madzenka 18:00, 24 wrz 2013

asc napisał(a)
Sebek.. ale za cukierki nie śpiewamy....

A za cytrynówkę???
Madzenka 18:00, 24 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)
Ludziska, ja juz tez się gubię, a myślałam, że moje neurony (cały czas myślę o nich w l. mn.) nadążają! Madżen z łopatą na brzozy??????!!!!!!!!! Jutro druga????????!!!!!!!! Ratunku! Toż ja się bym przywiązała gdybym wiedziała, do tej brzozy! JA OBROŃCĄ DRZEW JESTEM! Powiedz Madzen, że jednak źle zrozumiałam.

Aguś jakże bym mogła ruszyć brzozy ??? Ja je kofam miłością wzajemną
Madzenka 18:02, 24 wrz 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Właśnie usiłuję drogą dedukcji dojść jaki skrót myślowy został zastosowany, aby z insekta zrobiła się Janina??? Ciąg myślowy mi się zacina w połowie drogi, stąd moja opieszałość.
Dzisiaj zaliczę dwa insekty w czasie zakupów. Zobaczę, co mi zostawili inni niezrzeszeni ogrodomaniacy
Takie są skutki opuszczania forum na dłużej. Człowiek wypada z obiegu. Nic nie wie. Nie ma go. Niby jest ale tak jakby go nie było...

Sprawdź jak po portugalsku brzmi biedronka Z uproszczenia wyszła janina Aby za nami nadążać trzeba być na bieżąco z watkami , tym razem gryps powstał u Sebka
Madzenka 18:03, 24 wrz 2013

Jezdem.....
bez migreny ale z deszczem.....