Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

W ogródku Iwony 10:51, 22 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Magnolia sliczna , już niedługo i bedzie cieszyc kwiatami.Pozdrawiam Iwonko.

Dziekuję Bogdziu, ja najbardziej lubię ten kształt kwiatów magnolii.
W ogródku Iwony 21:28, 21 lut 2015

Do góry
Iwonko piękna magnolia, policzyłaś ile masz odmian hortensji?
Ja liczyłam u siebie ile mam sztuk i wyszło .... więcej jak 40, niektóre to jeszcze młode krzaczki, ale przecież urosną.
W ogródku Iwony 21:05, 21 lut 2015

Do góry
Magnolia sliczna , już niedługo i bedzie cieszyc kwiatami.Pozdrawiam Iwonko.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:19, 20 lut 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Za małą mam działkę na wszystkie chciejstwa

Na wszystkie to i ja niem mam miejsca, ale magnolia i buk, to nr 1 w ogrodach...I u mnie jeszcze klony....nie tylko te japońskie, nie wspominając......musiałabym wymieniać bez końca, bo nie ukrywam jestem kokoszką, ale staram się gromadzić moje skarby, kolorystycznie, grupami i gatunkami, tematycznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:52, 18 lut 2015

Do góry
Jestem

Dziś udało mi się wstawić sporo fotek z Tajlandii.

WERBENA- ja swoja dostałam od jednego tajemniczego dżentelmena z ogrodowiska: (dzięki Sebek) jako malusie siewki samosiejki.
Przysłał mi w kopercie jakieś dwa lata temu. Przeżyły i rosną do dziś. Nie wymarzły zeszłej zimy tej zadołowałam w szklarni część i tez już puszczają młode.

Wcześniej raz siałam ale nic nie wzeszło, więc nie pomogę.

Danusiu-
szpinak bezpośrednio do gruntu, polecial mi go Magnolia kiedyś i pyszny był i fajny bo obrywasz listki a on dlaje sobie rosnie, cały sezon produkuje.
Ogród przydomowy - Hosty 12:29, 17 lut 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Wojtek u Gośi Malkul to nie sesleria- to Carex The Beatles

Przeglądałem wątek Gosi i taką nazwę trawy znalazłem przy opisie jednego ze zdjęć. Pozdrawiam
Ogród przydomowy - Hosty 12:14, 17 lut 2015

Do góry
Wojtek u Gośi Malkul to nie sesleria- to Carex The Beatles
Kosolkowa Pasja 22:47, 16 lut 2015

Do góry
ooo i magnolia jest, ja się czaję na kupno, tylko nie wiem, jeszcze którą jakoś mało zdecydowana jestem za dużo mi się podoba, żeby zdecydować się na jedną
Kosolkowa Pasja 21:39, 16 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Witaj Olu, piękna wiosna u Ciebie
Magnolia już w pąkach, to wróży piękne kwiaty

Aguś, jeszcze nie tak piękna Bo wieje, brrrr!!! Mówisz że zakwitnie?? To będę cała w skowronkach!
Kosolkowa Pasja 21:31, 16 lut 2015

Do góry
Witaj Olu, piękna wiosna u Ciebie
Magnolia już w pąkach, to wróży piękne kwiaty
Kosolkowa Pasja 17:55, 16 lut 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
A jaka to magnolia ? Bardzo bym chciala kupic ale nie moge znalazc dla niej dobrego miejsca

Kasiu.. Magnolia-magnolia Jak to w moim centrum ogrodniczym Biało-rózowawe kwiaty ma mieć. I tyle wiem. Tez nie jestem przekonana ze to dobre dla niej miejsce. Zastanawiam sie czy jej nie przeniesc, a na jej miejsce dac jabłoń ozdobną Royality, która teraz rośnie blisko tarasu (złe miejsce).
Kosolkowa Pasja 17:50, 16 lut 2015

Do góry
A jaka to magnolia ? Bardzo bym chciala kupic ale nie moge znalazc dla niej dobrego miejsca
Piruet na polnej drodze 12:12, 16 lut 2015

Do góry
Witam po dłuższej nieobecności
molejny pomysł: tym razem na okrągłą rabatę za domem:

Buk pospolity PURPLE FONTAIN
Magnolia SOULANGEANA
Lipa drobnolistna LICO na pniu ok 150cm.

Trochę się obawiam, że to może być duuuże.

druga opcja:
Magnolia SOULANGEANA
3 bukszpany w fotmie kulistej
róża rabatowa na pniu 90cm

Jak myslicie który pomysł lepszy?

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 11:20, 15 lut 2015

Do góry
Wiosna idzie

Clematis puszcza liście

Róże miniaturowe

Przebiśniegi

Magnolia
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:20, 12 lut 2015

Do góry
Aniu MOnte - dziękuję za różyczki... piękne.. czy to Pastella?? Chyba jednak nie ona.

Magnolia - to chochliki to siedzą i dokuczają wszystkim w koło

Agata - ja Cie uduszę.. nie kuś.. w spodnie znów po zimie nie weszłam i musiałam kupić nowe.. w cuda już nie wierzę.. te lata to idą u mnie głównie w kilogramy.. w desperacji kupiłam linea memo czy jakoś tam.. schudnę bo po zakupie specyfiku brakuje na zakup jedzenia

Iwonka - róża piękna, ale życzenia... nic dodać do nich już nie trzeba.. jest w nich wszytko.... łącznie z człowieczeństwem, którego coraz mniej. Ale my się na forum tu nie dajemy .. nasz świat jest fajny I chyba przenosimy go trochę poza forum.. Twoje słowa przekazuję dalej innym... Kochana jesteś.

Beata, Blebla, Zielona - na krótkie życzenia.. krótkie podziękowanie.. ale to żart.. i pretkest by też szybko i krótko.. bo spać chcę iść

Kindzia - nie ciesz się, żeś podwójna.. depczę Ci po piętach.. malutki prezent urodzinowy babciowy

Jankosia - w twoich fotkach zamknięty jest jakiś czar, magia.. piękne.. czytam pomiędzy "wierszami" . Cudzysłów bo fota nie ma wierszów..

Kacha - różane serducho .. to prawie załatwiamy za jednym zamachem walentynki ... i czekamy wiosny... miejsce mam zarezerwowane.. wiesz gdzie

Kondzio - dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo Piękny kolor ma ta róża..mama nadzieję, że moja nowa też taki będzie mieć

Ciociu Małgosiu - oj zbieramy te doświadczenia i najśmieszniejsze, żę każdy każdego dnia, godziny i minuty ..zbiera tyle samo .. Jedno z doświadczeń.. to, że lilie są piękne I w ogrodzie muszą być

Aniu - pogoda ducha musi być, bo to tak samo ważne jak zdrowie.. niec hnas nie opuszcza
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:48, 11 lut 2015

Do góry
Anka wszystkiego dobrego- duużo radości i sił. I zdrowia końskiego dla Ciebie i Twoich. I tych chochlików w oczach które zawsze masz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:03, 09 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko ferie się kończą, więc czas na wiosnę

Ana ja planuję wiosne w weekend

nicol21 napisał(a)
Ogród cudnie wygląda z tą delikatną pierzynką.

Kochana a co Ty tak rzadko u nas bywasz? Czyżby jakieś duże zmiany.

makkasia napisał(a)
Madżenie teraz na tych zimowych zdjęciach widac pięknie ułożenie zimozielonych i traw no nie mogę zaprzeczyć, że nawet zimą u Ciebie jest pięknie

Dlatego zakochałam się w trawach , bo z bukszpanami tworzą piękny ogród zimą
siakowa napisał(a)
Moja babcia ma takie przewidywania co do wiosny..jaki szczepan taki luty jaki dzien po szczepanie taki marzec...pamietam ze w Szczepana nieźle. przychodziło i sypnelo sniegiem..czyli taki luty ale za nic nie pamietam jaki byl nastepny dzien czyli marzec?

No to na dwoje wróżyła, znaczy się babka

JoannA napisał(a)
Aż się wierzyć nie chce że to zdjęcia Twojego ogrodu
Ale zaśnieżony ogród prezentuje się zjawwiskowo. I ta biek śniegu prawdziwie biała
U nas dzisiaj bez śniegu, a ten stary już nie wygląda tak ładnie jak Twój świeżutki puderek.
pozdrawiam

Dobry fotograf (to niby ja ) zrobi i z małpy kanarka czyli pokaże tylko to co ładne

butterfly napisał(a)
No, u mnie to ta zima tak ładnie nie wygląda jak u ciebie... ale czemu sie dziwic jak ja nawet traw nie powiązałam... a ty masz obowiązkowe czerwone kokardy

pozdrówka

Trawy bez wiazania cudownie u Ciebie wygladają. Ja wiązę tylko miskanty, uwielbiam gdy pozostałe u mnie falują. A że wietrznie u mnie to mam morze traw ciągle

magnolia napisał(a)
Madżen, cudnie!
Kontrasty, harmonia, mocne bryły i delikatne, zwiewne akcenty...pięknie

Ojoj jakie wspaniałe pochwaly.
Mam jeszcze kilka rabat do poprawy, te ktore pokazuja już spełniają ....częściowo.... me oczekiwania

kwiatholandii napisał(a)
Świetnie jak zawsze.minimalizm. kostki przy tarasie będę kopiowała

Kopiuj do woli. Codziennie mnie inspirujesz we wnętrzach

jazzy napisał(a)

Monika, toż to busz jest

Busz to będzie w tym roku

Mala_Mi napisał(a)
Zapomniałam zapytać się.. jak to robisz, że śnieg na fotach jest u Ciebie biały?
Chyba pora zmienić aparat.

Aniu ja mama starą cyfrową idiotenkamerę ... Chyba z powodu słońca śnieg byl biały???
Ewkakonewka napisał(a)
I doczekałaś się na osobisty prywatny śnieg Swoją drogą to bardzo ładnie wygląda taka gładziuteńka biała trawa A buksy i trawy w bieli, miód malina Dzisiaj u mnie dostawa śniegu od rana, piękna i spokojna

U nas obfita dostawa śniegu była, która sparaliżowała całe miasto... O maly włos a corka by miała poprawkę bez zdawania egzaminu.... Bo dojechac do miasta nie mogłyśmy.... Do centrum jechałam 1,5 godziny.... A zwykle zajmuje mi 30 min....
Jagodaa napisał(a)

Ogród pięknie wygląda, a do tego zdjęcia szczególnie się uśmiechnęłam .

Czekam wreszzcie na porządne ciecie kwadracików a wczoraj zaplanowałam zamiane trzech kulek na jedną większą

bleebla napisał(a)

A mnie najbardzej urzekła biała ściana na bukszpanie

A ja nawet tej nie zauwaźyłam. Wieczorem zadziwł mnie płot sasiadów, myślalam źe z brązu przemalowali na bialy. Calutki był oblepiony śniegiem
martaibartek napisał(a)
Pięknie!

Dziękuję , witaj dawno Cie nie było

olaw napisał(a)
jestem na bieżąco i białą piękną zimą się zachwycam

Oluś a Jak Twój wątek ? Ozył świeżymi zdjęciami?

gusiarz napisał(a)
A ja upraszam się o jeszcze dwa tygodnie śniegu... bo my dopiero zaczynamy ferie!!! No pozwalam by stopniał z okazji Gardenii
Soczyście biało czy o cudnościach ktoś już pisał?

Aga w gorach śnieg ma być jeszcze do marca, bezdyskusyjnie dwa następne weekenedy planuję w górach, tylko w sobotę zaczne wiosne we Wrocławiu a potem szu szu

A potem juz odliczmy do wiosny, tniemy, przesadzamy, czekamy na przesylki z zakupami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 08 lut 2015

Do góry
Madżen, cudnie!
Kontrasty, harmonia, mocne bryły i delikatne, zwiewne akcenty...pięknie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:56, 07 lut 2015

Do góry
Sebek- niech się wstydzi ten kto widzi.
U nas jest tak- ja wciąz odsłaniam, M. zasłania.
U nas nie ma okien na ulicę, raczej na dzikie działki.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:53, 07 lut 2015

Do góry
Aga ale zdjęcia!
Śliczne, wszytskie- i robaki i widoki, i ogród.
Na Twoich fotach nawet zachwaszczone miejsca wydaja się pełne wdzięku...
Masz talent

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies