Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój jesienny ogród 01:00, 05 lip 2012

Do góry
nie tylko funkie ale i tawułka ładna i lilie moje funkie też wszystkie już kwitną
Ogrodnik mimo woli 00:38, 05 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Anuś, no nie mogę z Tobą... i Ty marudzisz???? Takie cuda masz ww ogrodzie, o których istnieniu nawet nie widziałam - lilie z pofalowanymi płatkami... wiesz, że ja na biłało ogród robię.. .jeśli pamiętasz nazwy tych białych to : padam na kolana

Innocent Lady..czy jakoś tak..... kartka się uchowała przy lilijce Ale czytałam dawno temu...
Ogród w Tarnowie 23:32, 04 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Rysiu, lilie piękne, a z wężem ci do twarzy
elegancko sie prezentujesz, ale jakby inaczej w tak cudnym ogrodzie

Irenko bardzo dziękuję za " twarzowego węża" ale pogoda jest taka,że go codziennie używam a dopiero dzisiaj po południu trochę pokropiło
Mój kawałek raju 20:49, 04 lip 2012

Do góry
Aniu,jakie masz wielgachne pomidory! A lilie wszystkie piękne.Aksamitki też lubię,ale nie wiedziałam,że są takie,które pachną wanilią,super
Rajski ogród Ani 20:21, 04 lip 2012

Do góry
Anemon

Lilie

Liliowce

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:34, 04 lip 2012

Do góry
i te lilie cudne, ale ciemno juz było

w nowszej wersji rabata, doszły lawendy do róż i aksamitki, ale lawenda tu jeszcze nie kwitnie, jakaś inna jest niż pozostałe

a tu sypnęłam nasiona, bo była buza i rosną pod wielkimi paprociami

a tu chyba ślimaka teraz dojrzałam, na aksamitce, ten brązowy bez skorupki!!!!
W cieniu - zacieniona 15:47, 04 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bogusiu,masz bajeczne róże,ale ja kocham Twoje lilie A przetaczniki też mnie urzekły,szczególnie ten różowy!
Maju,daleko do tyłu zawędrowałaś...Lubię lilie,róże...ale przetacznik wybieram...niebieski.
W cieniu - zacieniona 15:29, 04 lip 2012

Do góry
Bogusiu,masz bajeczne róże,ale ja kocham Twoje lilie A przetaczniki też mnie urzekły,szczególnie ten różowy!
Kolorowy ogród na piasku 13:15, 04 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Viva, o różach wiem, to pisz teraz co jest w grupie ,,miłostki"

Irenko, zaspokoję Twoją ciekawość
Najpierw moją miłościa były lilie, byłam niezmiernie szczęśliwa po odkryciu, że rosną u mnie, nie wymarzają (w tym roku niestety zmarzła mi część lilii orientalnych, z powodu braku śniegu) i nie są wcale trudne w uprawie, no i internetowo można było tak wiele kupić
Potem ta miłość zeszła na drugi plan, bo takie samo odkrycie dotyczyło róż, i tak już zostało.
A miłostki to hortensje, najpierw ogrodowe, bo zawodzie krzewiaste, liliowce; też ich trochę mam,
hosty, sporo odmian, żurawki, poprzedni sezon i aktualne trawy.
A w tle tego wszystkiego przewijają się wszelkie byliny.
Sama widzisz jaka jestem rozrzutna w uczuciach
Ogród w Tarnowie 12:35, 04 lip 2012

Do góry
Rysiu, lilie piękne, a z wężem ci do twarzy
elegancko sie prezentujesz, ale jakby inaczej w tak cudnym ogrodzie
W cieniu - zacieniona 12:10, 04 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Pięknie masz Bogusiu, zwłaszcza lilie i ketmia mnie zachwyciły
Dziękuję Irenko,mamy swoje ulubione roślinki...też lubię lilie i czekam na następne,dużo jeszcze w pąkach.
Mój mały raj na ziemi :) 12:09, 04 lip 2012

Do góry
Anulka gratuluję Widziałm u Mai Twój ogród Bajeczny jest, nawet skąpany deszczem to dodało mu jeszcze uroku Szkoda że Ciebie nie było... Wiem wiem... miałaś wizytę u lekarza z Franiem. Tylko mi nie narzekaj że Tobie się nie podobał.... bo zaproszę Cię do siebie.... wtedy zobaczysz co to znaczy mieć nieskończony ogród....

Lilie są śliczne i róże też im miejsca nie ustępują, w końcu to królowe ogrodu Jak tylko powstanie taras, zabieram się za różankę... i koniecznie z lawendą
Fotki robisz rewelacyjne
W cieniu - zacieniona 11:53, 04 lip 2012

Do góry
Pięknie masz Bogusiu, zwłaszcza lilie i ketmia mnie zachwyciły
Ogrodnik mimo woli 11:41, 04 lip 2012

Do góry
Oj będzie co focić u Ani będzie . Piękne lilie .
Ogrodnik mimo woli 11:36, 04 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Kolejne lilie...

Co sie z człowiekiem na starość wyrabia! żeby nochala do komputra zbliżac i wąchać! Pora umierać
A wogóle to ja już nawet nie bedę udawać ,że nadganiam i czytam ,bo to jest nie możliwe i basta!!
Mój kawałek raju 11:03, 04 lip 2012

Do góry
Jeżeli ta aksamitka pachnie wanilią, to koniecznie muszę kupić na drugi rok nasionka. Aksamitka dobrze rozmnaża się z nasion. A lilie przecudne.
Ogrodnik mimo woli 10:26, 04 lip 2012

Do góry
Anuś, no nie mogę z Tobą... i Ty marudzisz???? Takie cuda masz ww ogrodzie, o których istnieniu nawet nie widziałam - lilie z pofalowanymi płatkami... wiesz, że ja na biłało ogród robię.. .jeśli pamiętasz nazwy tych białych to : padam na kolana
W cieniu - zacieniona 10:20, 04 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Zawilce boskie!! Wsadzilam wiosna ale nic z nich nie wyroslo takie malenkie czarne cebuleczki?
A jakie lilie! pozdrawiam serdecznie!
Karolina
Tak Karolino,takie małe czarne "pinezki".One mnie nigdy nie zawiodły,nie wiem dlaczego u Ciebie się nie udały????
W cieniu - zacieniona 10:15, 04 lip 2012

Do góry
Zawilce boskie!! Wsadzilam wiosna ale nic z nich nie wyroslo takie malenkie czarne cebuleczki?
A jakie lilie! pozdrawiam serdecznie!
Karolina
W cieniu - zacieniona 10:00, 04 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Celinko - to jest roślina jednoroczna -siałam nasionka wiosną do skrzyneczki.Floksy gwiazdziste są niskie i płożą się,mają różne kolory,ten jest delikatnie żółty - taki krem.Nie wiedziałam jakie kolory wysiewam, to był mix.

Lilie w donicach te wcześniejsze mają już zasuszone pędy i czekają w kąciku do jesieni,potem zabiorę je do piwnicy [w żwirek] i jak wyjdzie wiosną kiełek to wsadzam do donicy.Do sadzenia w donicach nadają się lilie niskie -z serii Pixie.Jesienią i zimą nie podlewam.Tą po przekwitnięciu też przytnę i poczekam aż sama zaschnie.

dzięki bardzo za podpowiedź .
A te lilie to w jakiś wypasionych szkółkach kupujesz? czy są łatwe do dostania w normalnych ogrodniczych sklepach?

szkoda tych floksów ,że nie byliny aż mi serce do gardła wskoczyło jak zobaczyłam!!
Nie ma problemu z ich dostaniem .Kupuję wiosną i od razu doniczkuję,potem przesadzam do dużych donic.Należy patrzeć na wysok,.do donic lepiej sadzić te niskie,chociaż zakwitły mi w tym roku w domu [Netty's P ride] przed wysadzeniem na rabatę i musiałam dokupić nowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies