Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Evchen 22:38, 15 lip 2012

Anuś.. u Ciebie ciągle pełno gości, gwarno i wesoło Ogród duży, cudny, kolorowy, co jeden zakątek to piękniejszy Ale ja i tak nie pojmuję - jak Ty to wszystko ogarniasz..?
Dla mnie nie do wykonania... serio serio...
Milka 22:43, 15 lip 2012

Widoki znad wsiowego..

rewelacyjna fotka
Mala_Mi 23:48, 15 lip 2012

mira napisał(a)
Jak Ty to ogarniasz ??? - no w każdym razie kłaniam się niziutko

na widok krzaków liliowych - zamilkłam i tak pomilczę ......

udanego tygodnia

Nie ogarniam.......

Sama widziałaś.... to co dla oka, a pod "dywanem" gorzej.... i nie milcz.....
Mala_Mi 23:56, 15 lip 2012

andziulka napisał(a)
Już wiem , jakie mam dokupić kwiatki do swojej wiejskiej rabatki. na pewno lilie i jeżówki. Twoje są śliczne Ja też już jem swoje pomidorki, ogorki, cukinię

Wiejska rabata bez floksów, jezówek, lili , ostróżek, liliowców... nie jest wiejska.... Lilie niektóre intensywanie pachna... nie każdy to trawi..... wtedy trzeba kupowac bez zapachowe.... i przy pachnacych ózach lepiej ich nie sadzić razem...bo lilie które pachna... to chyba nic tak intensywnie w ogrodzie nie pachnie jak one..
Natomiast jezówki.... śliczne są do samej póżnej jesieni..... bo zasuszone koszyczki też są fajne.. dlatego je zostawiam na zime bez ścinania.... cieplej im.. i się wysiewają ,a zimą zdobią.....
Szkoda,że cię nie będzie w sierpniu u mnie... bo białe i różowe - mam dużo siewek... chyba na spotkanie wykopię zamiast wyrzucać i kto będzie chciał to sobie weźmie.... "kolorowe" to nowe nabytki.... ale przezimowały bez problemu... ale były przysypane korą....
W jarzynowie jesteś szybsza.. ale u Ciebie wszystko perfekcyjnie... Pełny szacunek dla gospodyni.... i dal psiaków co nie grandzą.. jesteście wyjątkowi .....
Mala_Mi 23:58, 15 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Widoki znad wsiowego..

rewelacyjna fotka

Super jest wieczorkiem ..jak miasto świeci w dole, a Ty z góry na to wszystko... .... zobaczysz.....
Mala_Mi 00:05, 16 lip 2012

Reszcie pozwole sobie odpowiedzieć hurtem.... jesteście cudowne, że zagladacie.... bo to ta energia co ja mam..... tak napisałaDanusia, a ja ostatnio naprawdę jestem skapcaniałą i bez zycia z powodu pracy i przemeczenia pracą i stresem z zawalaniem terminów.... normalnie to więcej we mnie energii.......
Kończę zdanie, ta energia to pochodzi od Was......

Danuś... moja mama jest Tobą zauroczona.... i jak Ci się przedstawiała jako Danusia... to mów do niej po imieniu Moje kolezanki tak do niej tez mówią Moja mam jest super
Powoli zaczyna sie łamać czy nie przyjechać na ten zlot.... ogrodomaniaków Powiedziałam jej, że Takich jak Ty będzie więcej i jest to jedyna okazja zobaczyć tylu wspaniałych ludzi W tym wieku tłuc sie autobusem 10 godzin w jedna stronę.... ma fantazję I za to też ja kocham

marzena 00:31, 16 lip 2012

naprawdę piękny skalniak ! okazałe bujne przepiekne rośliny
ja zaczęłam wywalać rozchodnika chyba białego, ktory zdominował mi wiele roślin... zabrałam się za pzreróbke skalniaka...zobaczymy, co z tego wyjdzie...
Mala_Mi 00:44, 16 lip 2012

marzena napisał(a)
naprawdę piękny skalniak ! okazałe bujne przepiekne rośliny
ja zaczęłam wywalać rozchodnika chyba białego, ktory zdominował mi wiele roślin... zabrałam się za pzreróbke skalniaka...zobaczymy, co z tego wyjdzie...

Mam też jakiegoś rozchodnika.. co lezie po wszystkim.... też wypowiadam mu wojnę.... ale dopiero po spotkaniu.... zero demolek do spotkania..... Najgorsze, ze to nie jedyna demolka, która mi siedzi w głowie
No nie, już naprawdę idę spać .....
barbara_kraj... 01:07, 16 lip 2012

No! Alem się naczytała, naoglądała a najwiecej naśmiała!!!
Pszczelarnia 09:32, 16 lip 2012

Normalnie to jesteśmy inne ..... mamy więcej energii. Ania, ja właśnie piszę własny scenariusz kabaretowy. Ani mru mru .... .